עבור לתוכן

היי אני מבקש המלצה לכרטיס קול בעיקר למוסיקה וגם סרטים שיחובר לרסיבר -דיגיטלית

Featured Replies

פורסם

שלום ,ברשותי רמקולים Mini 101 של אומגה אודיו... +סאב 10"

שמחוברים לרסיבר Denon 1601 (שנת 2001)

מבחנת איכות אני מבסוט עד השמיים (השקעה מינימלית )

כרגע אני מחובר דרך יציאה קוקסאלית ללוח אם ASUS P5Q PRO -Alc 1200 , שומעים אחלה.

אבל בעוד מספר ימים אני אקבל סכום של כסף וממש הייתי רוצה לקנות כרטיס קול שיתן לי חוויה עוד יותר טובה למוזיקה וסרטים.

כרגע אני רק עם רמקוליים קדמיים וסאב כמו שציינתי, בעתיד הרחוק זה ישודרג לסראונד מלא.

בסרטים כל הקודקים שלי מועברים לרסיבר עצמו (DTS,DD).

מבחינת מוזיקה... זה קשה להגדיר למשהו ספציפי,משום שאני אוהב גם POP גם קלאסית גם רוק(לא כבד לדוגמא Evanescence) ואני אוהב באס-לא בצורה מוגזמת אבל שהבאס מורגש.

אז האופציה היא להשקיע על כרטיס קול שיהיה טוב גם לסראונד? או שזה בכלל לא פונקציה משום שאני מתחבר לרסיבר קוקסאלית?

ובכלל מה הן האופציות שעומדות מולי?

אגב אם אתם שואלים מה התקציב שלי ... אז אני אומר שתמורת איכות אין בעיה לשלם.

פורסם
  • מחבר

אולי בכל זאת מישהו ימליץ על כרטיס קול איכותי שיתן חוויה ואיכות טובה למוסיקה וסרטים?

פורסם

אנחנו אמורים לנחש כמה אתה מוכן להשקיע ?

אם היתי צריך לזרוק לך המלצה שרירותית לחלוטין,

ה-X-FI Xterme Music הוא כרטיס מעולה. מחירו סביב ה-700 ש"ח.

ה-ASUS Xonar D2\X הוא הכרטיס הכי מומלץ בפורום, בעל שבבי DAC באיכות משובחת.

מחירו (D2) סביב ה-~1,000 ש"ח; ו- ~1,300 ש"ח לגירסא ה-D2X, שאיתה אתה מקבל פאנל קדימי בנוסף.

פורסם
  • מחבר

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=7362

האם אתה מתכוון לכרטיס הנ"ל?

כי אחרי קריאה ארוכה בביקורות השונות הסקתי מסקנה שעדיף לי הDX2....

אתה בטוח שהכרטיס הנ"ל מגיע עם פאנל קידמי?

אגב מה נותן לי הפאנל הקידמי הנוסף? כי לא נראה לי שאצטרך...

פורסם

אם אתה מעביר את האות דיגיטלית אז אין לך צורך בכרטיס קול, האון בורד יספיק לך!

מה הטעם בכרטיס קול אם ממירים איכותיים אם אתה עוקף אותם אם אות דיגיטלי??

פורסם
  • מחבר

אז השאלה שנשאלת היא:

האם כדאי לי לעקוף את האות במידה ויהיה לי לדוגמא D2X? או שכדאי לי שהכרטיס יקודד לי את הכל?

והרי במוזיקה אני לא עוקף ,רק בDTS ובAC3 אני עוקף. אז במוזיקה זה כבר כן ישנה... הלא כן?

פורסם

כן במוזיקה אתה תרגיש את ההבדל אבל בac3 וdts לא

פורסם
  • מחבר

"האם כדאי לי לעקוף את האות במידה ויהיה לי לדוגמא D2X? או שכדאי לי שהכרטיס יקודד לי את הכל?"

השאלה מתייחסת כמובן מבחינת איכות האם כדאי...

פורסם

D2X יתן לך שיפור מורגש בסטריאו, לגבי ק"ב אני לא יכול לתת חוות דעת כי לא ניסיתי!

רק בשביל השיפור בסטריאו לדעתי כבר שווה לקנות את הכרטיס!

יש לך ביקורת מפורטת על הכרטיס הזה, מומלץ מאד לקרוא.

פורסם

אם אתה תהיה מחובר דיגיטלית בDTS ו AC3 לא היה שום הבד נקודה הכל מפוענח על ידי הרסיבר

במוזיקה הכרטיס קול יבצע את הדגימה בשביל להוציא PCM ההבדל בין כרטיסי הקול לתהליך של ביצוע הדגימה

לפי לדעתי די זניח וקשה להאמין שהיה סיכוי שתצליח להרגיש בהבדל. ההבדל במחיר בין כרטיסי קול כיו נובע בגלל כל מיני פיצ'רים של

הורדת עומס מהמעבד וכו.

פורסם
  • מחבר

אוקיי... אז אם ככה השאלה היא:

האם עדיף שהרסיבר הוא זה שיקודד לי את הסרטים או שכרטיס קול כגון D2X?

מבחינת איכות: אם האיכות היא אותו הדבר או פחות או יותר אם ככה אז לא תיהיה שום סיבה לקניה.

אך אם כן יהיה הבדל באיכות בסרטים אז אני אעדיף להשתמש בD2X כמקודד.

פורסם

הממירים בD2 הם בכמה רמות טובים יותר מאשר מה שיש לך בדנון הבסיסי והישן. בתאורייה חיבור ישיר במוזיקה של הכרטיס אנלוגית ייתן לך איכות יותר טובה כל עוד יש כבל איכותי (לא של 20 ש"ח) שמחבר בין הכרטיס לרסיבר. אבל זה די תאוריטי, ההבדל יורגש יותר ויותר כל עוד משתמשים בציוד יותר ויותר איכותי, מה שבטוח שבכל מקרה הוא יורגש כל עוד תחפש אותו.

פורסם
  • מחבר

ובעצם איך אני יוכל לחבר אותו אנלוגית? -כיצד?

ואם אני יחבר אותו אנלוגית האם יהיה ניתן לחבר אותו גם דיגיטלית בו זמנית? כך שסרטים אם ארצה אשמע ע"י קידוד הרסיבר. ומוזיקה ע"י הכרטיס קול + הרסיבר?

אני פשוט ממש רוצה שישמעו טוב יותר במוזיקה אם זה אפשרי

פורסם
אני פשוט ממש רוצה שישמעו טוב יותר במוזיקה אם זה אפשרי

ברוך הבא לעולם של החולים - יש אנשים שכבר הגיעו להוצאה של מעל 100000 שקל ולא הגיעו ל"לשמוע ממש טוב" כמו שהם באמת רוצים. אז אל תצפה לניסים ונפלאות שלא תתאכזב, שום דבר אף פעם לא מספק באמת.

אני לא יודע איך זה בכרטיסים של אסוס אבל אני מאמין שאפשר לשדר בו זמנית גם דיגיטלי וגם אנלוגי. בקריאטיב זה ככה. אני בטוח שבעלי הכרטיס יוכלו לענות לך.

איך מחברים אנלוגית ? עם כבל RCA :)

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה לכולם הבנתי והפנמתי...

ממה שאני רואה לא כדאי לי לעשות שידרוג... ובעצם אני שומע מצויין אז יותר מזה? מיותר...

תודה לכולם על ההסברים מודה לכם מקרב לב ! יום נעים לכולם :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים