עבור לתוכן

שאלה בנוגע לאיכות הסאונד

Featured Replies

פורסם

אני מבין שכדי לקבל איכות סאונד טובה יש צורך בחלק חומרתי טוב ותוכנה טובה (כלומר, כרטיס קול איכותי, רמקולים ותוכנת אודיו כלשהי).

וזה מביא למצב שכל פעם צריך להתחדש בכרטיס קול חדש, אוזניות וכו'. כמובן שזה רק למכורים לדבר שעושים כל מיני עריכות סאונד, מיקסים ושאר השטויות.

אז רציתי לדעת איך זה מתחלק? מה חשוב יותר, התוכנה או החלק החומרתי? והאם יבוא יום שמספיק שתהיה תוכנה טובה שתוציא מכל כרטיס קול ואוזניה אז הטוב ביותר? כי נראה לי שתוכנה בדרך כלל דומיננטית יותר מחומרה.

פורסם

אני מבין שכדי לקבל איכות סאונד טובה יש צורך בחלק חומרתי טוב ותוכנה טובה (כלומר, כרטיס קול איכותי, רמקולים ותוכנת אודיו כלשהי).

וזה מביא למצב שכל פעם צריך להתחדש בכרטיס קול חדש, אוזניות וכו'. כמובן שזה רק למכורים לדבר שעושים כל מיני עריכות סאונד, מיקסים ושאר השטויות.

אז רציתי לדעת איך זה מתחלק? מה חשוב יותר, התוכנה או החלק החומרתי? והאם יבוא יום שמספיק שתהיה תוכנה טובה שתוציא מכל כרטיס קול ואוזניה אז הטוב ביותר? כי נראה לי שתוכנה בדרך כלל דומיננטית יותר מחומרה.

אתה קצת מתבלבל, כרטיס קול ורמקולים זה ממש לא "תוכנה", זה חומרה.

במערכת סאונד ממוחשבת אין ממש חשיבות לתוכנה, כלומר לנגן מדיה שמגנן את הקבצים. כולם באותה איכות (יש תוכנות יותר מקצועיות למי שעוסק בעריכה, אבל זה לא קשור ישירות לאיכות טובה יותר בהכרח).

לגבי החומרה, פיענוח הגברה ורמקולים - פה הכל חשוב בערך באותה מידה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים