עבור לתוכן

המחשב מסרב לעשות Boot מה-DVD (לצורך פרמוט)

Featured Replies

פורסם

אני מקווה שזה קשור לכאן, ואם לא אז בבקשה להעביר לפורום הנכון.

אחי קנה מחשב חדש עם הלוח Gigabyte G31M-S2L ו-E5200, הוא התקין עליו וינדוס XP בעברית, אבל בגלל שהוא רוצה אנגלית וגם כי הוא לא חילק את ההארד דיסק נכון, הוא רוצה לפרמט.

הבעיה היא שכשמכניסים את דיסק ההתקנה לכונן DVD ומאתחלים את המחשב, בשלב שבו אמור להיות רשום "Press any key to boot from DVD" או משהו כזה, רשום רק "Boot from DVD", המחשב מחכה שניה, והוינדוס עולה כרגיל.

ניסינו ללחוץ על כל מיני כפתורים, ניסינו לשנות את סדר הBOOT דרך הביוס, ושום דבר לא עזר. המחשב פשוט ממשיך להעלות את הוינדוס כרגיל.

חיפשתי בחוברת של הלוח ולא מצאתי לגבי זה כלום.

מה אפשר לעשות?

תודה מראש.

פורסם

אם המקלדת היא מקלדת USB תשים לב שתמיכה במקלדת USB מאופשרת בביוס.

דיסק DVD לXP?

פורסם
  • מחבר

המקלדת היא מקלדת אלחוטית. עדיין צריך לאפשר את זה בביוס? ואם כן, באיזה תפריט?

לא התכוונתי לדיסק DVD, התכוונתי לכונן DVD. הדיסק הוא CD רגיל כמובן...

פורסם

עם מקלדות אלחוטיות זה תמיד בעייתי.

אם יש לך מקלדת חוטית וגם PS/2 אז זה בכלל יהיה מצויין למטרה הזאת.

האתר של ג'יגהבייט משום מה לא ממש מתפקד כרגע אבל תחפש שם אפשרות של enable usb keyboard או משהו כזה.

עריכה: טוב האתר חזר לחיים :)

עמוד 43 בחוברת מוסבר:

USB Keyboard Support

Allows USB keyboard to be used in MS-DOS. (Default: Disabled)

כפי שאתה רואה האפשרות מכובת כברירת מחדל.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, ניסינו לחבר מקלדת PS\2 וזה לא עזר.

המחשב עדיין רושם את אותה הודעה, וכשלוחצים אנטר או רווח עדיין לא קורה כלום.

פורסם
  • מחבר

לא, כי ממה שהבנתי ממך האפשרות בביוס היא למקלדת USB , וניסינו גם עם מקלדת PS\2, וזה עדיין אותו דבר. תקן אותי אם אני טועה.

פורסם

יש לי ראיון קצת משונה, מענין אם זה יעוזר לך.......

ככה:

בבוט תלחץ F12 שזה בשביל לבחור מאיפו לעשות בוט.

עכשיו אתה מחכה בסבלנות עד שאור על כונן DVD לא עובד יותר והוא כבוי לגמרי (שזה אומר

שהוא מוכן.)

ורק עכשיו בתפריט שיש אתה בוחר לעשות בוט מ DVD .

וכשיבקש (עם נקודות רצות על מסך) אתה לוחץ על מקש במקלדת.

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שעלינו על הבעיה, אבל ננסה בכל זאת, תודה.

הבעיה היא שזה בכלל לא רושם משהו בסגנון של "כדי לעשות בוט מהדיסק לחץ עכשיו", זה פשוט רושם "Boot from DVD". שום שלוש נקודות, שום "Press any key",כלום. רק שלוש שניות של השורה הנ"ל.

אגב, ניסינו עם דיסק אחר (אבל של גרסא שאנחנו לא רוצים להתקין) והכל עבד כרגיל. בגלל זה אנחנו חושדים שהדיסק שאנחנו רוצים להתקין ממנו נדפק...

אנחנו מנסים עכשיו לפרמט את ההארד דיסק ההוא מהמחשב שלי, ואז לנסות להתקין שוב. אני יעדכן בהקדם.

עריכה: אוקיי חברים, אני חושב שהתגברנו על הבעיה הזאת, אבל עכשיו יש אחרת.

הכנסנו את הדיסק שכן עבד, כדי להיכנס לSetup, וכשהוא הציג את החלק של הCopyright וכל זה, הכנסנו את הדיסק שאותו אנחנו רוצים להתקין.

עברנו לשלב הבא, שבו אנחנו אמורים לקבוע את המחיצות, והייתה מחיצה אחת שבה יש את כל הנפח של ההארד דיסק (ככה עשינו כשפרמטנו אותו במחשב שלי, כדי שנוכל לפרמט אותה...), אז מחקנו אותה כדי שנוכל לקבוע מחיצות חדשות, והופס, פתאום יש רק 130 GB במקום ה250 המקוריים (סביבות 230 בתכל'ס, אבל נידבק לנתונים הרשמיים).

חבר של אחי, שמבין יותר בעיניינים האלה, אמר שניצור מחיצה על הנפח הזה ונתקין עליה את הוינדוס, ואז נחבר את ההארד דיסק למחשב שלי ו"נגלה" את כל הנפח הלא מנוצל. אני לא בדיוק יודע לתאר לכם בדיוק מה זה, אבל אני יודע איך עושים את זה, ובפעם הקודמת שעשינו את זה עם הארד דיסק אחר זה דווקא עבד יופי (זה משהו דרך המנהל התקנים, קצת קשה לי לתאר...).

עכשיו, מה אתם אומרים? לעשות את מה שהוא עשה, או שיש דרך אחרת?

פורסם

זה 'win xp sp2? במקרה?

פורסם

^ כמו שנאמר מעלי בעיה ידועה עם XP שלא משולב עם SP2 לפחות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי. נראה לי שמצאנו את הדרך לפתור את הבעיה...

תודה לכם. אם יהיו לי עוד שאלות אני ירשה לעצמי להטריד אתכם שוב ::)

פורסם

^ כמו שנאמר מעלי בעיה ידועה עם XP שלא משולב עם SP2 לפחות.

עד כמה אני זוכר SP1 כבר תומך ב LBA48 .

פורסם
  • מחבר

על מה אתם מדברים, אם אפשר לדעת? :s05:

פורסם

על מגבלה של 137 גיגה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים