עבור לתוכן

macbook כמחשב מק ראשון?

Featured Replies

פורסם

בקרוב אני מתכוון להזמין לי מחשב נייד ראשון.

ראיתי את הmacbook החדשים, ובאמת שאני מוכן להתפשר על החומרה כדי שיהיה לי אחד כזה. העיניין הוא שיש לי לא מעט לבטים, ואני רוצה לדעת אם למרות זאת יהיה לי שווה להזמין לי את הנייד של אפל כמחשב מק ראשון.

הצרכים שלי הם כאלה:

אני מתחיל את הלימודים שלי לתואר ראשון (כלכלה), והמחשב ישמש אותי בשבילם (יש חבילת ms office למק, אז אני לא דואג בקשר לזה).

עוד שימושים הם צפיה בסרטים וגלישה באינטרנט. חשובה לי הניידות וזמן סוללה סביר (3 וחצי שעות לסוללה יספיקו לי).

וה"מכה" האמיתית... אני צריך סביבה שבה אני אוכל לפתח dotnet ולהתנסות במוצרים וטכנולוגיות מהעולם של windows (אי אפשר לברוח מזה, זה בערך התחום עיסוק שלי כרגע, ולא הולך להשתנות לכמה שנים הקרובות). אז נכון, אפשר להתקין מחיצה נפרדת של windows על אותו מחשב (אגב, אני מתכנן להתקין win 2008 server), אבל מניסיון עבר שלי עם dual boots בין מ"ה שונות על אותו מחשב, מתישהו זונחים הכל, ועובדים רק עם אחת. אז חשבתי להריץ את הwin כמחיצה וירטואלית. מה שאני רוצה לדעת זה אם מישהו התנסה בהרצה של VM על macbook כאשר המחיצה משמשת כעמדת פיתוח? (חשוב לציין שאני לא מפתח דברים גדולים, בעיקר מתקין מוצרים ומנסה להתאים אותם לצרכים של הארגון, ולכן הפיתוחים שלי הם בעיקר כלים קטנים ו"תפירות")

אני לא מתבייש לומר, הסיבה העיקרית שאני חושב על המק היא בעיקר איך שהוא נראה (ללא ספק- פוזה).

אגב, כיום אני עובד עם מחשב שולחני כפול ליבה 2.2Ghrz עם 2gb ram שמריץ win xp pro. לא להיט, ובערך באותו חוזק של הניידים של אפל, אבל הוא ללא ספק מספיק לי. אומנם לא יצא לי להריץ עליו VM, אבל אני מניח שהוא יוכל לסבול את זה.

כרגע התקציב שלי מאפשר לי לקנות את הגרסא החלשה מבין המבחר שיש בארץ (2Ghrz) + שדרוג כמו הram של המחשב (או למצוא גרסא יקרה יותר ביד-שניה במצב טוב, ואז לקבל מפרט יותר איכותי).

האם משתלם לי לעשות את המעבר כרגע? או לשכוח מזה ולקנות לי נייד PC רגיל?

פורסם

לקנות MacBook אף פעם לא היה משתלם בייחוד מהרגע שנטשו את ה PowerPC של IBM לטובת INTEL

הסיבה העיקרית לקנות אותם כמו שאמרת = פוזה.

קח בחשבון שיש בעיה עם העיברית באופיס למק

הרצת VM זה לא בעיה בשום מקרה גם במחשב חלש. אתה מקצה את מה שאתה רוצה להקצות.

אבל אם כל הסביבת עבודה שלך היא תהייה מבוססת WIN אז תשקול שוב...

ותשקול שוב את ה 7000 לפחות שאתה הולך לבזבז שאתה יכול לקנות נייד פי כמה וכמה יותר חזק אבל ללא היופי ו MacOS

פורסם

אני לא מתבייש לומר, הסיבה העיקרית שאני חושב על המק היא בעיקר איך שהוא נראה (ללא ספק- פוזה).

בשביל הפוזה הזאת אתה תשלם ביוקר במיוחד בתאימות לאינטרנט ומסמכים מאופיס.

פרלל ופיוז'ן עגלות שמוציאות למעבד את העשן, כבר ראיתי ניידים של אפל שמגיעים ל-80-90 מעלות למעבד, יש כאלו שמצהיבים מרוב חום.

ואגב, יש לי בסטודיו IMAC 24 ואני עדיין שואל את עצמי מה אנשים מוצאים במחשבים האלו.

הפיצ'ר המעודף על ב-OS X זה הטיים-משין והתפאורה שלה, למרות שמערכת הגיבוי בויסטה יותר מתוחכמת.

פורסם

MS OFFICE למק לא תומכת בעברית וחבילות האופיס האחרות די נכות.

אם אתה רוצה פוזה, אז תסתכל לכוון של הניידים של סוני, זה פוזה ואיכות נטו.

פורסם

או IBM.. איכות, בלי הפוזה של סוני 8)

פורסם

IBM? הוא ביקש נייד לא שרת ::)

אולי אתה מדבר על לנובו..

בכל מקרה, הוא אמר כבר שהוא צריך את הפוזה, ולהגיד בעדינות, ריבוע שחור זה לא בדיוק שיא הפוזה (אין לי משהו נגד הניידים של לנובו, להפך אני מאוד אוהב אותם, אבל הם לא הסוג שפותח התרד' רוצה).

פורסם
  • מחבר

אחרי ההודעות שלכם דיי ירדתי מהרעיון...

על כל פנים, אני מצאתי מקום שבפחות מ6000 ש"ח מוכר את הlenovo u110 (בגרסא של ה3gb ram ועם ה2 סוללות).

והוא נראה מתאים לדרישות שלי. אולי המסך יהיה קטן מידי, אז בשביל זה אני אבקש לראות את המחשב וקצת לשחק איתו כדי באמת לבדוק אם זה יפריע.

תודה על התגובות.

פורסם

IBM? הוא ביקש נייד לא שרת ::)

אולי אתה מדבר על לנובו..

בכל מקרה, הוא אמר כבר שהוא צריך את הפוזה, ולהגיד בעדינות, ריבוע שחור זה לא בדיוק שיא הפוזה (אין לי משהו נגד הניידים של לנובו, להפך אני מאוד אוהב אותם, אבל הם לא הסוג שפותח התרד' רוצה).

פיספסתי את הקטע עם הפוזה..

אהה והתכוונתי לThinkPadים כמובן.. הסדרות של לנובו על הפנים..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים