עבור לתוכן

מפרט לשרת RAID שקט מבוסס FreeNAS עד 2000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לבנות שרת RAID עבור המחשבים בבית, שיתבסס על מערכת הפעלה freeNAS (אפשר למצוא פרטים עליה ב-http://www.freenas.org/ ).

מאחר וזו מערכת הפעלה המבוססת על freeBSD, יש צורך בחומרה שתתאים למערכת ההפעלה.

הדרישות מהכיוון שלי:

* זה צריך להיות מחשב שקט, כי הוא ימוקם באחד החדרים בבית, ורצוי שיפלוט חום נמוך.

* עדיפות ללוחות אם עם פורט רשת כפול של 1000BaseT, כדי לאפשר חיבור מהיר למחשבים שמחוברים אליו קווית ומעבר נוח במקרה של תקלת חומרה בפורט הרשת.

* ניתן להסתמך על כרטיס גרפי על לוח האם, מאחר ועיקר התיפעול של מערכת ההפעלה נעשה דרך ממשק WEB ממחשבים אחרים.

* מקום גידול לכוננים קשיחים - אני מתכנן להתחיל עם שלושה כוננים של 500M (כמו http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=489) ומעוניין בשטח גידול עד שמונה כוננים.

* איוורור לכוננים, כדי לשמור על טמפרטורות סבירות גם לכוננים.

1. מה התקציב? 2000 ש"ח (מוכן להשתכנע ליותר, אך צריכות להיות לכך סיבות טובות)

2. מטרות המחשב?

מערך איחסון למחשבים האחרים בבית

3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.

לא.

4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי

מעבר לחיבורי USB ורשת, וכונני SATA, אין צורך בשום חומרה נוספת.

5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?

אי העדפה בין אינטל ל-AMD - הדרישה היחידה היא תאימות למערכת ההפעלה

6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?

הקירור חשוב, כפי שציינתי למעלה, וכך גם השקט. צבע ועיצוב פחות חשובים.

בנוסף, נוחות גישה להתקנת דיסקים וחיבור e-SATA לצרכי גיבוי חשובים.

7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?

לא, אני מתכנן להתקין את מערכת ההפעלה בעצמי.

8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?

פורטו למעלה.

9. האם חשוב שקט? עד כמה?

מאד.

10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)?

לא מתוכנן OC

חשוב מאד גם יכולות ב-BIOS של כיבוי דיסקים דרך POWER MANAGEMENT, הדלקת מחשב דרך ALARM CLOCK ו-WAKE UP ON LAN כדי לאפשר למחשב להקטין בלאי של הכוננים וצריכת חשמל בשעות שבהן אין פעילות.

מערכת ההפעלה עצמה תרוץ מ-DISK ON KEY, כדי להקטין פעילות של הדיסקים הקשיחים שאיננה של אחסון...

המלצות, הצעות ושאר ירקות יתקבלו בברכה...

:nixweiss:

פורסם

* בתקציב הזה קשה מאוד לקבל מפרט שקט עם 3-8 כוננים קשיחים. לדעתי ה-P182 הוא הבחירה הכמעט יחידה שבאה בחשבון פה.

* לשם מה RAID? זה מיותר ברוב רובם של המקרים.

* אם שקט/חום וצריכת הספק בראש מעייניך, קח דיסקים בנפח גדול ככל האפשר (1T מינימום) מסדרת ה-GP של WD (קוד EADS) כדי לצמצם את מספרם למינימום ההכרחי.

קרא גם פה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=323402.msg2806578#msg2806578

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=231503.msg2030718#msg2030718

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=397756.msg3414850#msg3414850

פורסם
  • מחבר

ה-RAID מיועד לשמש כמחשב אחסון למדיה דיגיטלית שאני מצלם ומעבד, וכאחסון מרכזי למחשבים שבבית.

לכן הכיוון הוא של RAID5.

לגבי מארז, קראתי על ה-P182 ובדקתי ביקורות עליו - מה לגבי מארז NZXT HUSH?

לפי הביקורות יש ל-HUSH בידוד אקוסטי, תכולה של מספיק כוננים וזרימת אויר טובה.

מעבר לדיסקים, האם יש המלצות על לוח אם, מעבד (מאחר ומערכת ההפעלה המיועדת מבוססת על FreeBSD 6.4, שבה התמיכה ב-SMP טובה יותר באינטל, עדיף לי מעבד אינטל על מעבד AMD), ספק ושאר ירקות - המפרט שאני מחפש אמור להתחיל עם שלושה כוננים של 500M ורק בהמשך לגדול?

פורסם

1. ה-HUSH מתחת לכל ביקורת לטעמי ואכזבה גדולה גם מבחינת קירור וגם מבחינת איכות ושקט. דווקא תליתי בו הרבה ציפיות.

2. יש חשיבות למהירות הגישה לנתונים בזמן אמת או שמדובר בעיקר באחסון וגיבוי ואת עבודת ה-REAL TIME תעשה על כונן מקומי?

3. החלופה היחידה ל-P182 במחיר זול (יחסית) היא הסונטה3 לדעתי. עדיין מספק רמת שקט טובה אך בחצי מחיר.

ה-ANTEC SOLO שקט יותר כמארז (ביחוד בזכות חומרי הדיפון ומנגנון שיכוך הרעידות הייחודי (גומיות תליה) אך השימוש במאווררי 92

מ"מ מלפנים מאלץ שימוש במאווררים חלשים ורועשים יחסית ולכן מומלץ רק למערכות שלא זקוקות ליותר ממאוורר בודד במארז (לא כאן).

4. לגבי ה-RAID, שקול ברצינות שימוש בבקר יעודי שגם הוא לבדו חורג ככל הנראה מהתקציב.

5. אני עדיין בספק רב אם יש לך צורך אמיתי ב-RAID בכלל. דיסק 1T פנימי + גיבוי יומי אוטומטי לדיסק 1T חיצוני יספיק מעל ומעבר ויהיה

שקט, זול ואפילו "שריד" יותר.

פורסם
  • מחבר

אכן, המדובר בעיקר באחסון וגיבוי ועבודת ה-REAL TIME תעשה על כונן מקומי.

לגבי פיתרון של 1T+1T חיצוני, זה יעבוד עד שהדיסק יתמלא (וכל עוד זוכרים להריץ את הסנכרון), ומה מסלול הגידול משם?

בעיני, מצב שבו יש אחסון זמין, נגיש ועם גיבוי הדדי עדיף.

פורסם

אכן, המדובר בעיקר באחסון וגיבוי ועבודת ה-REAL TIME תעשה על כונן מקומי.

אם כך ממש אין כל הצדקה שבעולם ל-RAID0 או ל-RAID מכל סוג שהוא כפי שכבר הסברתי.

לגבי פיתרון של 1T+1T חיצוני, זה יעבוד עד שהדיסק יתמלא (וכל עוד זוכרים להריץ את הסנכרון), ומה מסלול הגידול משם?

פשוט מוסיפים דיסקים נוספים - מה הבעיה בדיוק?

בעיני, מצב שבו יש אחסון זמין, נגיש ועם גיבוי הדדי עדיף.

שדרוג והרחבת מערך RAID5 מסובך ובעייתי ב-ה-ר-ב-ה (ראה פירוט בפוסט העוקב) ואני ממש לא רואה סיבה לגיבוי ONLINE 24/7 ע"י RAID1 במקרה הנ"ל.

לא צריך "לזכור" כלום - לכל תוכנת גיבוי שמכבדת את עצמה (ונזכיר כאן רק את החינמיות המובילות כמו SyncBack או Cobian) יש תזמון משימות אוטומטי שיכול לבצע גיבוי מלא/אינקרמנטלי/דיפרנציאלי בכל פרק זמן שתרצה.

כפי שאמרתי, המטרה שלך היא לצמצם את מספר הקשיחים למינימום על מנת לצמצם את צריכת ההספק, החום ובעיקר הרעש.

דיסקים קשיחים מומלצים:

1. החרישי, הקריר והחסכוני ביותר הוא ה-WD GP 1T EADS המעולה בסביבות 570 ש"ח.

2. מעט זול וגם כן שקט וקריר הוא ה-SAMSUNG 1T F1 בכ~520 ש"ח.

מארזים מומלצים:

1. ה-P182 שחורג הרחק מהתקציב שלך.

2. ה-ANTEC SOLO המצויין והחרישי - קטן ומעט פחות שקט אך עם רמת שקט מצויינת ובחצי מחיר וקירור מספק.

3. ה-ANTEC SONATA3 המצויין שמעט פחות שקט משניהם אך מאפשר שימוש במאווררי 120 מ"מ חרישיים בניגוד ל-92 מ"מ

הקדמיים של ה-SOLO. גם מעט זול יותר.

מפרט לדוגמה:

מעבד:

INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤367

לוח אם:

XFX nFORCE 630i : MG-63MI-7159 ¤353

דיסק קשיח:

WD GP 1TB 32MB SATA2 7200 RPM - WD10EADS ¤585

כמות:2

זיכרון:

KINGSTON 2048MB DDR2 800MHz CL6 ¤120

מארז:

ANTEC SONATA III w/o PSU ¤374

ספק כוח:

FSP 300W : ATX300-PNR ¤119

קרור למארז:

SCYTHE S-FLEX 120mm 800rpm ¤66

מחיר סופי: ¤2569

להזמנות מעל 3,000 ש"ח - משלוח חינם

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* מעבד קריר וחסכוני במיוחד ועם קירור סטוק חרישי. כבונוס הוא גם חזק מאוד.

מצד שני גם סלרון היה מספיק פה אבל חבל.

* אפשר לרדת ל-1G זיכרון.

* לגבי המארזים/קשיחים - ראה למעלה. עם הרבה קשיחים הייתי דווקא ממליץ על ה-SOLO בזכות

מנגנון התלייה היחודי שלו לקשיחים.

* תבדוק איך מערכת ההפעלה מסתדרת עם הלוח (630i). לוחות אינטל עם eSata יקרים בהרבה ולו יש גם HDMI, FW, RAID ושלל פיצ'רים.

לחליפין אפשר לקחת לוח G31 עם כרטיס eSata או FW נפרד בחיבור PCI למשל (אך ללא RAID כלל אלא עם בקר חיצוני).

כולל סה"כ 4 חיבורי SATA אבל לוחות של 6/8 עולים הרבה יותר.

ממילא אני לא ממליץ לעבוד עם יותר מארבעה דיסקים בגלל החשיבות של השקט וההספק פה.

* הספק לא חרישי במיוחד אבל יחזיק בקלות ותחת העומס הצפוי גם יהיה שקט דיו.

* המאוורר הנוסף לא חובה - מקסימום תוסיף בהמשך

* ללא הרכבה

* ללא DVD או CD כלל כרגע

פורסם

אני גם בונה עכשיו שרת NAS ביתי (רק מחכה לספק ולמארז שיגיעו, אולי, באמצע שבוע הבא), כך שלתרום מהניסיון אני עוד לא יכול, אבל אולי בכל זאת:

ראשית, כדאי לבחון גם את OpenFiler, מערכת NAS מבוססת לינוקס. יש לה תכונות מתקדמות יותר (שכמעט כולן לא רלוונטיות למשתמש ביתי), היא נותנת ביצועים טובים יותר ב- RAID 5 אבל דרישות החומרה שלה גבוהות יותר. אני החלטתי ללכת עליה, גם בגלל הביצועים וגם בגלל שאני מכיר לינוקס הרבה יותר טוב משאני מכיר FreeBSD.

לוח אם: עדיף לא לקנות משהו חדש וחדיש, ההפצות האלו לא תמיד עובדות עם החומרה החדשה ביותר. קח משהו ותיק יחסית. יתרון נוסף הוא שמחירה של חומרה ישנה יותר זול יחסית לחומרה חדשה. אבל אם אתה מתכוון ללכת על שמונה דיסקים, או שתקח לוח אם עם הרבה חיבורי SATA או שתתכנן רכישה עתידית של כרטיס הרחבה.

דיסקים: אתה בטוח ש- FreeNAS מאפשרת הוסת דיסקים למערך קיים? למיטב ידיעתי יש רק שתי דרכים לעשות את זה: לגבות הכל, לשבור את ה- RAID, להוסיף דיסקים ולבנות מחדש או להוסיף את הדיסקים חדשים למערך RAID נוסף על אותו שרת, ואז אתה מאבד שני דיסקים ל- parity. בהתחשב שמחירים, אני חושב שעדיף ללכת מראש על דיסקים גדולים יותר.

בקר: תשכח מזה. בקר RAID איכותי עולה הרבה. בקר "FakeRAID" שנמצא על רוב לוחות האם נותן ביצועים בינוניים - RAID תוכנה בלינוקס נותן ביצועים גבוהים יותר. תחסוך כסף ותקח לוח אם פשוט.

מעבד: כפי שכתבו, סלרון יעבוד יופי, בטח עם FreeNAS. כבונוס, הוא גם זול יותר וחסכוני יותר בחשמל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים