עבור לתוכן

מרגיש כה מבוזבז

Featured Replies

פורסם

היי,

כיום אני בן 20, משלים את הבגרות במתמטיקה (5 יח''ל).

אתם בטח שואלים אם עשיתי צבא..אז לא, עשיתי שירות לאומי כי קיבלתי פטור מצה''ל.

מה שמציק לי זה שאף פעם לא עבדתי בשום דבר. בתיכון לא עבדתי כי הייתי חייב להתרכז בלימודים, איך שסיימתי תיכון התחלתי לעשות שירות לאומי ואיך שהשתחררתי נרשמתי לקורס להשלמת הבגרות במתמטיקה שלוקח שנה. (מועד חורף שאלון 005 ומועד קיץ שאלונים 006+007).

וכשאני אסיים עם זה אני אעשה פסיכומטרי שגם במהלכו אני לא אוכל לעבוד, ואז כשאני אסיים עם זה אני אירשם ללימודים לתואר ראשון שימשכו עוד 3 שנים בלי לעבוד.

בקיצור, אני פשוט לא עובד בגלל שכל הזמן אני עושה משהו אחר (בדר''כ לימודים).

אני לא מצליח למצוא עבודה במשמרות שאני אוכל לשלב בה לימודים, כל מקום עבודה רוצה 8 שעות וזה בעיה בשבילי כי הלימודים יפגעו.

בקיצור, כמו שאני רואה את זה, אני לא הולך לקבל משכורת עד אחרי שאני אסיים תואר ראשון.

כל כך מעצבן.

פורסם

ו?

זה רק בעיה אם אתה חייב את הכסף ולפי התוכניות שלך אני רואה שאין לך בעיה של כסף

פורסם

אמממ, אני אגיד לך מה שאני אומר לחבר שלי שטוען אותו דבר.

זה BULLSHIT.

אפשר לעבוד תוך כדי לימודים, אני עושה את זה תוך כדי לימוד אוני' של הנדסת מחשבים, רק הלימודים עצמם הם בערך 30 שעות בשבוע, וזה לפני ש.ב / עבודות / מעבדות וכו' .

ועוד הרבה עושים את זה איתי.

אז אני מאוד מסופק שאין לך 8 שעות ביום לעבודה, וגם אם לא 8, יש מספיק מקומות שרוצים חצאי משרי או משמרות גמישות, זה רק עניין של גמישות שלך בנוגע למה תעבוד.

לפני שתהפוך להיות כמו חבר שלי שמסיים השנה תואר במדעי המחשב ועוד לא עבד בחיים שלו, אני מציע שתזיז תתחת ( בלי כוונה להעליב ).

פורסם

שקלתה אופצייה של שנה לחסוך כסף/הלוואה?

שווה לך להשקיע בלימודים בשביל להיות מצטיין.

ורוב האנשים שאני מכיר עובדים תוך כיד הלימודים, אפילו אם הלימודים הם בטכניון.

פורסם

תבדוק בחברת הביטוח בססח, אומנם המקום מלא בזבלים למיניהם אבל יש להם גמישות מלאה

פורסם

יש לי שאלה קצת לא קשורה. למה אתה משלים 5 יח"ל מתמטיקה? (או יותר נכון כמה יח' עשית בתיכון, מה היה הציון ומה הוביל אותך לנסות לעשות 5 יח"ל?)

(אני שואל כי אני עושה כרגע 4 יח' - כנראה בציון 100, אבל אנשים שמשלימים אח"כ 5 יחידות גורמים לי לחשוב שאני עושה טעות :-\)

פורסם

זה נורא נורא תלוי מה אתה רוצה ללמוד, או אם אתה חושב שתצליח בפסיכומטרי.

בגרות משמשת רק להיכנס לאונ'. אחר כך לאף אחד לא אכפת.

לפעמים ( במקצועות מדוייקים) דורשים השלמה של מכינה בגלל זה (אני לא סגור על זה).

הבונוס של ה-5 נקודות משמעותי, אבל אם תקבל בו 80 לעומת 100 ב-4, זה לא ממש משנה

פורסם

נאמר ואני מוציא בטווח ה-700 הגבוה בפסיכו, ואני רוצה ללמוד מקצוע שהוא לא ריאלי?

פורסם
  • מחבר

זה נורא נורא תלוי מה אתה רוצה ללמוד, או אם אתה חושב שתצליח בפסיכומטרי.

בגרות משמשת רק להיכנס לאונ'. אחר כך לאף אחד לא אכפת.

לפעמים ( במקצועות מדוייקים) דורשים השלמה של מכינה בגלל זה (אני לא סגור על זה).

הבונוס של ה-5 נקודות משמעותי, אבל אם תקבל בו 80 לעומת 100 ב-4, זה לא ממש משנה

עשיתי בתיכון 3 ואני עושה 5 כי אני רוצה ללמוד מדעי המחשב למרות שגם 4 יח' בציון 85 יספיקו.[br]פורסם בתאריך: 10.03.2009 בשעה 18:40:59

נאמר ואני מוציא בטווח ה-700 הגבוה בפסיכו, ואני רוצה ללמוד מקצוע שהוא לא ריאלי?

זה תלוי במקום שאתה רוצה ללמוד בו.

תנאי הקבלה בטכניון שונים מתנאי הקבלה בבר אילן.

תגיד לי מה אתה רוצה ללמוד ואיפה ונבדוק מה תנאי הקבלה שם.

פורסם

700 גבוה זה משפט מוזר...

לא ריאלי לרוב דורש פחות, אבל זה מאוד תלוי מה, וזה מאוד תלוי איפה.

זה לא מאוד מסובך, תכנס לאונ' שאתה חושב שאתה רוצה ( נגיד תל אביב ) ותלך למידע למועמד, יש שם הכנסה של ציונים, שים פסיכומטרי ובגרות משוערת ותראה בעצמך.

אגב, ההבדל בין 700 ל-710 בפסיכו' הוא דיי גבוה ( מבחינת הקושי ), ככל שאתה מתרחק מ-620 ( או כמה שהממוצע היום ) ככה הסיכויים קטנים בטירוף.

אני עם 715 ונדמה לי שזה 3% עליון של האכלוסיה.

3 יחידות בהחלט לא יספיקו למדעי המחשב ( לא יקבלו אותך פשוט ), לעשות 5 יחידות זה טוב, השאלה היא האם אתה מסוגל, כמה חברים שלי שניסו לעלות יחידות לא ממש הצליחו...

תשקול היטב שמדעי המחשב (בשנה ראשונה בעיקר) זה הרוב מתמטיקה, תחשוב טוב אם זה מתאים לך.

פורסם
  • מחבר

700 גבוה זה משפט מוזר...

לא ריאלי לרוב דורש פחות, אבל זה מאוד תלוי מה, וזה מאוד תלוי איפה.

זה לא מאוד מסובך, תכנס לאונ' שאתה חושב שאתה רוצה ( נגיד תל אביב ) ותלך למידע למועמד, יש שם הכנסה של ציונים, שים פסיכומטרי ובגרות משוערת ותראה בעצמך.

אגב, ההבדל בין 700 ל-710 בפסיכו' הוא דיי גבוה ( מבחינת הקושי ), ככל שאתה מתרחק מ-620 ( או כמה שהממוצע היום ) ככה הסיכויים קטנים בטירוף.

אני עם 715 ונדמה לי שזה 3% עליון של האכלוסיה.

3 יחידות בהחלט לא יספיקו למדעי המחשב ( לא יקבלו אותך פשוט ), לעשות 5 יחידות זה טוב, השאלה היא האם אתה מסוגל, כמה חברים שלי שניסו לעלות יחידות לא ממש הצליחו...

תשקול היטב שמדעי המחשב (בשנה ראשונה בעיקר) זה הרוב מתמטיקה, תחשוב טוב אם זה מתאים לך.

אפשר להתקשה במתמטיקה תיכונית ולפרוח במתמטיקה אקדמית לפי מה שהבנתי.

פשוט בגלל ששיטות הלימוד ודרך החשיבה שונות ממה שלומדים בתיכון ואולי זה יותר קשה אבל לא בהכרח יותר מוסבך.

אני מכיר מישהי שלומדת הנדסת תוכנה בשנה ג' ויש לה ממוצע 90+ והיא בקושי הצליחה לסיים מתמטיקה בתיכון (כמובן שהיא נאלצה להשלים).

פורסם

לא אומר שלא, אבל השאלה היא האם אתה אוהב את זה מספיק בשביל ללמוד את זה במשך כמה שנים :]

ואגב, הנה הסטטיסטקות של הפסיכומטי של 2007, הייתי לא רחוק

http://www.nite.org.il/scripts/txt.asp?pc=788290184&selFol=855375450&flag=1

אני אישית אהבתי את המתמטיקה ודווקא בדברים היותר " הומנים " (לא שיש בדיוק כאלה ) אני סובל, כל אחד והשטויות שלו, רק בראלים, זה הרוב... ראלי :]

פורסם

יש לך משמעת עצמית?

יש לך תחת לשבת ללמוד לבד חלק מהזמן (40 אחוז בכיתה 60 אחוז בבית)

עשה את התואר באוניברסיטה הפתוחה - לא צריך פסיכומטרי, לא צריך בגרות ולא צריך לוותר על עבודה - במאמר מוסגר אגיד שיש לי את שניהם ואם הייתי

יודע שבפתוחה לא צריך את הקשקוש של הפסיכומטרי גם לא הייתי עושה אותו...

זה אומנם לוקח קצת יותר זמן אבל מאפשר חיים נורמאליים... אני לומד בפתוחה באיזי - עובד ומשתכר יפה מאוד (טפו טפו)

וטוב לי וגמיש לי...

כל טוב,

גבריאל

פורסם

אני הייתי שוקל ללמוד במכללה ולא באוניברסיטה(תנאי הקבלה שם מאוד גבוהים לא שאני מזלזל בך או משהו)

הייתי משלים ל4 יחידות ככה שתכלס חסרים לך 2 שאלונים(4 ו 5) ובאותה שנה(אם תוכל כמובן) תעשה פסיכומטרי

כל ההשלמות(של הבגרות+הפסיכומטרי) יקחו לך שנה פחות או יותר תלוי במועדים של הבחינות.

תשקיע בזה כמו שצריך ותוכל להתקבל למכללות שמלמדות מדעי המחשב רק קח בחשבון שיש הרבה מתמטיקה כמו שכבר נאמר.

פורסם

אתן לך את דעתי:

לך ותעשה תואר ראשון. לאחר התואר, אם תרצה להמשיך אז תמשיך ללמוד.

אם תסיים את לימודיך, תוכל לעבוד כל חייך! יש לך את כל החיים לעבוד! אז ... תנצל אותם כל עוד אתה יכול.

;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים