עבור לתוכן

שקלול ממוצע הבגרויות עם ציון המפסיכומטרי לא מספק, מחפש אופציות להמשיך

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם על התגובות

אולי אני אצליח באמת לקבל ציון פסיכומטרי גבוה יותר, אבל עדיין לא למדתי אף פעם מתמ' ברמה של 5 יח'. אז אולי זה יהיה יותר ארוך ומייגע אבל לטווח הארוך זה יתן לי נסיון של לשבת וללמוד כמו שצריך..בתיכון לא ממש עשיתי את זה

• תגובות 30
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למה שלא תבחר לאן אתה רוצה להתקבל, ואז תעשה מכינה של אותה אונ'?

הקטע הוא, שמכינה היא כרטיס כניסה בטוח, ואם תעשה שוב או בגרות או פסיכו, ותקבל חצי נקודה פחות ממה שאתה צריך - אכלת צינור.

פורסם

למה שלא תבחר לאן אתה רוצה להתקבל, ואז תעשה מכינה של אותה אונ'?

הקטע הוא, שמכינה היא כרטיס כניסה בטוח, ואם תעשה שוב או בגרות או פסיכו, ותקבל חצי נקודה פחות ממה שאתה צריך - אכלת צינור.

מכינה קשה יותר, מוסיף הרבה ללימודים, וגם מקבע אותך לאוניברסיטה ספציפית.

פורסם

... עולה טונה כסף, וגם אז לא בטוח שתתקבל למה שאתה רוצה...

פורסם

... עולה טונה כסף, וגם אז לא בטוח שתתקבל למה שאתה רוצה...

אני בספק אם מכינה עולה יותר משיפור בגרויות ביואל גבע או קורס פסיכו נוסף...

פורסם
  • מחבר

אני יודע מחבר שמכינה בטכניון עלתה לו 16 אלף ש"ח, קורס לשיפור בגרות עולה בסביבות 5..נניח ואני אצטרך כמה קורסים, לדעתי זה עדיף לי. כי אם לאחר המכינה אני משפר את הבגרויות וזה עדיין לא יהיה מספיק אני מוגבל לאותו מוסד אקדמי. אם שיפרתי בקורס פרטי ,במקרה "הגרוע" אני יכול ללכת לאוניברסיטה אחרת שכן תקבל אותי עם הציונים.

פורסם

אני במצב דומה, פחות או יותר. אמנם יש לי ציון פסיכומטרי גבוה יותר משלך אך ציוני הבגרות שלי נמוכים יותר והסכם עצמו מספיק רק לחלק מהאפשרויות שאני שוקל. תוצאה ישירה של העובדה שלפני תחילת השירות הצבאי לא ישבתי ללמוד לשום-דבר, אף-פעם.

אני ממליץ לך לעשות את מה שאני עושה, פחות או יותר:

הירשם לבגרויות הקיץ ושפר אותן. הייתי ממליץ לך לגשת שוב לפסיכומטרי, אך למיטב ידיעתי (תקנו אותי אם אני טועה), ציון אפריל הוא האחרון שקביל ללימודים בסמסטר חורף הקרוב. חבל, כי יקח לך פחות זמן ומאמץ למידה (בניגוד למאמץ תרגול) להקפיץ את הסכם עם פסיכומטרי גבוה יותר מאשר עם בגרויות גבוהות יותר.

אם אחרי הבגרויות תראה שיש צורך לשפר גם פסיכומטרי, שפר גם את הפסיכומטרי.

אין לך צורך במכינה, אין לך צורך בקורסים לשיפור בגרויות, אין לך צורך בשום-דבר מלבד חומר עיוני, חומר לתרגול ואתה עצמך.

כמו-כן, לעניות דעתי, מכיוון שאתה במילא שוקל מכינה, עדיף לך לדחות את הלימודים בשנה, להקדיש את הזמן לשיפור הנתונים שלך, לעבוד, לדחוף פנימה טיולון לחו"ל ולהתחיל את הלימודים לתואר בראש שקט בידיעה שהתקבלת לפקולטה שאתה רוצה במוסד שאתה רוצה מאשר להתפשר על חלופות אחרות.

פורסם

הירשם לבגרויות הקיץ ושפר אותן. הייתי ממליץ לך לגשת שוב לפסיכומטרי, אך למיטב ידיעתי (תקנו אותי אם אני טועה), ציון אפריל הוא האחרון שקביל ללימודים בסמסטר חורף הקרוב.

אפשר להתקבל לסמסטר חורף גם עם ציון יולי.

פורסם

אם-כך, פסיכומטרי קודם, בגרויות לאחר-מכן אם צריך. למרות שאם יתכונן כראוי, לא יהיה צריך.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

בפסיכומטרי הציון הגבוה נחשב? או הציון האחרון?

כי אם ה אחרון אני קצת חושש להרוס

פורסם

הגבוה מביניהם

פורסם

לא הבנתי מה יש לכולכם נגד מכינות?

לי יש חבר שהיה צריך להתקבל להנדסת תוכנה, ובשביל זה הוא היה צריך 5 יח' מתמטיקה.

לעשות 5 יחידות עלה לו סביבות 7 אלף, ומכינה 9.

אבל, היא לקחה פחות זמן והבטיחה את הקבלה שלו לאותו מוסד. גם כמובן שבאותו זמן היה לו מעמד של סטודנט לכל דבר.

אני אישית מעדיף לשלם עוד אלפיים שקל בשביל לקצר את התהליך (אאל"ט זה היה מכינה של 3 חודשים לעומת 4 שהוא היה צריך לחכות לבגרויות) ולדעת שבסופו יש לי מקום מובטח בתואר.

פורסם

שלא לדבר על זה שמכינה זה לרוב עם המרצים והמתרגלים שיהיו לך, וזה חומר שהוא הרבה יותר רלוונטי אליך ואל הקורס.

פורסם

אתה יכול להתחיל את הלימודים באוניברסיטה הפתוחה ובמידה ותקבל ציונים מספיק גבוהים בקורסים הנדרשים תוכל לעבור לאוניברסיטה אחרת ולהמשיך את התואר. במסלול זה יש לך שני יתרונות עיקריים, הראשון הוא התחלה מיידית של לימודים רלוונטיים, בלי חזרה לחומר של כיתה י', השני הוא קבלה ללימודים באוניברסיטה המבוקשת על סמך הציונים שתקבל כעת בקורסים ולא עפ"י בגרויות + פסיכומטרי. החיסרון הוא כמובן המחיר, באו"פ כל קורס עולה לך כ-2000 ש"ח (יש הנחה לחילים משוחררים).

בכדי לקבל יותר אינפורמציה על המסלול תבדוק באתר האו"פ: http://www.openu.ac.il/afik/

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

נראה לי אני אקבע פגישות אישיות (אם יש דבר כזה) במוסדות האקדמיים שמעניינים אותי, אני אשב עם האחראים ואראה מה חסר לי, מה תנאי הלימודים כדי שאני אוכל לדעת פחות או יותר איך אני אוכל להשתלב על הצעד הטוב ביותר.

תודה על התגובות לכולם :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים