עבור לתוכן

אולי יש עתיד לאינטרנט (באמת) מהיר בישראל...

Featured Replies

פורסם

נצטרך לחכות שמשרד התקשורת יוריד את הטלפיים שלו משוק התקשורת. וזה לא יקרה מזמן הקרוב או מהר מדי.

פורסם

העניין זה לא התשתית, HOT במהלכים לפרוס את רשת הNGN שלה ע"י שדרוג רשת הHFC הנוכחית לתקן DOCSIS3, הבעיה היום שהספקיות לא יכולות לספק שרות מתאים. אנשים חיים בסרט שבאירופה או בארצות הברית המצב כלכך שונה, הוא לא, מה ששונה שמה שהשרות עצמו נמצא במיקום גאוראפי קרוב, כלומר אם אתה גר בניו יורק אז תקבל שרות משרת בניויורק, יש סיבה למה חברות כמו AKAMAI קיימות כאשר הדבר היחידי שהן מספקות זה אפשרות לספק את תכני האתר לפי מקום גאוגראפי מה שאומר שאולי האתר שהתחברת אליו יושב בLA אבל את הסטרימינג HD שלך תקבל משרת שיושב 5 ק"מ ממך. בכל הנוגע לתקשורת בין החופים המצב על הפנים לא פחות ממצב התקשורת מפה לארה"ב, ושלא נדבר על זה שאם אתם גרים בחור(AKA למעלה מ80% מהאוכלוסיה בהצלחה לקבל אינטרנט מהיר באמת, הכיסוי של הרשת המהירה בארצות הברית מגיע לכ40%, כאשר שרותים מתקדמים כמו FTTH/FTTP כמו Verizon FIOS זוכים לקבל פחות מ5% מהאולכוסיה, כיסוי מאוד מאוד בסיסי של המטרופולינים הגדולים). הפינגים בין הHUBים בין החופים נמדדים בעשרות מילי שניות, ולקוחות קצה מקבלים מעל ל100 ללא עומסים. אותו הדבר בכל הנוגע לאירופה, הם מקבלים אחלה שרות משרותים שנמצאים גאוגראפית קרוב אליהם אבל התקשורת לארצות הברית רחוקה מלהיות 100mbit לכל לקוח.

הבעיה עם הארץ שזה לא כלכלי לחברות להקים פה שרתי mirror של השרותים שלהם, ולספקיות זה לא כלכלי להגדיל את רוחב הפס שלהם מכיוון שבארץ הספקיות עובדות במודל מאוד שונה מהמודל בחו"ל בחו"ל החבילות הגדולות מוגבלות ברוחב פס, ספקיות ענק בארצות הברית מגבילות אפילו את החבילות האיטיות שהן "unrated" כביכול ל250-150GB תעבורה לחודש, והחבילות המהירות באמת מוגבלות הרבה יותר. בסופו של דבר אתם משלמים תשלום קבוע לספקית, ואילו הספקית משלמת לספקיות אחרות לפי התעבורה שלה. כלומר על כל לקוח של 7MB שאוכל לה חצי טרה תעבורה בחודש עם הטורנטים שלו הספקית צריכה להחזיק בערך 100 לקוחות מגה וחצי שלא עושים כלום חוץ מלקרוא מיילים, מי שאיי פעם רכש תעבורה מספקיות בחו"ל יודע בדיוק עד כמה זה יקר ושלמצוא קו Unrated של יותר מ10Mbit בחודש בלתי אפשרי גם אם תרצו...

שהמדינה תשקיע בהעברת קווי תקשורת נורמאליים, כרגע אנחנו מוגבלים עם החרא שיש ליMed1, כבלים ימיים שעוברים דרך קפריסין לטורקיה, בארץ יהיה אינטרנט מהיר כאשר אפשר יהיה לסלול סביבים דרך לבנון עד אז גם אם ישיקו פה חבילות של 500Mbit זה לא ישנה שום דבר. וכמובן כל עוד הלקוח הישראלי המפגר לא יבין שאם הם ימשיך לדרוש חבילות unrated הם יקבל traffic shaping מפה ועד להודעה חדשה לא משנה כמה כביכול החבילה שלו אמורה לספק גם אם יסללו מחר 100 סיבי tengig חדשים...

פורסם

"וביפאן מחובר בית טיפוסי במהירות של 93 מגה-ביט לשנייה."

man thats crazy... we can only dream about it

פורסם

שהמדינה תשקיע בהעברת קווי תקשורת נורמאליים, כרגע אנחנו מוגבלים עם החרא שיש ליMed1, כבלים ימיים שעוברים דרך קפריסין לטורקיה, בארץ יהיה אינטרנט מהיר כאשר אפשר יהיה לסלול סביבים דרך לבנון עד אז גם אם ישיקו פה חבילות של 500Mbit זה לא ישנה שום דבר. וכמובן כל עוד הלקוח הישראלי המפגר לא יבין שאם הם ימשיך לדרוש חבילות unrated הם יקבל traffic shaping מפה ועד להודעה חדשה לא משנה כמה כביכול החבילה שלו אמורה לספק גם אם יסללו מחר 100 סיבי tengig חדשים...

אני מרגיש כאב דוקר בעכוז...

פורסם

אני מרגיש כאב דוקר בעכוז...

זה כי אתה יושב על הכיסא הפוך...

לנושא האינטרנט- אני אשמח לקבל את המהירויות שאני משלם עליהן היום... בלי כל החסימות וההאטות\ ניתוקים כל פעם שיש קצת עומס...

פורסם

"וביפאן מחובר בית טיפוסי במהירות של 93 מגה-ביט לשנייה."

כבר ארזתי תיק

פורסם

אני דווקא מאמין שהעתיד הוא לא NGN, למרות שאם בזק באמת תפרוס רשת ארצית ותוך שנתיים תהיה המרה של כל המודמים והשירותים אז בהחלט נרגיש את אותו שינוי אבל לדעתי העתיד הוא דווקא הסלולר והתקשורת הלא קווית... ולמה ? כי תקשורת לא קווית היא הרבה יותר זולה והיא מתפתחת בקצב הרבה יותר גבוהה.

כל תשתית התקשורת הסלולרית משנות ה90 עד היום התקדמה בצורה מדהימה ובעצם יישרה קו עם כל צורת תקשורת אחרת שקיימת היום, בישראל כמעט לגמרי ובעולם זה המצב.

משחקי כדורגל/חדשות (ז"א גם אופציה לשידור טלויזיה קבוע) בלייב בפלאפון, אינטרנט מהיר, משחקים, שיחות וידאו ועוד...

ונכון שהתשתית של הסלולר היום היא לא סתם באוויר כמו שידורי רדיו, יש לנו אנטנות בפריסה ארצית עצומה אבל כמו שפורסם אפילו בחדשות של HWZONE יש פיתוחים של תקשורת סלולרית למרחקים גדולים בדומה לשידורי רדיו שעובדים על רוחבי פס גבוהים מאוד, אם העסק הזה יתפוס תאוצה (ואין סיבה שלא כי הוא גם זול, גם מאוד שיווקי וגם תורם לאיכות הסביבה ואיכות שירותי התקשורת) אז זה בעצם יוכל לבטל (טוב לא לבטל) אבל לצמצם בצורה ניכרת את העומס על התקשורת הקווית ואולי גם להפחית את הצורך בפריסה נרחבת של אנטנות סלולר במרחבים עירוניים ובמרחקים קטנים.

השאלה היא השפעת מזג אוויר על תקשורת כזאת וכמובן הפחד מתקיפה גרעינית ולוחמה אלקטרונית - מי שלא יודע זאת הסיבה להמצאת האינטרנט מלכתחילה ומי ששמע לאחרונה על בעיית האזעקות במכוניות באיזורי העימות בזמן עופרת יצוקה שכנראה קשורה גם כן בלוחמה אלקטורנית.

אבל אולי בעצם זה לא העתיד, אלא העתיד הרחוק.

מישהו פה עובד באלווריון או משהו ? ??? ;D :silly:

פורסם

WIMAX ורשתות 4G אחרות נחשבות לNGN...

::)

והעניין עם האזעקות זה בגלל הרעד מהפיצוצים שהקפיץ את החיישן של הרכב, לא אמצעי ל"א שמישהו הפעיל בדיוק אותה תוצאה שיש בפיגועים שכל רכב ברדיוס של כמה עשרות ולפעמים מאות מטרים מנקודת הפיצוץ מתחרפן לגמרי...

זה כי אתה יושב על הכיסא הפוך...

לנושא האינטרנט- אני אשמח לקבל את המהירויות שאני משלם עליהן היום... בלי כל החסימות וההאטות\ ניתוקים כל פעם שיש קצת עומס...

תסכים לקבל חבילה מוגבלת ל50GB בחודש במקום?

פורסם

WIMAX ורשתות 4G אחרות נחשבות לNGN...

::)

והעניין עם האזעקות זה בגלל הרעד מהפיצוצים שהקפיץ את החיישן של הרכב, לא אמצעי ל"א שמישהו הפעיל בדיוק אותה תוצאה שיש בפיגועים שכל רכב ברדיוס של כמה עשרות ולפעמים מאות מטרים מנקודת הפיצוץ מתחרפן לגמרי...

כשהתיחסתי לNGN התיחסתי לפריסה הקווית שלהם... אם סלולרי נחשב גם NGN אז שיהיה אל תתפוס אותי במילה, אני מדבר על הנחת תשתית של כבל או סיב אופטי כזה או אחר אל מול תקשורת רדיו/סלולר.

ואני לא מדבר על הפעלת האזעקה מפיצוץ, אלא בעיה בפתיחת הרכב עם השלט/מפתח אלא מתווח אפס שנובעת כנראה מעומס של תדרים אחרים שבולעים את אותו התדר החלש יחסית של שלט הרכב, תופעה כזאת הייתה קיימת בזמן עופרת יצוקה ואולי עדיין קיימת גם היום ולא בגלל פיצוץ זה או אחר, גם בימים ללא נפילות.

פורסם

תשמע

נכון שארה"ב לא הכל שם מהיר

אבל מסתכלים על הMAX, מינימום והממוצע

ואנחנו במצב הכי גרוע בכולם , וסטטיסטית אנחנו מחוברים בחיבור יותר איטי וגם הפינגים עלובים , האינטרנט פה לא ממש מהיר

אירופה , אין מה לעשות הם באיחוד האירופי

אנחנו צריכים ליצור לעצמנו אינטרס להתחבר ישירות לאירופה

תקשורת לארה"ב זה משהו אחר , אבל אירופה ??? זה חובה

פורסם

תשלם על חבילה שתיהיה מוגבלת ל50gbit תעבורה בחודש כמו רוב החבילות המהירות בחו"ל ולספקית יהיה משתלם לקנות קווים יקרים יותר, אבל הבעיה שאף אחד בארץ לא יהיה מוכן לקבל חבילה כזאת.

סתם תקח דוגמא, בן אדם שמוריד 250GB בחודש עולה לספקית יותר כסף ממה שהוא משלם והרבה יותר בעולם זה מאוד פשוט אתה משלם על כל ביט שעובר, אתה רוצה חבילה מהירה תיהיה מוגבל בכמות, אתה רוצה חבילה עם כמות תעבורה בלתי מוגבלת תיהיה מוגבל ברוחב הפס.

המצב כרגע שכולם בוכים שזה "איטי" אבל עדיין מפעילים את הטורנט והאימיול כל הלילה.

פורסם

כן אבל הם עושים את זה בגלל שזה איטי.

אם היה חיבור מהיר אמיתי שמוריד נניח בקצב של 1MB בשניה, וגם מעלה באותו הקצב - לא היתה לאף אחד סיבה להשאיר את הטורנט פתוח כל הלילה, פשוט כי כבר לא היה לו מה להוריד, והוא גם לא היה צריך להשאיר אותו פתוח רצוף בשביל לצבור קרדיט שאנשים אחרים צוברים ב-24 שעות.

ההרדיסק שלו היה נסתם הרבה לפני שהוא היה מגיע להגבלה החודשית, ואם לא בחודש הראשון אז תוך חודשיים-שלושה.

פורסם

לא יודע מה איתכם... אבל אני ממש לא חושב שגם אנשים שמורידים המון (משתמשי TL לדוגמא - כמוני) צריכים יותר מ-60\70 גיגה בחודש... אני מסכים לשלם על זה. בתנאי שנתחיל להוריד כמו בכל המדינות המפותחות ולא כמו מדינת עולם שלישי.... התשתיות בארץ פשוט זוועה... לא להאמין שהמדינה שלנו נחשבת למפותחת... אולי מדינה מפו-תחת.

פורסם

אפשר לצאת מנקודת הנחה שאין פה בנאדם אחד שהיה מסכים להחסם אחרי שהוא עבר את הLIMIT תוך 20 יום ועשרה ימים הוא יהיה ללא אינטרנט.

יותר מזה... אפילו לא יום אחד ורוב האנשים פה גם לא היו מסכימים להחסם לשעה אחת.

אין מצב שמישהו בעולם נראה לי יסכים להחסם לא משנה מה תהיה הסיבה, זה כמו שלמישהו תהיה הקבלה חודשית על צריכת חשמל קבועה מראש או צריכת מים...

מה גם שהיום כמעט כל בית מחובר בראוטר, יכול להיות בית עם ארבעה מחשבים פעילים שכל אחד אוכל כמה ג'יגה טורנט/אמיול לארוחת בוקר.

באמת שאין לי מושג כמה ג'יגה אני מוריד בחודש בממוצע, אם זה למשל 150GB אני לא מאמין שתהיה לי בעיה כלשהי להיות מוגבל ל300 למשל...

זה פשוט יכול להיות מנוהל כמו אשראי, יש לך עד 350GB, אבל אם אתה מנצל רק חלק מזה אז נצטבר לך EXTRA.

אני בטוח שיש מספקים אנשים חכמים במיוחד בארץ שיכולים לנהל את הענף הזה, אם בכל בית יש מים בשפע ומיום ליום יש לנו פחות ופחות אז בטח שמהירות ורוחב פס שהולך וגדל מיום ליום (למרות שגם הדרישה...) זאת לא בעיה גדולה לנהל את אותה תקשורת כמו שצריך, במיוחד שזה משהו שמתחלק בין ספקיות האינטרנט.

קיצר, שאלה יהיו הצרות שלנו.

וכל אלה שאומרים שאנחנו לא מפותחים, אני חושב שהמהירות היום לא מהווה מחסום למה שהאינטרנט מציע, זה לא עידן הISDN והמודם 56KB שמתנתק כמישהו מתקשר וכשיש שיחה ממתינה אתה בLAGGING.

אני לא חושב שיש תוכן אינטרנטי או משחק כלשהו (חוץ מבעיות PING שהן משהו אחר שגם דורש טיפול) שישראלים עם חבילת 3MBIT לא יכולים להנות ממנו.

אם אתה מוריד סרט בשיתוף עם הרבה מקורות תוך שעה את יכול לראות אותו, תוכנות קטנות משחקים ושירים תוך פחות מדקה אצלך... אתרים עולים מהר, YOUTUBE רץ חלק עם כמה סרטים שאני פותח במקביל והם כבר נטענים...

זה בכל זאת לא עידן האבן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים