עבור לתוכן

שאלה ללומדים באונ' תל אביב

Featured Replies

פורסם

הבעיה שאתם מדברים עליה היא מובנית, היא קיימת גם בשיטת כל הקודם זוכה

מכרז זה פשוט הוגן יותר.

בפקולטות מסודרות יותר יש מסלולים יותר מובנים והבעיה פחות רצינית

• תגובות 44
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא מסכים איתך. לפחות בטכניון, אמנם השיטה היא של כל הקודם זוכה (ויותר מזה, כמה שיש לך יותר ותק, כלומר נקודות, ככה אתה ההרשמה נפתחת לך יותר מוקדם), אבל באופן מעשי ניתן ללכת לאיזה הרצאה ואיזה תרגול שרוצים, ככה שגם אם יש התנגשויות יש לזה פיתרון מעשי. בניגוד לכך, הבנתי שבאת"א המרצה כותב את המבחן לסטודנטים שלו, ולכן האופציה של החלפת מרצה היא מאוד בעייתית.

פורסם

ואיך מה שכתבת שווה ל "לא מסכים איתך"?

מקום שבו להכנס לקורס זהה של מרצה אחר זה בעייתי כמו שציינת,

מה זה משנה אם מדובר בהגרלה או בכל הקודם זוכה?

פורסם

הבעיה שאתם מדברים עליה היא מובנית, היא קיימת גם בשיטת כל הקודם זוכה

מכרז זה פשוט הוגן יותר.

בפקולטות מסודרות יותר יש מסלולים יותר מובנים והבעיה פחות רצינית

היא קיימת הרבה פחות בשיטת כל הקודם זוכה בגלל שמהות הבלאגן הגדול היא העובדה שאין לך פידבק. כשאתה הולך למזכירה היא אומרת לך מיידית אם יש מקום בקורס או לא ואתה יכול לעשות את השינויים הנדרשים במקום תוך כדי שאתה מקבל פידבק גם 30 פעם אם צריך. במכרז יש לך בדר"כ מקסימום שתי הזדמנויות לבקש מערכת שלמה, אם לקורס אחד התשובה שלילית אתה לא יודע את זה במקום ואתה לא יכול לעצור ולעשות שינויים לפני שאתה מבקש את הקורס הבא. התוצאה - חלק נכבד מהתלמידים נאלצים לעבור את הסיפור מול המזכירה בכל מקרה.

אני לא נגד שיטת מכרז, זה אכן רעיון הוגן ביסודו ויש דרכים לעשות את זה. הצורה שבה זה עובד כרגע פשוט מפספסת את המטרה. אני יודעת שבפקולטה למשפטים למשל הם כן פועלים בשיטה של חבילות קורסי חובה.

פורסם

כשאני למדתי, גם בשיטת כל הקודם זוכה המצב היה זהה

כולם היו נרשמים בטלפון או באינטרנט, מי שלא הספיק נאלץ ללכת לקורס אחר או בשעה לא נוחה ואם זה התנגש לו בקורס אחר אז הוא היה צריך לוותר

פורסם

ואיך מה שכתבת שווה ל "לא מסכים איתך"?

מקום שבו להכנס לקורס זהה של מרצה אחר זה בעייתי כמו שציינת,

מה זה משנה אם מדובר בהגרלה או בכל הקודם זוכה?

כי כשעושים את זה נכון, שיטת כל הקודם זוכה היא מאוד לא בעייתית, מכיוון שאתה נרשם לקורס ולא למרצה.

אני מסכים עם תמר, שחבילה של קורסי חובה (מתואמים כמובן) במכרז זו השיטה הכי נכונה.

פורסם

כי כשעושים את זה נכון, שיטת כל הקודם זוכה היא מאוד לא בעייתית, מכיוון שאתה נרשם לקורס ולא למרצה.

אבל אם אתה נראשם לקורס ויכול ללכת אליו למרצה אחר בלי בעיה, גם שיטת המכרז מצויינת והוגנת יותר

אני מסכים עם תמר, שחבילה של קורסי חובה (מתואמים כמובן) במכרז זו השיטה הכי נכונה.

גם אני הסכמתי עם זה

פורסם

השיטה של הטכניון היא לא "כל הקודם זוכה", אלא מי שיש לו יותר ותק מקבל אוטומטית עדיפות. בקורסי החובה זה ממילא לא משנה - כי לכל פקולטה יש מערכת מומלצת, ואם אתה לומד לפיה אז אין דבר כזה שלא נשאר מקום. אם לפי המומלצת אתה חייב לקחת קורס כלשהו בסמסטר מסוים, גם אם יירשמו לקורס הזה עוד אלף איש לפניך, יעשו מקום גם בשבילך.

כל השאר זה בחירה חופשית, והטכניון פשוט מעניק עדיפות לסטודנטים ותיקים יותר בנושא הזה. השיטה לא מושלמת, אבל לדעתי זה הרבה יותר עדיף מהמכרז.

פורסם

אבל ההשוואה שלי לא היתה לשיטה שלכם בטכניון

אני עניתי לIG שטען שהוא רגיל לשיטת כל הקודם זוכה מבאר שבע ולא הבין את ההגיון בשיטת המכרז

פורסם

השיטה של הטכניון היא לא "כל הקודם זוכה", אלא מי שיש לו יותר ותק מקבל אוטומטית עדיפות. בקורסי החובה זה ממילא לא משנה - כי לכל פקולטה יש מערכת מומלצת, ואם אתה לומד לפיה אז אין דבר כזה שלא נשאר מקום. אם לפי המומלצת אתה חייב לקחת קורס כלשהו בסמסטר מסוים, גם אם יירשמו לקורס הזה עוד אלף איש לפניך, יעשו מקום גם בשבילך.

כל השאר זה בחירה חופשית, והטכניון פשוט מעניק עדיפות לסטודנטים ותיקים יותר בנושא הזה. השיטה לא מושלמת, אבל לדעתי זה הרבה יותר עדיף מהמכרז.

זה עובד די דומה בשיטה של המכרז. בסמסטרים עם הרבה קורסי חובה יש חבילות קבועות (לפחות בפקולטה להנדסה) שמונעות התנגשות במערכת שעות. אפשר להעדיף חבילה כזו או אחרת אבל בפועל אין הבדל משמעותי בינהן. בקורסי הבחירה, מקובל לקחת אותם בשלבים יותר מתקדמים של התואר, כבר יש פחות עומס על הקורס ואתה מקבל כל כך הרבה נק' שאין שום בעיה לקבל את הקורס שרוצים. בוא נגיד בארבע השנים שלמדתי שם לא יצא לי להידפק בגלל המכרז. הבעיה העיקרית שאני רואה איתה זה עקומת הלמידה, כשאתה בא להירשם לקורסים בסמסטר הראשון שלך בלימודים בא לך לבכות.

בכל אופן מה שאני בא לומר הוא שאני מתקשה לראות איך השיטה של הטכניון "עדיפה בהרבה מהמכרז", יכול להיות שהיא נראית לך הגיונית יותר כיוון שאתה רגיל אליה. מה כן גם מכרז וגם העניין עם הותק שיש בטכניון עדיף לדעתי על כל הקודם זוכה שיש פה יותר פוטנציאל לכאוס.

IG, לך לאתר הפקולטה להנדסה ותבדוק מי במחלקה לאלקטרוניקה פיזיקלית עושה דברים שמתאימים לתחומי העניין שלך, אני יכול לנסות לזרוק שמות אבל הם יהיו רלוונטים לכמה שנים אחורה אני חושש.

פורסם
  • מחבר

אבל ההשוואה שלי לא היתה לשיטה שלכם בטכניון

אני עניתי לIG שטען שהוא רגיל לשיטת כל הקודם זוכה מבאר שבע ולא הבין את ההגיון בשיטת המכרז

אצלנו זה כמו בטכניון (לפי התאור של מיני) :-X

פורסם

זה מה שכתבת...

אני למדתי את התואר הראשון בבן גוריון, ובהרשמה לקורסים אני רגיל שיש זמן מוגדר עבור כל מחלקה, שבו פשוט נרשמים לקורסים, כשכל הקודם זוכה (בד"כ יש מקום, ואם יש 3~4 שלא הפסיקו להרשם המזכירה יכולה לרשום אותם ידנית...)

מה זה המכרז הזה?

פורסם

זה עובד די דומה בשיטה של המכרז. בסמסטרים עם הרבה קורסי חובה יש חבילות קבועות (לפחות בפקולטה להנדסה) שמונעות התנגשות במערכת שעות.

אז הנה ראיה נוספת שכשיש חבילות קבועות המצב משתפר פלאים. הבעיה היא שזה לא עובד ככה בחלק נכבד מהפקולטות.

פורסם

זה קורה בערך רק בפקולטה להנדסה...

אבל שוב, מתמודדים

:)

פורסם

ושוב, כל הבעיה הזאת הייתה נפתרת אם לא היה קשר ישיר בין המרצה/מתרגל שלך לעבודות והמבחנים, ואז לא היה פער בין החומר שלמדת

למה שאתה צריך להגיש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים