עבור לתוכן

טיפול לדיסלקצייה צריך חוות דעת על מוצר מסויים

Featured Replies

פורסם

נכון מאוד - רק חבל שאין שום קשר לתרד. כל מה שאני רואה פה בינתיים אלו אנשים ממורמרים שזו תופעה פסיכולוגית לחלוטין ואין שום סיבה שהם יקבלו "פטור" לעבור על חוקי הפורום רק כי הם ממורמרים. אפשר להתאמן על זיהוי בעיות אישיות או ללכת לפסיכולוג וכך לדעת לגלות מתי מדובר במירמור אישי ומתי בבעייה אמיתית ואוביקטיבית. התוצאה של התהליך הזה, אם הוא מצליח, היא שבסוף פותחים תרד ניפרד על הנושא האחר ("קלות מרגיזה בהוצאת פטורים") במקום לפגוע באותם אנשים בהם הכל מוצדק ועזרה בנושא עדיפה בסופו של דבר על חוסר עזרה.

(זה כמו בערך בתרד של עני חסר כל שמבקש עזרה לפתוח דיון על אותן פרחות שנוסעות עם המרצדס של הבעל לקחת דמי אבטלה).

בהצלחה עם האימון ;) .

• תגובות 42
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אנשים פה פולטים שטויות בקילוגרמים

לגבי דיסלקציה-זה לא רק סוג של "פיגור" שנולדים איתו אנשים מסויימים,ואז למשל הם לא מסוגלים לעשות כל מיני דברים ויש להם מוגבלויות פיזיות,צורת הדיבור שלהם שונה וכו'...

דיסלקציה יכולה להיות גם "ליקוי למידה"-ואני מדבר בתור אחד שיש לו אחד כזה אבל בצורה מאוד קלה

פעם בכלל לא יכלתי להתרכז בכיתה והייתי חייב לעשות משהו תמיד רק לא להתרכז ולא ללמוד

דיברו איתי ההורים המשפחה סבא וסבתא וכולם,טחנו לי את המוח מה שנקרא במילים "תתרכז אחרת תיהיה מנקה רחובות" ומילים כמו "כלום לא ייצא ממך" וכנראה זה עשה את שלו.בכיתה ז' הלכתי לאיבחון,אני מקבל כל מיני הקלות כמו תוספת זמן ומילונית באנגלית,ואני מסתדר טוב מאוד

אמנם,יש לי מורה שנקראת מורה ל"הוראה מתקנת" שעוזרת לי להתכונן לבחינות בעיקר במקצועות רבי מלל כמו ספרות אזרחות היסטוריה ותנך,ועם כל הליקוי הקל שיש לי הציונים שלי מצויינים,הנה היום קיבלתי 84 בבחינה בתנך(כיתה יב קחו בחשבון),ואני עושה בערבית 5 יחידות,כן היו כאלה שפרשו באמצע אבל אני אמרתי אם כבר אז 5 יחידות,והולך לי בקלות נורא

יכלתי לקבל פוטר מערבית אבל לא רציתי כי קל לי עם השפה הזו אז למה לקבל פטור בכלל?!

חוץ מיזה זה לא אומר שמי שיש לו ליקוי למידה הוא פחות חכם מיזה שאין לו,להיפך,שמעתי שאלה עם הליקויים הרבה יותר חכמים מאלו בלי הליקויים

ותאמינו לי אני מדבר בתור אחד ששנא מתמטיקה ועדיין שונא את זה,עשה 3 יחידות אבל סיים עם ציון 100...

לגבי איך מאבחנים את זה-זה לא סתם מדביקים לילד תווית של בעל איבחון,מתי שרואים אצל ילד ירידה בלימודים סימן שישי איזשהי בעייה ואז צריך לעשות איבחון לראות מה הבעייה

פורסם

איזה יופי לך שקיבלת שמונים ומשהו במבחן בתנ"ך עם אלף פטורים ותוספת זמן.

חבל שאחרי כל הפטורים המפגרים האלו ככה אתה כותב:

אז פא קלקלנו את כל הרעיון של האוטומאטי כי הרעיון באוטומאטי הוא שהנהג לא עושה שומדבר חוץ מלנהוג,סהכ מכניס לD ונוסע..

ולice2k הדיון נפתח ע"י מישהו שמחפש פיתרון קסם לבעיה נדירה שמסיבה לא ברורה ל80% מהאוכלוסיה יש.

אני Art ודובי בסה"כ מנסים להראות את כל המערכת הדפוקה של אותן הקלות שבדיוק בגללן אנשים מחפשים פתרונות קסם במקום להשקיע ולהשתפר.

פורסם

תקשיב,תוספת זמן זה לא פוטר,סהכ זה עוד זמן במבחנים כי לא תמיד אנשים מספיקים לכתוב את כל הבחינה בזמן המוקצב,ונותנים להם עוד רבע שעה בשביל שיספיקו

פורסם

תחליף את המילה פטור בהקלה.

ורק רציתי להגיב על עוד חלק בהודעה שלך:

"מתי שרואים אצל ילד ירידה בלימודים סימן שישי איזשהי בעייה ואז צריך לעשות איבחון לראות מה הבעייה"

99.99999% מהפעמים הבעיה היא שהילד עצלן או חכם פחות מרוב האנשים(כן כן יש אנשים כאלה).

ובקשר להערה על תוספת הזמן, בהצלחה בפסיכומטרי.

פורסם

איזה יופי לך שקיבלת שמונים ומשהו במבחן בתנ"ך עם אלף פטורים ותוספת זמן.

חבל שאחרי כל הפטורים המפגרים האלו ככה אתה כותב:

ולice2k הדיון נפתח ע"י מישהו שמחפש פיתרון קסם לבעיה נדירה שמסיבה לא ברורה ל80% מהאוכלוסיה יש.

אני Art ודובי בסה"כ מנסים להראות את כל המערכת הדפוקה של אותן הקלות שבדיוק בגללן אנשים מחפשים פתרונות קסם במקום להשקיע ולהשתפר.

תישמע - במקרה אני מומחה בלוגיקה, והלוגיקה היחידה שאני מבין מהתגובה הזו שלך היא שאתה טוען שפותח התרד מדמיין שיש לו בעייה או גרוע מזה הוא "סתם פטוריסט", כי אחרת אני לא מבין מה רשמת בתגובה שלך. אף אחד לא שלל אתכם - פשוט מקומם של הדברי שכתבתם הוא לא כאן.

וד"א - גם אתה חסר רגישות ברמות. מתי תשלים העובדה שאתה לא יודע ומבין את הכל בחיים?

התגובות שלכם בתרד הזה לא קשורות ומקומן לא פה נקודה.

פורסם

מון מייג בפסיכומטרי יש גם תוספת זמן לא?

אז אין דאגות..

פורסם

אני לא אמרתי שפותח הדיון מדמיין.

אבל הסרת רעלים כדי לשפר דיסלקציה נראה כאילו פותח הדיון מנסה למצוא פתרונות מתוך מחשבה שיש לו בעיה שנובעת מאיזון חומרים והוא מחפש פתרונות לא ריאלים.

לדעתי המחשבה הזאת עצמה יותר מזיקה מקצת מתכות שנמצאות בגוף באופן טיבעי ובמידות נכונות אפילו בריאות (מינרלים).

אני חושב שהדרך הכי טובה להתמודד עם קשיים מהסוג הזה היא באופן ישיר ולא בעזרת פתרונות חיצוניים.

בטח לא כאלה שמוטלים בספק.

העזרה הכי טובה שאפשר לקבל היא ממך עצמך.

אם אין אני לי מי לי.

אני מאחל לפותח הדיון המון הצלחה.

יש לי אמון מלא שאם הוא יעבוד קשה הוא יצליח בכל מה שהוא יעשה.

פורסם

תישמע - במקרה אני מומחה בלוגיקה

התגובות שלכם בתרד הזה לא קשורות ומקומן לא פה נקודה.

שמע בשביל הצהרות כאלו מספיק להיות משתמש ממוצע בפורום ( ואפילו מתחת ) - מומחה זה כבר אובר קיל :smile1:

פורסם

קודם כל אני רוצה ואף זה הגיוני לענות לפותח הדיון:

אז ככה, דיסלקציה נובעת ממבנה המוח ! אם נפשט את זה אז, הצד השמאלי של המוח (ברוב המקרים) אחראי על השפה והצד הימני על המתמטיקה.

חוסר איזון במבנה שלהם מביא בעיות ואף יתרונות (לא סתם ידוע שלהרבה דיסלקטים יכולות חשבוניות גבוהות)

לכן אין שום קשר לרעלים ומתכות כבדות !!!

אבל זה ברור לחלוטין, שכל מכונה וגם גוף האדם מתפקדים הכי טוב בתנאים ותחזוקה אופטימאלים ולכן אם יש איזה שהם גורמים מפריעים בגוף כגון רעלים ומתכות שלא שייכים, הם יפגעו בתפקוד. בשביל זה לגוף האדם יש הרבה מערכות שדואגות "להיפטר" מאותם גורמים.

ועכשיו בנוגע להמשך הדיון:

אני לא נוהג להגיב בדרך כלל להודעות, כי לכתוב הודעה לוקח לי הרבה יותר זמן ואנרגיה מלאדם ממוצע ובכל זאת הייתי חייב הפעם להגיב.

המומוחים הכי גדולים בעולם עדיין לא ממש יודעים ומבינים בנושא וכל עיניין הדסלקציה\לקויות למידה עדיין נלמד ולכן גם ממהרים לתייג אנשים... ואני מסכים שבכך גם גורמים בחלק מהמקרים לנזק לאנשים\ילדים שאובחנו לא טוב.

מעצם הבורות בנושא הרבה אנשים עושים עוול לאחרים ביחס המזלזל, לצערי הרב גם במערכת החינוך ובאקדמיה לא יודעים להתמודד כמו שצריך עם המתנה הזאת !

כן זאת מתנה!, לא לקות ובטח שלא IQ נמוך או מחלה!, כמו שכתבתי קודם יש גם יתרונות. הבעיה היא שהחברה עוד לא יודעת למצות את היכולות של האנשים, שברובם מיוחדים מאוד עם יכולות גבוהות מהממוצע בהרבה תחומים, בעיקר לוגיים.

אני כולי תקווה שבעיקר בפורום זה, שהוא טכנולוגי ועל כן סביר להניח שאחוז הדיסלקטים כאן גבוהה מהממוצע, ילמדו (מי שצריך) וידעו להגיב בהתאם.

שבוע מוצלח וטוב לכולם!

פורסם

זאת אומרת שגם כשאני אגיע לזמן של בחינה פסיכומטרית לא בטוח שאני אקבל את התוספת זמן שמגיעה לי על פי איבחון?

פורסם

פסיכומטרי בודק גם מהירות חשיבה ולא רק שינון ולכן הם לא מחלקים פטורים כמו שמחלקים לתיכוניסטים.

זה מאד פרטני, תתקשר אליהם ותשאל אבל רוב הסיכויים שלא תקבל הקלות אלא אם המקרה שלך ממש ממש גרוע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים