עבור לתוכן

X-Fi Titanium Fatal1ty או Xonar D2

Featured Replies

פורסם

טוב,

אז אחרי העזרה המצויינת שקבלתי פה בפורום, ההתלבטות היא בין שני הכרטיסים:

1. Creative X-Fi Titanium Fatal1ty

2. Asus Xonar D2 (לא D2X, בהמשך)

שימושים - משחקים, מוסיקה וסרטים .

מחשב עם Vista Business 64.

שמיעה בעיקר באוזניות Audio-Technica ATH-M50 או רמקולים כל שהם של קריאייטיב, לא משהו מיוחד (2.1).

האמת, לו זה היה אפשרי, הייתי קונה את ה-Auzentech X-Fi Prelude, אבל אחרי שיחה עם FoxPC (שמייבאים אותם ורק אצלם היה בכלל כרטיסים של Auzentech [בארץ ז"א]), מתברר שזה אבוד והם לא יביאו עוד כי אין מספיק דרישה.

(אגב, אם מישהו יודע על מקום שכן מחזיק את הדגם הנ"ל - בבקשה, אבל בבקשה תספרו.)

קיצר, בחזרה לשאלה.

אני יודע של-D2 יש איכות שמע טובה יותר.

אני יודע שלקנות creative (ובטח משהו מסדרת ה-Fatal1ty), זה בעיקר לשלם על מותג.

אבל - Asus הפילו את הכדור בכל מה שנוגע לתמיכה. כמו שאמרתי, המחשב מיועד גם, אם לא בעיקר למשחקים ואין לי רצון לשלם ממיטב כספי עבור מוצר שעובד רק בחלק מהם או דורש כל מיני התחכמויות כדי להפעיל אותם (כמו ניטרול האצת החומרה וכו' ובהתחשב בעובדה ש-Asus לא ממש מעדכנת את הדרייברים שלה, זו בעיה שרק תחמיר עם הזמן והיציאה של עוד משחקים ותוכנות חדשים).

מצד שני, עושה רושם שהתמיכה של Creative יותר מוצלחת תחת Vista 64 (או שלא*?) ואיכות השמע בסדרת ה-Titanium טובה מאוד (אני לא יודע עד כמה EAX5 כ"כ קריטי, אבל לפחות הוא עובד). אה, והוא גם PCI-E (בלי להוסיף עוד 200-300 ש"ח עבור ה-D2X).

ולכן ההתלבטות - על מה להתפשר ? על איכות הקול או על היכולת לשחק בכל המשחקים כמו שצריך ?

*אם יש פה מישהו עם אחד מהכרטיסים הנ"ל וויסטה 64, אני אשמח לדעת איך הם מתפקדים ביחד (בשוטף ובמשחקים). :s05:

פורסם

לי יש את הXONAR ונתקלתי רק פעמים בודדות מאוד במשחקים שלא תמכו בו. אולי במשחק אחד מתוך מאה או משהו כזה (וגם אז יכול להיות שפאטצ'ים שיצאו בעתיד פתרו את זה. פשוט זה היה במשחקים שגם ככה לא התלהבתי לשחק). גם כשזה קורה אפשר לפתור את הבעיה בקלות יחסית על ידי DISABLE של הכרטיס קול ב MY COMPUTER.

לגבי בעיות יציבות של הדרייברים, לא נתקלתי אישית בשום בעיה ואני מאוד מרוצה מהתפקוד של הכרטיס. לגבי תמיכה בעתיד, אני באמת מקווה שהם יתמכו בוינדוס 7, כרגע הבנתי שזה עוד לא ברור לגמרי.

אל תשכח שגם כרטיסים של קריאטיב לא חפים מבעיות, וגם עם סדרת הXFI יש לא מעט תלונות של משתמשים (למשל בעיית האי תאימות ללוחות אם מסויימים שגרמה לקולות "פצפוצים", שאין לי מושג אם פתרו את זה אי פעם או לא), ככה שאף פעם אין אפשרות בטוחה במאה אחוז שהחומרה שאתה קונה תעבוד באופן מושלם.

פורסם

הD2 פחות מתאים לחיבור ישיר לאזניות ללא הגברה.

לגבי תמיכת הD2 במשחקים, לא ניתקלתי בבעיה עד כה, במקרה הגרוע כיביתי את הEXA5 מפנל השליטה.

הCreative X-Fi Titanium Fatal1ty מיותר כאשר יש לך את כרטיס זהה לחלוטין ה-Titanium הרגיל שיותר זול.

האצת הEAX פחות קריטית בשל המעבר לוויסטה/WIN7 בהם לא ניתן להשתמש בחומרה זו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים