עבור לתוכן

בעיה עם GFORCE MX ביציאה לטלויזיה

Featured Replies

פורסם

שלום לכם, קניתי לפני מספר חודשים GEFORCE MX 440 עם 64 מגה זכרון (DDR) מבית LEADTEK, עם גוף קרור פסיבי (בלי מאוורר)

הכרטיס עבד מצויין לצרכי, כולל חיבורו לטלוויזיה לצפיה בסרטים.

פתאום לפני יומיים, חיברתי את הכרטיס כרגיל, לטלויזיה (עם כבל קטן שיוצא מהכרטיס, אליו מתחבר כבל AV, שמתחבר למתאם ה SCART שמחובר לטלויזיה) וגיליתי להפתעתי שהמחשב לא מזהה את החיבור, ולא נותן לי לעבור כרגיל למצב CLONE (צפיה בשני המסכים, כאשר אחד מהם ראשי ובו אפשר לראות וידאו ובשני הכל חוץ מוידאו) ובכלל לא מזהה את החיבור לטלוויזיה, חשבתי שאולי זה בעיה חד פעמים שתפתר ע"י RESTART אך לא כך הדבר.

גם כאשר סימנתי "V" באפשרות שהטלויזיה מחוברת אבל לא מזוהה, ועשיתי RESTART שוב, זה לא עזר, זה רק הוסיף מסך נוסף ב"הגדרות" ונתן לי את האפשרויות שרציתי (CLONE) אבל כשניסיתי להפעיל, בטלויזיה לא ראו כלום.

DETECT DISPLAYS לא עוזר.

אחרי שבהגדרות ראיתי שני מסכים, ניסיתי גם לסמן את מסך הטלויזיה ב extend my windows desktop onto this monitor

אבל זה לא עבד.

וכל האפשרויות ב truobleshooter של WINDOWS שנמצא בטאב ההגדרות.

מה עשיתי שיכול היה לגרום לזה ? (דברים שעשיתי למחשב בתקופה האחרונה :)

הוספתי מאוורר קטן, שמחובר לאספקת החשמל של ההרדיסק הקטן שלי ומכוון לא על חלק ספיציפי, אלא על רוב לוח האם

(מאוורר ישן של מעבדי פנטיום 1הישנים) - לא חושב שזה קשור..

התקנתי את Shareaza1899.exe (תוכנה לשיתוף קבצים, דומה לקאזה ולאימיול, אגב - לא מומלצת בכלל בינתיים..)

ושיחקתי קצת בהגדרות של מסך מפוצל (ז"א ראיתי את המסך שלי מפוצל בחלקו על הצג שלי ובחלקו על הטלויזיה)

(ראיתי ככה סרט, הסרט נוגן בחלון שהיה בטלויזיה, ובצג המחשב היה DESKTOP וירטואלי אחר, שהשתמשתי בו כדי לקבל הודעות ב ICQ).

זהו בעצם...

בדקתי את החיבורים, והם מחוברים ממש ממש טוב, הסוויץ' על המתאם SCART מכוון כ IN (אל תוך הטלויזיה, כמו שאמור להיות).

האם אחד מההגדרות ב NVIDIA desktop manger שבלוח הבקרה יכול להיות קשור לזה ? כבר מחקתי את הדסקטופ הוירטואלי שהיה לי..

זה מעיק שאני פתאום לא יכול להתחבר לטלויזה, אשמח מאוד לקבל תשובות שיוכלו לעזור לי להתגבר על הבעיה.

מידע נוסף : פנטיום 3, 550

לוח אם : Aopen ax63 pro, AGP2

צג 19 LG, הטלוויזיה יחסית ישנה, SHARP 21, עם כניסת SCART.

תודה מראש לעונים !

אריק.

פורסם

נסה לשחק עם המקומות שמסומנים באדום בתמונה המצורפת, במיוחד במקום שבו רשום

check here if you have TV connected but it remains unselectable

זה נראה כאילו הם שמעו על הבעיה שלך. :-)

דרך אגב, אל החלון הימני אתה מגיע בעזרת device settings>> -> select uotput -> advanced

בד"כ אני ממליץ לאנשים לעזוב את NVIEW ולעבור לתוכנה המצויינת TVTOOL אבל, התוכנה הזו לא יודעת לעבוד עם הצ'יפ NV17 שנמצא בכרטיסי MX440.

פורסם
  • מחבר

היי, תודה על התשובה המהירה, אבל אם תשים לב, ציינתי בהודעתי הראשונה שניסיתי כבר את כל האופציות הללו, כולל האופציה check here if you have TV connected but it remains unselectable

("גם כאשר סימנתי "V" באפשרות שהטלויזיה מחוברת אבל לא מזוהה, ועשיתי RESTART שוב, זה לא עזר")

- זה רק הפך את כל האופציות לזמינות שוב, אבל לא ראיתי כלום במסך הטלויזיה

את האופציה למטה משמאל FORCE DETECTION... אין לי בכלל אצלי. (מעולם לא הייתה קיימת)

כאשר האופציות זמינות, אם אני מעביר ל TV, אז לא רואים כלום בשני המסכים, תמיד עבדתי עם CLONE וכיביתי את צג המחשב כשלא הייתי צריך אותו, עכשיו אין לי בכלל את האופציה ל CLONE (אפורה) וכאשר אני מסמן את check here if you have TV connected but it remains unselectable אז יש את האופציה CLONE שוב, אבל כמו שאמרתי, לא רואים שומדבר בטלויזיה.

בכל מקרה תודה רבה על ההשקעה והרצון לעזור.

אשמח לקבל הצעות נוספות לפתרון, בינתיים אני עם אותה בעיה.

אם יש צורך בפירוט מעבר למה שפרטתי, אשמח לפרט, רק תציינו מה בדיוק.

שוב, תודה מראש-

אריק.

(נ.ב. - הרבה המליצו לי בעבר על TV TOOL ואני גם טיפה מאוכזב שהוא לא תומך בכרטיס שלי)

פורסם
  • מחבר

היי כולם, המצב הסתדר מעצמו, לא נגעתי בכלום, רק החלטתי לבדוק שוב, ופתאום זה עבד

לא יודע מה קרה, וזה באמת מוזר לי, בדקתי עשרות פעמים בימים האחרונים, ורק עכשיו זה עבד.

אני לא משתמש "מתחיל" ואני מבין מה אני עושה, לכן אני חושב שאין כאן טעות משתמש, אלא הייתה איזושהיא בעיה שלא איתרתי

וזה באמת מוזר לי מאוד, הייתי רוצה להבין מה הלך כאן..

תודה רבה לעוזרים, אם הדבר יחזור על עצמו, אמשיך את הת'רד הזה (בתקווה שלא אמשיך אותו)

אריק.

פורסם

ניסית לבדוק אם זה הכבל? אולי הוא נפגם? אני מנחש שהכבל הקטן שמתחבר לכרטיס ולAV הוא SVIDEO בדוק שלא התעקמו לו הפינים של הכניסה ובכלל בדוק שלא נחתך/נמעך לך הכבל בדרך כלשהי (אולי עבר לך טרקטור בחדר בזמן האחרון? :s05: ).

מה עם הscart? הוא תקין?

שאלה מעצבנת - בטוח שחיברת את הAV לVIDEO ולא לAUDIO בחיבור לscart?

ניסית להסיר לגמרי את הדרייברים ולהתקין אותם מחדש?

ומה עם המאוורר שהוספת? ניסית להסיר אותו ולבדוק אולי הוא הגורם? (סיכוי קלוש, אבל מצד שני בעיות חומרה הן תמיד מוזרות).

כשעבדתי עם NVIEW היו לי כל מיני בעיות מוזרות איתו - אם התקנתי דרייבר חדש כשהטלויזיה מחוברת אז הוא היה הופך את הטלויזיה לprimary ומציג מסך שחור, אם המחשב היה נכבה בצורה לא מסודרת אז כל ההגדרות היו נדפקות והייתי צריך לנתק את הטלויזיה, לאפס את ההגדרות לחבר שוב ולתת לו restart... כל מיני שטויות כאלה.

בהצלחה, מקווה בשבילך שזו לא בעיה בכרטיס עצמו...

פורסם
  • מחבר

אני גם חושב שאולי זו הייתה בעיה בכבל, לא בSVIDEO, אלא ב AV הארוך שמתחבר ל SCART, אני מקפל אותו ממש קטן והדוק כשאני לא משתמש בו, אולי זה מה שגרם לבעיה.. (הפינים עצמם תקינים)

:-) בדקתי גם אני שלא חיברתי ל AUDIO, אבל אין מה לטעות כאן, יש שנים חיבורים לAUDIO והם רחוקים מרחק של שלושה סנטימטרים מהחיבור הברור לוידאו.

בכל אופן - תודה רבה לך ידידי, כמו שציינתי בהודעתי הקודמת, הבעיה הסתדרה מאליה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים