עבור לתוכן

מצלמה תקציבית, פונקציונליות מינימלית 500-600 ש"ח לסבתא

Featured Replies

פורסם

* מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון?

תקציב בסיסי 500 ש"ח, עם אפשרות חריגה מקסימלית עד 600 ש"ח

* אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?

לשימוש כללי מאוד ורחב היקפים, מקבוצות אנשים ועד לנוף בסיסי - רצוי שהמצלמה תדע להתמודד עם תאורה בינונית

* האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ).

אפשרות כיבוי/הדלקה של פלאש מהווה ייתרון, אם כי סביר להניח שבאור חלש יהיה שימוש בפלאש.

* האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח.

שום חצובה

* האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש.

שום פלאש חיצוני

* האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)?

לא במיוחד

* האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה?

לא

* האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס?

הדפסה מקסימום בגודל הרגיל של 'התמונות של פעם' שיש בכל בית, בכל אלבום (אני מנחש שזה A2, לא בטוח)

* כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך?

רצוי מאוד שהמצלמה תהיי קלילה, וקטנה לנוחות אחיזה

* האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע?

אני נעול על מותג. אין לי עדיפות מסויימת, אבל מותג ידוע כגון canon, nikon, olympus, sony, panasonic והאחרון שבטח פספסתי

* אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

o מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס) מ 1 עד 10, 6 יספיק ..

o מקרו (הגדלה מוחלטת, הגדלה במצב טלה) אין צורך

o תמיכה בפורמט RAW מה זה?

o מצב M מלא מה זה?

o אפשרות לפוקוס ידני אין צורך

o היסטוגרמה (חיה, וב-post-view) מה זה?

o תושבת לפלאש חיצוני אין צורך

o מסך מסתובב אין צורך

o עינית אופטית או אלקטרונית מה זה?

o מצב צילום ווידאו מיוצב אין צורך

o כמות פיקסלים עם מעט הידע שברשותי, אני מאמין ש4-5 יספיקו

o יצרן שיהיה ידוע, הסתייגות קלה מפוג'י

o האם מפריע לך אם המצלמה מבצעת ניקוי-רעשים גם על קובצי ה-RAW? מה זה?

o כמה חשוב לך שהעדשה תהיה חדה גם בפינות? ומה לגבי purple-fringing? לא אקוטי

o האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש יהיו מדוייקות ללא שינויי הגדרות? לא אקוטי

o אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור אני מניח שאחריות חשובה

o תכונות אחרות

~~~~~

עכשיו כמה מילים שיקלו עליכם להתאים מצלמה לצרכיי..

אין לי באמת צורך בפירוש כל השאלות דוגמאת "מה זה?".. :

א. המצלמה הינה לסבתא שלי, שנכון להיום עברה את גיל 65

ב. הפונקציונאליות הנדרשת בסיסית ביותר! פלאש און/אוף, זום אין/אאווט, צילום, צפייה, הדלקה וכיבוי

ג. משך סוללה [נטענת רצוי] ארוך ככל האפשר, על מנת לחסוך ממנה התעסקות מיותרת עם הטענה

ד. מצלמה פשוטה, קלה, קלילה, נוחה לנייוד

ה. כ.זכרון שיספיק לכ-100 עד 200 תמונות, יהיה דיי והותר לדעתי, אם כי במידה וההוספה הנדרשת לכרטיס גדול יותר אינה משמעותית - מה טוב.

ו. התקציב המקורי הוא 500 שקלים, אין לה בעיה לחרוג ל600 מפני שהיא מעדיפה שהמצלמה תעבוד כמו שצריך על פני תיקונים מיותרים או הבאסה של אחרי הרכישה

ז. שמתי עין על סקירות של IXUS מבית קנון, באתר YNET - למישהו יש דיעה בעניין?

פורסם

F40 של פוג'י.. במחירים האלה אין לה מתחרות

http://www.sfo.co.il/user/product.php?id=1134

עוד קצת הבהרות:

1. גודל תמונה רגילה הוא 10*13 ס"מ.. A2 זה הגודל של של העיתון בשבת (לא פתוח)

2. M זה מצב manual בלעז או בעברית ידני.. תפעול ידני של הגדרות המצלמה - אני לא מניח שזה רלבנטי

3. Raw זה פורמט גדול לתמונות שלא עובר עיבוד ו"הפסד איכות" במצלמה. במצלמות קטנות זה לא ככ רלבנטי

פורסם
  • מחבר

מקבל את התיקון לגבי A2, אז אני מניח שמדובר אם כך ב A6 :) (או משהו קרוב)

לצערי, 2 המצלמות הנ"ל חורגות מהתקציב..

ואחדד מעט את העדיפות לכיוון מצלמות קומפקטיות, היות והקנון נראית מעט מגושמת בגודלה

פורסם

אין קסמים.. אתה רוצה משהו טוב, או משהו זול וגרוע?

יש את האופציות הבאות שהן לא רעות:

1. Sony Cyber-shot W120 ב-640 שח

2. Lumix DMC-LZ7 שעולה 599 שח

אתה יכול לראות כתבת ביקורת על שתיהן בלינק הזה:

http://www.dpreview.com/reviews/Q408budgetgroup/

הסוני נחשבת למצלמה קטנה מאוד ודיי איכותית.. בביקורת האחות הגדולה של ה-LZ7 (ה-LZ8) לקחה מקום ראשון וההבדל הוא לא בשמיים

החסרון של המצלמות בלינקים שננתי הוא שהאחריות היא לא רשמית, אלא של החנויות.. אם אתה יכול לחיות אם זה, הרווחת

פורסם

הפוג'י הזו מומלצת כבר הרבה זמן. רציתי לדעת, האם מתוכנן לצאת דגם חדש כלשהו של יצרן זה או אחר שעשוי להוציא אותה ממשבצת מצלמת ה-P&S הכי טובה עד 700 ש"ח?

התכוונתי לרכוש מצלמה עוד באוקטובר האחרון אך דחיתי את הקנייה. כעת היא נעשתה רלוונטית יותר, אבל לפני שאני מזמין אני רוצה לדעת האם לא צפוי שינוי כלשהו בקרוב (עד כמה שידוע לכם, המעורים בתחום).

בנוסף, היכן מומלץ לרכוש אותה?

האם דרך האינטרנט היא זולה משמעותית?

האם יש לכך השלכות כלשהן (לדוגמא, יבוא אפור ולכן תקופת אחריות קצרה יותר ו\או אחריות מוגבלת יותר)?

פורסם

יוצאים כל הזמן דגמים חדשים.. לא מזמן יצאה ה-F60

הקטע שהיא עולה בערך 900 שח וה-F40 ירדה במחיר לסביבות ה-700 ולכן המלצתי עליה

אם יש לך יותר תקציב, אין סיבה לא לחפש דגם חדש יותר

אבל כשהתקציב נמוך, הולכים לפתרון הכי טוב בלי קשר מתי המצלמה יצאה לשוק

פורסם

מי מהן מציגה יחס תמורה\עלות טוב יותר לדעתך?

ברור לי שגם ההגדרה "תמורה" היא סוביקטיבית, אך בכל זאת, אם מדובר במצלמה להדיוט מוחלט בתחום, מה ישתלם יותר?

האם ב-900 ש"ח ה-F60 מומלצת מכולן?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים