עבור לתוכן

שקלול ממוצע הבגרויות עם ציון המפסיכומטרי לא מספק, מחפש אופציות להמשיך

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

השתחררתי מהצבא לפני כחצי שנה, עשיתי קורס פסיכומטרי וקיבלתי את הציון ביום שני.

אז ככה, ממוצע הבגרויות שלי הוא 95 וציון הפסיכומטרי עומד על 678. אחרי ששוטטתי קצת באתרים של אונ' ת"א והטכניון הבנתי שאני די רחוק מהסכם הדרוש להתקבל ללימודי תואר ראשון במדעי המחשב. אני צריך ממוצע בגרויות של 105 עם הציון הפסיכומטרי.

אם אני עושה מכינה אני מגביל את עצמי רק למוסד אקדמי אחד וכאן ההתלבטות שלי.

האם כדאי לי לעשות מכינה וללכת עם מקום הלימודים עד הסוף או לנסות לשפר בגרויות (מתמ', אנגלית ופיסיקה ברמה של 5 יחידות יעשו את העבודה אני מניח) באופן עצמאי ולחפש אוניברסיטה שאני כן אוכל להתקבל אליה.(עדיפות לאיזור המרכז , איך בר אילן למשל?)

שאלה נוספת שיש לי היא לגבי המקצוע מדעי המחשב. כשהייתי בתקופת תיכון למדתי במגמת הנדסת תוכנה ולא הצלחתי יתר על המידה,הראש שלי לא היה בדיוק בלימודים, הייתי פעיל בנבחרות בית הספר בענפי הספורט השנוים בנוסף פעיל בקבוצה "מקצועית" בכדוריד.

סיימתי לא מזמן את הצבא ואני מתעניין במקצוע מדעי המחשב, ברור לי שזה הבדל של שמיים וארץ ולכן אני רוצה לנסות ואני כן רואה את עצמי במקצוע שוב.

השאלה היא האם אדם שלא בדיוק נולד עם המקצוע יכול ללמוד ולרכוש את הכלים המתאימים שיעזרו לפתח את החשיבה במגמה הזאת.?

(התחלתי ללמוד באופן עצמאי שפת סי אני נתקע ממש על שטויות, מפה נובע החשש שלי... :kopfpatsch:)

תודה למגיבים ;)

• תגובות 30
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פסיכומטרי מעולה! יפה מאד!

מכינה זה בזבוז זמן וכסף. לך ליואל גבע, תעשה 5 יחידות היסטוריה, 5 יחידות תנ"ך ו-5 יחידות ספרות. בסוף השנה תהיה עם ממוצע בגרויות 110.

פורסם

מה לגבי אונ' בן גוריון ? בדקת?

פורסם
  • מחבר

השאיפה שלי היא להמשיך לשחק כדוריד, בכל זאת יש הכנסה של כמה אלפי שקלים מה שיכול לעזור מאוד לסטודנט שלא יכול להתפרס כמו שצריך תוך כדי הלימודים..לכן אני אעדיף ללמוד במרכז (הענף לא פופולרי כל כך)..בדקתי גם על בן גוריון ושם דווקא יש סיכוי להתקבל גם עם הציונים הנוכחים שלי (לראיון האישי יש גם חלק).

פורסם

אני מניח שה95 זה עם הבונוס....

פשוט תשפר את כל הציונים שלך שמתחת ל90

פורסם

אוניברסיטה פתוחה

פורסם

יש סיכוי טוב שתתקבל לבר אילן. אומנם יש לה חסרונות, אבל בסופו של יום, התואר זה תואר של אוניברסיטה.

פורסם
  • מחבר

הרעיון של ללכת ליואל גבע ולשפר בגרויות די קורץ לי, אבל לשפר את המתמטיקה ל5 ולעשות פיזיקה גם 5..

אני חושב שזה יעלה לי משמעותית את הממוצע. 5 יח' אנגלית אפשר לעשות ללא קורס..

פורסם

פסיכומטרי מעולה! יפה מאד!

מכינה זה בזבוז זמן וכסף. לך ליואל גבע, תעשה 5 יחידות היסטוריה, 5 יחידות תנ"ך ו-5 יחידות ספרות. בסוף השנה תהיה עם ממוצע בגרויות 110.

לא.

איזה פסיכומטרי אתה צריך, עם הבגרויות שלך?

פורסם
  • מחבר

באונ' תל אביב, הייתי צריך 760 או 719 עם 139 בכמותי.

עכשיו שאני יודע כמה קיבלתי אני מעדיף להשאר עם הציון הזה ולשפר את הבגרויות.

פורסם

הקשר בין שפת C למדעי המחשב הוא מיקרי לחלוטין... מדעי המחשב זה מתמטיקה (לפחות 50% מהתואר) וכל מיני קורסים שלא ממש קשורים לשפות...

אם יש לך בעייה להוציא מעל 90 ב5 יח"ל מתמטיקה, חבל לך על הזמן במדמ"ח...

הנדסת תוכנה טיפה פחות כבד ושם מתעסקים יותר בשפות ותיכנות (וגם זה קריעת תחת מטורפת...)

מישהו הזכיר פה את בן- גוריון כביכול עם דרישות נמוכות (שזה בולשיט), אבל אני מציע לך לשקול את האוניברסיטה בגלל נבחרת הכדור עף :xyxthumbs:

פורסם

אם הנדסת תוכנה קשור להנדסת מחשבים, אז זה רק יותר מתמטיקה (וגם פיסיקה)... אבל אין לי מושג מה ההבדל בין התארים.

וכן, מדעי המחשב זה בערך חצי מתמטיקה חצי תכנות, לא תואר קל.

פורסם

בנאדם, פתח בידיעונים את תוכניות הלימודים, תראה את רשימות הקורסים של התארים.

ובכל מקרה, מנסיון אישי, המתמטיקה של תואר מדעי המחשב חד חוגי היא חולנית, יש לי מעל ל90 ב5 יחידות מתמטיקה, מעל 700 בפסיכומרי וקצת יותר מ106 ממוצע בגרויות משוכלל (מה שאומר שהתקבלתי באוניברסיטת תל אביב עם הרבה רזרבות), לא קראתי מראש למה אני מכניס את עצמי, ונפלתי למתמטיקה מהגיהנום, אי אפשר בכלל להשוות את מה שלומדים באוניברסיטה במתמטיקה לתיכון בחלק מהקורסים. והכל במסלול הזה מכוון להוכחות. לא פותרים כמעט כלום! מוכחים הכל. התרגיל הוא לא "חשב את הגבול" אלא, "נתון הגבול, הוכח כי זהו הגבול האמיתי". קטע מגעיל ומדכא, אגב, בשנה הראשונה בת"א לדוגמא אתה עושה 5-6 קורסי מתמטיקה לפי התוכנית, שזה המון שעות, וקורסים קשים. לשם הרעיון, מתוך 128 שעות בערך של תואר, 44 רשמיות הן של מתמטיקה, ויש עוד איזה 10 שהן בפועל גם מתמטיקה, אבל נחשבים לקורסים של מדעי המחשב.

פורסם

לא צריך להגזים, ואין צורך בלהפחיד.

כל תואר שהוא ברובו ראלי יכיל הרבה מתמטיקה, וכן, רובה מגעילה.

תאמין לי, אני סובל יותר בהנדסה שאני כבר בסמ' ב' של שנה ג' ועדיין בקושי ראיתי חומר של הנדסה, זה הכל היה מתמטיקה ( 80% +- ).

יש לי את אותם הנתונים כמו שלך, זה לא עניין של כמה הוצאת בזה או בזה. יש שמסתדרים אם זה ויש שלא. צריך לבוא עם ראש פתוח והרבה סבלנות ותחת משוייף לישיבה מרובה.

אני מכיר מספיק אנשים שעובדים כמתכנתים ללא שום תואר ( רובם עושים עכשיו בפתוחה ). אם אתה לא חושב שאתה הטיפוס שישב וילמד, אני מציע שתתחיל בלחפש מקום עבודה ואולי משם תמשיך לפתוחה. אם יש לך את זה, ואתה רוצה ללמוד, אז תלך לאן שאתה מתקבל ותסיים אם זה, אחרי שמתקבלים לעבודה הראשונה, זה ממש, אבל ממש לא משנה איפה למדת (ותאמת, גם לא ממש משנה באיזה ציון).

פורסם

באונ' תל אביב, הייתי צריך 760 או 719 עם 139 בכמותי.

עכשיו שאני יודע כמה קיבלתי אני מעדיף להשאר עם הציון הזה ולשפר את הבגרויות.

עם ציון כמו שלך, לא אמורה להיות לך בעיה מיוחדת להוציא 719 עם 139 בכמותי. עדיף שתעשה פסיכומטרי שוב, מאשר את כל הבגרויות המעיקות האלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים