עבור לתוכן

למה הArctic Cooling Freezer 64 Pro עושה מלא רעש?

Featured Replies

פורסם

שלום,

פתחתי עכשיו את המחשב ובדקתי מה עושה רעש

גיליתי שהמאוורר הקטן של הכרטיס מסך עושה קצת רעש, אבל מה שעושה את עיקר הרעש הוא המאוורר של המעבד Arctic Cooling Freezer 64 Pro

שעוצרים אותו המחשב נהיה שקט מאוד..

מבחינת טמפרטורות המעבד יותר קר מטמפרטורת החדר :silly: והכרטיס מסך בסביבות ה30 במנוחה.

בדקתי בspeedfan במנוחה וכתוב שמאוורר 1 מסתובב על סביבות ה2500 rpm ושהשני בסביבות ה513 rpm.

זה לא כותב שמה של איזה רכיב כל מאוורר.. שזה דיי מפגר.

הפעלתי את OCCT 3 על הבדיקה של הספק כוח (מאמץ את הכל) והRPMים לא זזו כמעט.

בלוח אם הפעלתי את cool'n'quit הזה שיש שמה וזה לא שינה כלום.

אז יכול להיות שהArctic Cooling עובד לי כל הזמן ב2500 rpm? כי אם הוא היה עובד ב513 rpm לא היו שומעים כלום, לא?

אני ישמח לדעת איך לבדוק את זה יותר טוב ואיך להשתיק את הרעש..

תודה

פורסם

הוא מסתובב קבוע על הMAX RPM..

כנס לביוס ותבדוק/תפעיל את אופציית הSMART FAN..

פורסם
  • מחבר

צודק :yelclap:

עכשיו זה בסביבות ה1600 rpm ואין שום רעש חוץ משל הכרטיס מסך :jump:

הטמפרטורה במנוחה עכשיו יותר גבוהה באיזה 7-8 מעלות אבל מקודם זה היה סתם הגזמה אז זה לא מפריע.

אבל עוד שאלה קטנה - יש שמה ערכים לבחור (http://img239.imageshack.us/img239/7233/dsc00639.jpg), מה כל אחד מהם אומר? עכשיו זה סתם ערכים שעובדים טוב, אבל אם אני יוכל לגרום לזה לרדת עוד יותר בRPM אז זה יהיה מעולה.

dsc00640.jpg

ומה זה הsystem fan הזה שעובד ב500 rpm, אין לי מאוורר כזה שאני יודע עליו.. :lol:

פורסם

הTARGET זה הטמפ' שאליה אתה רוצה להגיע..ומהווה בעצם ערך בסיסי..זאת אומרת שהקירור יעלה או יוריד את הRPM עד שהוא יגיע הכי קרוב לטמפ' הזו..

אופציית הTOLENCE היא זו המתבססת על טמפ' הTARGET ועובדת לשני הכיוונים..זאת אומרת שברגע שהקירור יגיע לטמפ' שקבעת בTARGET+הטמפ' של הTOLENCE המאוורר של הקירור יעלה את הRPM..באופן הפוך הוא..שברגע שהקירור יגיע לטמפ' נמוכה..זאת אומרת מה שקבעת בTARGER-הטמפ' של הTOLENCE המאוורר יאיט את פעולתו..

לגבי ה500RPM..אתה בטוח שאין לך שום מאוורר שמחובר ללוח האם ?

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז אני מבין שכדאי להעלות את הtolerance ל5 כדי שהמאוורר לא "יקפץ" כל הזמן בין 2500 ל1500 rpm מתי שמשחקים

ואת הtarget לשים על הטמפרטורה שאני רוצה בזמן מאמץ..

בקשר ל500rpm אתה יכול לראות בתמונות של הלוח שלי שאין לו מאוורר ובטח לא כזה גדול שמסתובב ב500rpm

יש 2 מאווררים של המארז אבל הם מחוברים בmolex אז אני לא חושב שהמחשב "יודע" עליהם בכלל

דרך אגב איך שולטים על כל העסק הזה בכרטיס מסך? יש בכלל מה לשנות עם מאוורר קטן ומקורי?

מה הדרך הכי זולה להשתיק א הכרטיס מסך והאם זה יתאים גם לכרטיסים עתידיים או שזה צריך להתאים לתושבת?

תודה

פורסם

איפה יש תמונה של לוח האם שלך ? תבדקו שאין חיבור RPM בודד בלי קשר למולקס...

לגבי הכרטיס מסך יש לך את RIVA TUNER..שם תוכל לשנות את הRPM של המאוורר..שים לב לטמפ'..

פורסם
  • מחבר

אוקיי בriva tuner שאני מעלה/מוריד את המהירות של המאוורר של הכרטיס מסך אז הטמפרטורה והרעש נשארים אותו דבר בדיוק

אני מסתכל בgpu-z אז רואים שמה שהמהירות של המאוור השתנתה, אבל הטמפרטורה והרעש נשארים זהים.

אז יכול להיות שאין למחשב באמת שליטה על המאוורר הזה?

דרך אגב בחומרה - מהכרטיס מסך יצא תקע קטן של 2 חוטים, אבל במקום להתחבר לחומרה אחרת הוא מחובר לכרטיס עצמו, נראה לי מוזר- אם זה צריך להיות מחובר לעצמו אז למה זה לא במעגל מודפס וזהו? יכול להיות שיש דרך אחרת לחבר את זה ובגלל זה אולי אין שליטה על המאוורר?

55308385.jpg

פורסם

תבדוק כמה כבלים יוציאם מהקירור ..שכן אם הוא בעל שני כבלים בלבד אין לך אפשרות שליטה..אם הוא בעל 3/4 ישנה אפשרות..

ולמה צריך בדיוק PCB שלם בשביל לחבר מאוורר.. ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים