עבור לתוכן

ההתקנה של VISTA תקועה

Featured Replies

פורסם

שלום חברי קהילה,

ראיתי בלילה מספר סרטים אחריהם הלכתי לישון. כשאני מתעורר בבוקר, אני מגלה את המחשב פתוח במסך שחור שכתוב עליו:

Boot Failed .. משהו עם בעיה בHARDWARE. ניסיתי להפעיל שוב, הוא פתח לי מסך עם אותה שגיאה רק שהפעם אפשר לי לבחור בין כמה אפשרויות בהן

Open Windows Noramly.. בחרתי את זה, הוא טען שעתיים את הווינדוס ומבסוף התכבה.

היום, ניסיתי לפרמט את המחשב. הכנסתי את הדיסק למחשב ועשיתי BOOT לדיסק. עזבו שלקח שעה עד שעלה בכלל המסך של "התקן כעת", אח"כ, אחרי שהוא ביקש ממני את המספר הסידורי של ההתקנה ולחצי על "הבא", הוא נתקע ולא מגיב.

האם יש בעיה בדיסק הקשיח? איך אפשר לבדוק את זה?

בכבוד רב,

תומר.[br]פורסם בתאריך: 18.03.2009 בשעה 13:15:49

עוד דבר שראוי לציין, ניסיתי להיכנס לWINDOWS במצב בטוח, מן הסתם.

עלה מסך שחור של טעינת קבצים.. הוא הריץ כמה קבצים ובסוף התכבה המחשב.

פורסם

תומר ידידי

תעיין באשכול הזה (בהודעה השנייה שלו בעיקר)...

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=397918.0

אחרי שקראת אם יש לך דיסק קשיח של SEAGATE אז אתה יכול להוריד את התוכנה מכאן(אבל תקרא קודם בכל אופן):

http://www.seagate.com/www/en-us/support/downloads/seatools/

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה, אני אנסה את זה.

אבל משהו פה לא קשור.

ניסיתי לחבר הארד-דיסק אחר (יש לי איזה 2 ספייר בביית - אחד 120GB SATA WD והשני 160GB WD IDE - חיברתי את הSATA) ונכנסתי להתקנה והוא נתקע בדיוק באותו המקום. אני אנסה להשתמש בתוכנה שלך כדי לצאת מספק שמדובר בדיסק הקשיח, אבל באותו זמן אני אתקשר לMICROSOFT להתלונן שהדיסק דפוק (כנראה).

אם יש איזשהם רעיונות מה אני עוד יכול לעשות תגידו. כעיקרון הבעיה העכשווית היא שההתקנה של הווינדוס נתקעת לי (דיסק חוקי לחלוטין - VISTA x64 HOME PREMIUM). הייתי מצידי צורב עוד דיסק אחר של אותה התוכנה ומתקין עם הסריאל הזה.. הבעיה היחידה היא, שאני לא רואה איפה אני יכול למצוא את הדיסק של זה.. היות וזה כבר בעברית וכו', והאם הסריאל יעבוד בכלל?

בכבוד רב,

תומר.[br]פורסם בתאריך: 18.03.2009 בשעה 16:03:02

תיקון טעות:

התוכנה שנתת לי עובדת רק על WINDOWS, והרי שWINDOWS לא רץ.. אז מה אעשה עם זה?

פורסם

אני בספק אם הדיסק דפוק...למרות שהכל יכול להיות..

התוכנות קיימות גם בגרסאות WINDOWS וגם בגרסאות DOS גם של WD וגם של SEAGATE ...אתה פשוט צריך להוריד את הגרסה שבאה כBOOTABLE ISO

לצרוב אותה..והיא עולה ישירות מהדיסק בדוס .

פורסם
  • מחבר

אני בספק אם הדיסק דפוק...למרות שהכל יכול להיות..

התוכנות קיימות גם בגרסאות WINDOWS וגם בגרסאות DOS גם של WD וגם של SEAGATE ...אתה פשוט צריך להוריד את הגרסה שבאה כBOOTABLE ISO

לצרוב אותה..והיא עולה ישירות מהדיסק בדוס .

עזרה דחופה!! אני מקבל שוק טראומטי.

אז ככה, כמה חידושים. הייתי בשיחה בת 40 דק' עם נציג חברת MICROSOFT, יעני "תכני עילי". אהבתי את הרעיון שהוא איתי על הקו 40 דק', לא אהבתי את הרעיון שכול הרעיונות שהוא אמר לי אני כבר חשבתי ואמרתי לו שהם לא עובדים =], הבעיה מבחינתם היא בעיה חומרתית עד שיוחלט אחרת.

בכול מקרה, הנסיונות הכושלים:

*ניסיתי לחבר הארד-דיסק אחר של WD ולהתקין את WINDOWS הוא עשה לי אותו שגיאה, נתקע באותו שלב בדיוק. לכן, אני לא מאמין שהבעיה היא בהארד דיסק.

*ניסיתי לקחת את אותו הארד-דיסק (המקורי של SEGATE) ולשים אותו בSATA אחר והוא גם עשה את אותה הבעיה. אין בעיה בלוח אם, אם כן? כמו כן, הכונן דיסקי שקורא את הWINDOWS מחובר ביציאת SATA והרי שאם הBOOT של הדיסק בכלל פעל, אין כול בעיה בלוח אם.

אז, תהרגו אותי, איפה יכולה להיות כאן בעיית חומרה?

*אם המעבד דפוק - המחשב לא היה עולה

*אם הספק דפוק - כנ"ל.

*אם הזכרונות דפוקים - כנ"ל.

*לוח אם, הוכח כלא אשם.

*וגם ההארד-דיסק, בסופו של דבר, הוכח כזכאי?

אם כן, מה אוכל עכשיו לעשות? MICROSOFT אמרו לי שאי אפשר להחליף את הדיסק של VISTA שהוא הלא OEM וכדי להחליף זאת אני חייב לפנות למקום ממנו קניתי את הדיסק, שלא היה אמור בכלל למכור לי את זה כי זה OEM שאמור להימכר ע"י בוני מערכות בלבד.

בקיצור, עושה רושם שעד כה, כרגיל, נדפקתי. יש איזשהן עצות לפיתרון? לדוג', איפה אוכל להשיג את הקובץ של SEGATE עם BOOT? - תיקון: מצאתי והורדתי, מנסה זאת עכשיו.

עוד דבר מוזר (היות ולא היה מוזר עד כה):

כשאני מנסה להיכנס ל"תקן את מחשבך" כשאני מכניס את הדיסק של ווינדוס.. אז, לפני כמה שעות הוא נכנס לאיזור ללא בעיה אולם לא מצא התקנה כלל של מע' הפעלה כלשהי.

עכשיו, הוא לא נכנס כלל גם אחרי שאני לוחץ "הבא".. הוא פשוט נתקע. בקיצור, ההתקנה של ווינדוס נתקעת מכול כיוון והBOOT לא פועל גם כן. אזי, אין שום דבר שביכולתי לעשות?

פורסם

*ניסיתי לקחת את אותו הארד-דיסק (המקורי של SEGATE) ולשים אותו בSATA אחר והוא גם עשה את אותה הבעיה. אין בעיה בלוח אם, אם כן? כמו כן, הכונן דיסקי שקורא את הWINDOWS מחובר ביציאת SATA והרי שאם הBOOT של הדיסק בכלל פעל, אין כול בעיה בלוח אם.

אז, תהרגו אותי, איפה יכולה להיות כאן בעיית חומרה?

*אם המעבד דפוק - המחשב לא היה עולה

*אם הספק דפוק - כנ"ל.

*אם הזכרונות דפוקים - כנ"ל.

*לוח אם, הוכח כלא אשם.

*וגם ההארד-דיסק, בסופו של דבר, הוכח כזכאי?

דבר ראשון .. תוריד לחץ ...זה לא עוזר לך למצוא פיתרון - זה רק יכול לתעתע לך במחשבה בדרך למציאת פיתרון.

אחרי שנרגעת... זה שהחלפת חיבור בSATA לא בהכרח שולל את העובדה שאולי זה בעיה בלוח .. ברוב הלוחות יש אומנם הרבה חיבורים

אבל על כולם מנצח אותו בקר..

למעט לוחות מסויימים שבהם יש הפרדה ברורה מבחינה פיזית בלוח בין החיבורים של הSATA ..מה שמצביע בדר''כ על בקר נוסף/אחר.

האם זה המקרה אצלך?

המחשב מצפצף שאתה מפעיל אותו ? (בהנחה שיש לך ספיקר מחובר ללוח)

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון .. תוריד לחץ ...זה לא עוזר לך למצוא פיתרון - זה רק יכול לתעתע לך במחשבה בדרך למציאת פיתרון.

אחרי שנרגעת... זה שהחלפת חיבור בSATA לא בהכרח שולל את העובדה שאולי זה בעיה בלוח .. ברוב הלוחות יש אומנם הרבה חיבורים

אבל על כולם מנצח אותו בקר..

למעט לוחות מסויימים שבהם יש הפרדה ברורה מבחינה פיזית בלוח בין החיבורים של הSATA ..מה שמצביע בדר''כ על בקר נוסף/אחר.

האם זה המקרה אצלך?

המחשב מצפצף שאתה מפעיל אותו ? (בהנחה שיש לך ספיקר מחובר ללוח)

כן, המחשב מצפצף. הלוח אם הוא של ABIT IP35-E.

בכול מקרה, נוסיף עוד קצת דברים מוזרים :D. נכנסתי לתוכנה הזו ששלחת לי , אחינו, עכשיו, זה נכנס לתוכנה ומוצא את הכונן הקשיח אולם ברגע שאני עושה LONG SCAN הוא מתחיל את האחוזים.. שם 0% ואז מפסיק וכתוב לי למטה שהכונן קשיח לא מגיב לפקודות ושעליי לבדוק את חיבורי החשמל והSATA.

עשיתי כן, ובדקתי. כמו כן, החלפתי את הSATA למקום שהכונן דיסקים היה מקודם כדי להסיר ספק.

אז, כנראה שישנה איזשהי בעיה בלוח אם\כונן קשיח? אולם, הלוח אם מגיב יופי וכשניסיתי לשים דיסק קשיח אחר גם הוא לא עבד. הייתכן ששתי הדיסקים הקשיחים דפוקים? :o[br]פורסם בתאריך: 18.03.2009 בשעה 17:44:37

חדשות.

ניסיתי להיכנס הפעם לSHORT TEST.. ומשום מה, דווקא הTEST הזה כן פעל. הוא פעל, הגיע ל70% בערך והציג FAILURE והמילץ לי לעשות LONG TEST (כמובן, מה שאי אפשר) כדי לגלות את הבעיות לעומק. הוא כתב לי רק דבר אחד:

LBA=205246. לא יודע אם זו השגיאה.

אשמח להוראות נוספות :D

בכבוד רב,

"כל כשלון הוא הדרך שלי להתחזק",

תומר.

תיקון: משום מה, אחרי הSHORT TEST, ניסיתי להריץ את הLONG TEST והפעם הוא כן הצליח. חצי הצליח. אומנם רץ, אבל הוביל אותי לטבלה שלמה של שגיאות. משום מה אני מנסה לעבור בין האפשרויות (יש לי SKIP THIS ONE או REPAIR THE ONE ועוד..) לREPAIR אבל הוא נותן לי לזוז בין האפשרויות, אז לחצתי רק על הSKIP וזה לא עזר מי יודע מה... :P

פורסם

נשמע שהתומך של מיקרוסופט צודק לפי מה שאתה מתאר. מצחיק לגבי לוחות הP35 של אביט שאף פעם לא תשמע עליהם ביקורות בינוניות, או שהבעלים שלו מת על הלוח "זה הלוח הכי טוב שיש" או "זה חרא של לוח, שומר נפשו ירחק".

פורסם

וואו איש אתה חייב להיגמל מהקטע של לכתוב תיקונים ..פשוט תערוך את המקור אם יש לך תיקון (בהנחה שאין הודעה חדשה של משתמש אחר אחריה)..אבל כל התיקונים האלה רק מבלבלים ולא עוזרים.

ולבעיה עצמה..

קיים סיכוי לא סביר ששני הארדיסקים דפוקים. יותר סביר שהבקר (הלוח) כמו שאני חושב דפוק..

למה עשית SKIP ?! אתה לא רוצה לתקן את הבעיה? תעשה REPAIR .

בנוסף אני מוצא את זה מוזר שהוא סיים לך כל כך מהר את הסריקה הארוכה..אלא כמובן אם יש לך ארד-דיסק קטן מ100ג'יגה ..

שכן הסריקה הארוכה לוקחת הרבה מאוד זמן .

לא LBA זה לא שגיאה...זה מציין מיקום מסויים של מידע על גבי ההארדיסק.

לגבי הציפצופים..איזה סוג של ציפצוף זה? תתאר מה אתה שומע... (ציפצוף בודד קצר/ארוך ,שתי ציפצופים וכו')

פורסם
  • מחבר

וואו איש אתה חייב להיגמל מהקטע של לכתוב תיקונים ..פשוט תערוך את המקור אם יש לך תיקון (בהנחה שאין הודעה חדשה של משתמש אחר אחריה)..אבל כל התיקונים האלה רק מבלבלים ולא עוזרים.

ולבעיה עצמה..

קיים סיכוי לא סביר ששני הארדיסקים דפוקים או שהבקר כמו שאני חושב דפוק..

למה עשית SKIP ?! אתה לא רוצה לתקן את הבעיה? תעשה REPAIR .

בנוסף אני מוצא את זה מוזר שהוא סיים לך כל כך מהר את הסריקה הארוכה..אלא כמובן אם יש לך ארד-דיסק קטן מ100ג'יגה ..

שכן הסריקה הארוכה לוקחת הרבה מאוד זמן .

לא LBA זה לא שגיאה...זה מציין מיקום מסויים של מידע על גבי ההארדיסק.

לגבי הציפצופים..איזה סוג של ציפצוף זה? תתאר מה אתה שומע... (ציפצוף בודד קצר/ארוך ,שתי ציפצופים וכו')

צפצוף בודד קצר.

דבר אחד מצחיק שגיליתי. בזמן שהכנסתי את הדיסק לקופסה של ווינדוס שמעתי קול מוזר וגיליתי שבר קטן בדיסק בצד הפלסטיק שלו.. זה מוזר ביותר כי הדיסק כן נקרא (לדוגמה, שמתי אותו במחשב אחר במהלך הרצת XP והוא כתב לי "לא ניתן להפעיל מע' הפעלה זו...").

ניסיתי REPAIR והוא כותב לי REPAIR FAILED.. בקיצור, לפעמים הוא לא נכנס בכלל לLONG TEST ופעם אחת הוא נכנס לי לטבלה ענקית מלאה בשגיאות עד סופה ששום שגיאה הוא לא תיקן. אני מקווה אבל מאוד שהדיסק של VISTA תקין למרות השבר...

הכי הגיוני, בתאכלס, זאתי בעיה בלוח אם.. באמצע הלילה, מפסיק לעבוד? הכי מתאים ללוח אם, לא?

פורסם
הכי הגיוני, בתאכלס, זאתי בעיה בלוח אם.. באמצע הלילה, מפסיק לעבוד? הכי מתאים ללוח אם, לא?

לא בהכרח..אבל מכל הסיפור שלך זה נשמע לוח,זה כן.

שכן ציפצוף בודד מעיד על הצלחה לעשות POST מה שאומר שזה לא זיכרון ולא מעבד או ההגדרות שלהם.

יש לך עדיין אחריות על הלוח הזה?

אם כן...תן למעבדה לעשות לך את הוידוי הזה..אם זה הלוח הם יחליפו אותו .

ואם אתה רוצה לגלות לבד או שאין אחריות אז יש סט של כלים שיכולים לעזור לך למצוא את הבעיה

כמו Hiren's BootCD ... יש שם כלי בדיקה שונים ...

פורסם
  • מחבר

אוקיי, היות וכעת, כששמתי את הדיסק של ווינדוס הוא נתקע בשלב מוקדם יותר (ישר אחרי ההטענה הראשונית).. סביר להניח שהדיסק "נשבר" רק עכשיו. סעמק.

בע"ה נצליח לתקן את הכונן הקשיח עם הדברים שבו, כך שנוכל להשתמש עדיין בWINDOWS VISTA הזה ולא נאבד 600 ש"ח לחינם.

אני אתן את זה לטכנאי של המשרד עו"ד של אבא שלי, שיבדוק אם מדובר בלוח אם. אם מדובר בלוח אם, אני אפנה לTMS שמה קניתי את המוצר ואבקש לקבל תוקף לאחריות. הבעיה היחידה היא, שהם נמצאים בצפון הרחוק ואני נמצא לי ברעננה. ברוך השם, ב1.4 בערך, אני יוצא לטיול לרמת הגולן :D

אני אנסה את הhiren's המדובר.

פורסם

TMS הם פה בחיפה..אני לא ממש מסמפט אותם הם יקרנים משהו לטעמי .

לגבי הדיסק של הWINDOWS..ואולי אני טועה אבל שקונים עותק מקורי משלמים למעשה על הרישיון..מה שאומר שאם נשבר לך הדיסק

הם יכולים וצריכים להחליף לך אותו...זה לא כמו שתקנה משחק מחשב וישבר לך הדיסק.

בהצלחה בכל אופן..

ואם אתה פותר את הבעיה.. תן דיווח , מה הייתה הבעיה בסוף ומה פתר אותה .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים