עבור לתוכן

סינכרון בין מחשב נייד לנייח על גבי רשת ביתית

Featured Replies

פורסם

היי,

על שני המחשבים מותקנת VISTA, אני מחפש דרך לסנכרן בין קבצי המדיה שלי (תמונות ומוזיקה) ככה שאותו תוכן יופיע בשני המחשבים.

תודה מראש.

פורסם

האם הכוונה לכך שאתה תוכל לצפות ולשנות את תוכן של תיקיה שנמצאת בנייח דרך הנייד ?

פורסם
  • מחבר

אני רוצה ששתיהן יכילו את אותן קבצים בלי להתעסק בהתעקות מעצבנות.

פורסם

Windows Live Sync מעתיקה אוטומטית את הקבצים שנוספו בצד אחד מייד לצד השני כששני המחשבים מחוברים לאינטרנט. אפשר להשאיר את התוכנה סגורה ולפתוח אותה רק כשרוצים שיבוצע סינכרון. התוכנה חינמית.

Beyond Compare מאפשרת יותר שליטה על השינויים שהולכים להתבצע כחלק מתהליך הסינכרון. לפעמים לא רוצים סינכרון מלא/אוטומטי לגמרי מסיבה זאת או אחרת; נניח בשל מקום מוגבל בהרד דיסק של הנייד. התוכנה עולה $30 או $50 לגרסת פרו.

אני אישית ממליץ בחום על Windows Live Sync (לשעבר FolderShare) כל עוד אתה מסוגל לדאוג ששתי התיקיות תמיד יכילו חומר שאתה רוצה שיהיה בשני המקומות. כשאני מתקין אצל אנשים אני מבהיר את הפואנטה ע"י יצירת תיקייה ראשית "Synced" ובתוכה תת-תיקיות שכמובן תמיד מסונכרנות איפשהו עם מחשב/ים אחר/ים.

פורסם
  • מחבר

מצטער על הבורות אבל WINDOWS LIVE SYNC עובדת על גבי האינטרנט ?

פורסם

התוכנה שומרת בסרבר מרכזי בעיקר את רשימת הקבצים שלך. אתה חייב גישה לאינטרנט כדי להשתמש בתוכנה. התוכן עצמו של הקבצים לא נשמר בסרבר אלא מועבר אל המחשב השני במהירות וביעילות המירבית = אם שני המחשבים באותה רשת פנימית, ההעברה של התוכן עצמו לא תתבצע דרך האינטרנט (אלא דרך הראוטר האישי בלבד). אולם, שוב, באינטרנט (בסרבר הראשי) כן יתקבלו עדכונים שוטפים לגבי איזה קובץ יושב באיזה מחשב בכל רגע שהתוכנה רצה כשהמטרה כמובן לסנכרן את כל המחשבים בקבוצה.

ה-Beyond Compare כמובן לא צריכה אינטרנט כדי לפעול. ויש לך את PowerFolder שגם עולה כסף, דומה מאוד ל-Windows Live Sync ואינה צריכה סרבר/גישה לאינטרנט כדי לפעול.

פורסם

אני לא בטוח שזה פתרון כל כך אידיאלי. שאתה מעביר קבצים בתוך רשת ביתית כרטיסי הרשת שלך עובדים במלוא הפוטנציאל שלהם, דבר מה שבמרוצת הזמן גורם לבלאי של ההתקנים, במילים אחרות שאתה לוקח כרטיס רשת אלחוטי ומאמץ אותו כל כך הרבה אתה למעשה מקצר את החיים שלו.

עכשיו תאמר בטח שבין כה וכה אתה מתכוון להעביר את הקבצים . אבל לא את כולם.

g0vner_t.s.y

פורסם

יש הרבה אנשים עם כל מיני דיעות מעניינות לגבי מהו הדבר הבריא והלא בריא לעשות למחשב... להדליק אותו כל הלילה יותר בריא מאשר לכבות ולהריץ את ההרד דיסק מאפס כל בוקר? וכו' וכו'. אף אחד לא ממש מסתמך על בדיקה היקפית של מעבדה שנותנת לך לא רק מה יותר בריא אלא האם הסיכון בכלל ראוי להתייחסות. כולנו פועלים לפי תחושות בטן. בכל אופן אני עבדתי עם מאות מחשבים ומעולם לא נתקלתי בכרטיס רשת שהפסיק לעבוד, כך שגם אם תיאורתית אתה מקצר את חיי הכרטיס מעשרים שנות פעילות ל8 שנות פעילות (נניח) בזה שתעביד אותו 100% קיבולת כל היום וכל הלילה, זה לא רלבנטי כי כל המחשב ייזרק עד אז. או במילים אחרות תיאוריות לחוד ומציאות לחוד.

מה שגם שכרטיס רשת וראוטר זה גרושים היום. כך שגם אם צריך להחליף אותם פעם בשנה, וזה חסך לי 50 שעות עבודה ידנית (בשיטה שלך), אז הזמן שלי שווה לפחות את השניים-שלושה דולרים לשעה. למעשה הזמן שלי שווה לפחות 15-20 דולר לשעה משמע אני תמיד אעסיק מישהו לחצי שעה עד כמה שעות לכל עבודה שהיא (ניקיון, אוכל, לימוד מהיר של איזשהו נושא חדש ע"י שיעור פרטי) ואשלם לו שכר של 15-20 דולר לשעה תלוי בתחושה שלי באותו היום גם אם אני יכול לעשות את העבודה בעצמי... אז איך שלא תסתכל על זה הפתרון הוא אידיאלי לאחוז עצום של המשתמשים עם בעיית סינכרון קבצים...

מכיוון שזמן = כסף אני גם משקיע הרבה כסף בהרד דיסקים חיצוניים במקום לבזבז זמן לסדר בלגאן (למחוק דברים שאני לא ממש צריך). לנקות ייסודית לוקח המון שעות. עדיף לי אישית לא לדאוג לזה ופשוט לקנות עוד הרד דיסק חיצוני (כפול, כדי להבטיח אמינות) ולאנדקס את התוכן עליו לחיפוש עפ"י שם קובץ/תיקייה.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

יכולתי להגיד בונה גובנר אתה חתיכת טמבל.. וזה היה יוצא יותר קצר מהחפירה שלך.. חח סתם אני צוחק..

אתה צודק אני לא מבסס את מה שאמרתי על שום מחקר או ניסוי מבוסס.

כמוך אני מדבר מנסיון אישי..

אצלי ברשת אנחנו מעבירים המון קבצי סרטים ולא אחת קרה שכרטיס רשת פשוט הפסיק לעבוד ..

מלימודי פיזיקה וקריאה על אובר קלוקינג הגעתי למסקנה ההגיונית (אך לא מבוססת מדעית הבאה) הבקר האלקטרוני מיועד לתקשורת ברשת, ובעת העבודה הוא מייצר חום, הליך בלתי נמנע של כל רכיב חשמלי או אלקטרוני אחר. מאחר ולרוב כרטיסי הרשת אם תשים לבך לעניין אין דרך לפזר את החום המצטבר הם פשוט צוברים חום.

עכשיו העניין הזכיר לי מאמר שקראתי פעם על כך שחום גורם לתהליך פעפוע (גורם למהדקים שבין הטרנזיסטורים להנתק ולהפוך לאי שמישים) במרוצת הזמן התהליך בלתי נמנע. אולי היום הכרטיסים מיוצרים אחרת. אני כבר לא מתעסק איתם כמו בעבר..

ושוב אולי אני תוהה..

g0vner_t.s.y

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים