עבור לתוכן

הודעה שקיבלתי בפייסבוק/FaceBook, אמת או שקר?

Featured Replies

פורסם

להלן ההודעה:

----------------------------

לאחרונה פייסבוק נהיה מאוד מאוכלס יתר על המידה, והיו יותר מידי משתמשים שהתלוננו שפייבוק נהיה מאוד איטי. תיעודים מוכיחים כי יש יותר מידי משתמשים לא פעילים בפייסבוק ומצד שני גם יותר מידי משתמשים חדשים.

אנחנו נשלח את ההודעה הזאת לכמה משתמשים כדי לראות איזה משתמשים פעילים ואיזה לא.

אם את/ה פעילים בפייסבוק, בבקשה שלח/י את ההודעה הזאת ל15 משתמשים כדי להראות פעילות.

מי שלא ישלח את ההודעה הזאת תוך שבועיים, המשתמש שלו ימחק ,כדי ליצור עוד מקום.

אם פייסבוק עדיין יהיה מאוכלס מאוד אחרי הניסיון הזה, אנחנו נבקש תורמים.

בידקו שאתם שולחים את ההודעה הזאת כי להראות לי שאתם פעילים.

מקים פייסבוק

מארק צוקרב

---------------------------

זה אמיתי? למישהו נימחק החשבון לאחרונה?

פורסם

בולשיט

פורסם

spam

פורסם

אוי נו פאקינג באמת.

"בבקשה שלח/י את ההודעה הזאת ל15 משתמשים כדי להראות פעילות."

פורסם
:lol: :lol: :lol:
פורסם

אני חייב לציין שהעברית של מארק פשוט זוועה...

פורסם

אני חייב לציין שהעברית של מארק פשוט זוועה...

אני חייב לציין במארק לא יודע לכתוב את שם המשפחה שלו נכון :\ :bash:

פורסם

אוי נו פאקינג באמת.

"בבקשה שלח/י את ההודעה הזאת ל15 משתמשים כדי להראות פעילות."

כמו ילדי הכאפות האלה ששולחים לך באייסי:"אם לא XXXX תוך XX ימים ייקרוס העולם".

פורסם

אני מכיתה ה' מחכה שאהובתי הניצחית תנשק אותי בזכות ה-30 הודעות שהעברתי :{

פורסם
  • מחבר

גם לי זה ניראה דיי בולשיט, למה זה רק בעיברית ולא באנגלתי זה לא הגיוני...

ולמרות זאת :) יש מישהו שקיבלאת ההודעה הזאת לפני שבועיים ולא עשה איתה כלום ולא קרה כלום?

משהוא שניתקלתי בו באינט':

זה מה שנקרא "וירוס סוציאלי"

- מקיסטית ותיקה

לכל וירוס יש מנגנון שכפול עצמי. מנגנון השכפול של הוירוס הסוציאלי מסתמך על שכנוע הנשא לשכפל את הוירוס. השיטה נקראת social engineering - הסתמכות על חולשות אנוש להפצה עצמית.

כל מכתבי השרשרת למיניהם הם וירוסים סוציאליים. הם תמיד מנסים לתת לך סיבה למה אתה צריך לשכפל אותם.

יש כאלה שיבטיחו לך מזל טוב ועושר אם תשלח, וצרות גדולות ואסונות אם לא תשלח. אלה קיימים עוד מלפני היות הדואר האלקטרוני.

יש כאלה עם כל מיני הסברים חצי טכניים כמו זה שהבאת, או כמו המכתב הידוע שאומר שמיקרוסופט תעביר 10 סנט למטרה טובה על כל עותק של המייל הזה שיישלח. הוא בונה על זה שאנשים רוצים לעזור, ולא מתמצאים מספיק בצד הטכני להבין שזה בולשיט.

יש את אלה היותר מתוחכמים - אזהרות מפני וירוסים. זו ממש שיטה אירונית: "זהירות, וירוס משכפל את עצמו ברשת במהירות, ספר לכל חבריך!" - ומה שמשתכפל הוא כמובן הוירוס הסוציאלי עצמו.

ויש את אלה עם ה"רגשי" - מכתבי הפחדה או בקשת עזרה, שמודיעים לך על משהו נורא כמו סיליקון בביצים או מלאמין במזון תינוקות, או שמבקשים תרומה עבור XXX, חולת סרטן אומללה, שזקוקה לסיוע, ואם תפיץ לכל חבריך אולי לאחד מהם יש את סוג הדם שהיא צריכה.

אלה האחרונים בעיתיים במיוחד, כיוון שאולי באמת יש איזה חולה אומלל שצריך סיוע?

אז בשביל כל אלה שלא יודעים או לא בטוחים אם מכתב הוא אמת או בדיה, בין מסיבות טכניות, בין שהם רוצים להיות בטוחים שחולה הסרטן הוא אמיתי - המציאו את אתר "לא רלוונטי". מחפשים שם את המכתב החשוד - תמיד עושים זאת לפני שמפיצים אותו! אם מצאתם, פועלים לפי ההמלצה. אם לא - אפשר לכתוב לאתר והם יעברו על המכתב.

http://www.info.org.il/irrelevant/

כמובן שאפשר לעשות את העבודה הקשה בעצמכם - בפרט במקרים של חולים כאלה ואחרים המבקשים תרומות כאלה ואחרות - ולהרים טלפונים לברר אם הבקשה אותנטית.

בכל מקרה מכתב שמבקש ממך לשלוח X עותקים שלו אפשר לשלוח ישירות לתיבת הג'אנק. זה בטוח וירוס סוציאלי.

פורסם

זה לא משנה אם מישהו קיבל את ההודעה הזאת, נגיד והיה משהו מפגר כזה, זה היה קודם כל נכתב בבלוג הרשמי שלהם, אין שום אזכור לשטות הזאת בבלוג אז אתה יכול להיות רגוע לחלוטין.

פורסם

דווקא לי היתגשמו לא אחד ולא שניים מכתבי שרשרת .. (למען האמת 2)

פורסם

פעם קיבלתי "אם לא תשלח לX אנשים ההורים שלך ימותו"..

שלחתי חזרה "אם תשלח אליי עוד הודעת שרשרת אחת אני אוודא באופן אישי שההורים שלך ימותו" :pissed:

פורסם

זה אמיתי? למישהו נימחק החשבון לאחרונה?

אוי נו באמת כמה תמים אפשר להיות...

פעם קיבלתי "אם לא תשלח לX אנשים ההורים שלך ימותו"..

שלחתי חזרה "אם תשלח אליי עוד הודעת שרשרת אחת אני אוודא באופן אישי שההורים שלך ימותו" :pissed:

:lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים