עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

בעיית תשתית (בזק)

Featured Replies

פורסם

אהלן

כיום אני מנוי בחברת בזק, טלפון ותשתית לאינטרנט.

יש לי בעיית תשתית באזור בו אני גר, איני יכול לגלוש מעל 750KB היות ואני רחוק מהמרכזייה.

לאחר ניסיונות רבים ודיבור עם חברת בזק, בשורה התחתונה הם מציגים לי את העובדה שהם לא יכוללים לספק לי מהירות יותר גבוהה,

כמובן ואני רוצה להשתדרג למהיריות גבוהות יותר.

אני בטוח שחברה כמו בזק יכולה לשדרג את התשתית באזור מגורי, רק שכנראה הם "מתקמצנים" לשדרג את האזור, וטוב להם המצב הנוכחי.

דבר נוסף כיוון שזה אזור יחסית גדול, כיום אני יודע שבטווח שלי יש כ 100 בתים שסובלים מאותו מצב, (פשוט אני יודע מחבר שגר 100 בתים אחרי שהוא באותה בעיה רק שהוא יכול לגלוש לכל היותר על 1.5MB והוא לא יכול לשדרג ל 2.5MB או יותר). כלומר בטווח של ה 100 בתים יש כאלו שיכולים לגלוש על 750KB ויש כאלו שיכולים 1.5MB ולא יותר. (כמובן שבתחום הזה ישנם שלא מנויים בבזק...)

רציתי לשמוע מה אנשים חושבים כאן? מה הייתם עושים במקומי? האם הייתם פונים למישהו יותר בכיר בחברה? שולחים מכתבים לאן שהוא? מערבים גורמים חיצונייים (שיכולים לשמש בתור מנוף לפתירת הבעייה)? או אולי סתם מתנתקים ועוברים לחברה אחרת?

בעוד שנציגה בחברת בזק הודיעה לי שגם אני אני אעבור להוט תיהיה לי את אותה בעייה, כי המרכזיות שלהם באותו אזור.

כעת אני אובד עצות, אשמח אם אנשים יעלו לכאן פיתרונות או מהלכים שהם היו מבצעים

בתודה מראש

פורסם

כמי שהיה במצב שלך לפני חמש שנים, פשוט תבטל את המנוי אצלם ותעבור להוט.

אתה משער שיש בערך 100 איש באזור שלך, אבל במקרה שלי היה בוודאות בסביבות ה-200 איש (הגעתי איתם די רחוק בשיחות, טכנאי בדק כמה אנשים מחוברים לארוניות מסביב) והם עדיין לא היו מוכנים להזיז את התחת ולשדרג את המרכזיות אצלנו כי לא השתלם להם כלכלית. העובדה שרוב האנשים באזור שלי קנו חבילת אינטרנט כשלא היה להם מחשב בכלל=אין תלונות לבזק, גם לא עזרה במיוחד.

אחרי חמש שנים חזרתי לבזק, ויצא שהם לבד שידרגו את התשתיות באזור ואני גולש היום על 4 מגה עם אחלה נתונים.

מאוד חשוב אגב, אל תתחייב להוט במידה ותעבור אליהם (למרות שאני לא רואה ברירה אחרת, כי קרוב לוודאי שבזק לא יעזרו לך יותר). תרשום "הוט" בגוגל, ותבין לבד למה ההמלצה הזאת מהתוצאה הרביעית שתראה.

בעוד שנציגה בחברת בזק הודיעה לי שגם אני אני אעבור להוט תיהיה לי את אותה בעייה, כי המרכזיות שלהם באותו אזור.

חבל שהיא אמרה לך את זה, גם לא יכולים לספק לך חבילת אינטרנט כמו שצריך וגם ממלאים אותך בשקרים כדי להשאיר אותך כלקוח אצלהם ולהמשיך ולסבול!

תשתיות הוט ובזק שונים לחלוטין, אחת עובד על גביי תשתית הטלפון והשנייה על גביי סיבים אופטיים (אם טעיתי אז תרגעו עם התגובות :P).

האזורים שהוט לא יכולה לספק להם חבילת אינטרנט גבוהה הם די נדירים היום...ואם אתה נופל על אזור כזה, אז מעניין אותי באיזה חור אתה גר :s05:

פורסם
  • מחבר

שמעתי לא מעט תלונות על הוט

וגם המחיר שהם מציעים לי על 1.5MB מופקע- 65 ש"ח

פורסם

לקרא את הלינקים בחתימה שלי.

ואני חושב שבזק הם לא בסדר שהם לא משדרגים באיזור שלך, אני יודע שביושבים קהילתים רבים בצפון הארץ אפשר גם אפשר להתחבר לחבילות גדולות אפילו כל 5 מגה.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שזה לא בסדר שבזק לא מסדרים את התשתית באיזור שלי,

השאלה היא

מה ניתן לעשות בנידון?

פורסם

ותשובה כבר קיבלת, כלום :).

פורסם

גם אצלי כבר כמה חודשים יש בעיות עם התשתית של בזק...

אבל מה שמוזר אצלי זה שהיתי יכול ליהיות עם 5 מגה (היתי וגלשתי מעולה על 5 מגה כמה חודשים), אבל איכשהו פתאום "אני רחוק מידי מהמרכזיה" פתאום המקסימום שאני יכול זה רק 1.5 מגה...

כל הטלפונים וכל הבירורים נגמרו במשפט אחד: "אתה רחוק מידי מהמרכזיה". ואני שואל את עצמי, אם אני רחוק מידי מהמרכזיה בשביל 5 מגה, איך לעזעזל גלשתי כמה חודשים עם 5 מגה בלי בעיות בכלל?!

פורסם

לבזק יש אפשרות להציב מה שנקרא יחידות רחק בדרך במידה ויש עניין כלכלי בכך.

יחידת רחק בסה"כ יודעת להתגבר על קשיי המרחק בעזרת סיבים אופטיים שהניחות שלהן היא כמעט ולא מורגשת (במיוחד במידות של ישראל).

דרך אגב אתה צריך להגיד תודה שאתה יכול לקבל חיבור ברוחב פס כזה כי בעולם המערבי יש אחוז לא קשן של תושבים שיכולים לקבל בקודי dial up או חיבור לוויני.

גם באזור שאני גר בו שהוא לא "חור" לא ניתן היה, עד אמצע 2005, לקבל רוחב פס של יותר מ750 קס"ש עד שהיה מספיק ביקוש והקימו יחידת רחק.

כל זה בגלל שהמיקום של מרכזות בזק לא היה מתוכנן לפריסה של תשתית DSL מהתחלה (שזה גם נכון לחברות הכבלים וDOCSIS עוד לפני האיחוד להוט).

חוץ מזה מה כבר כל כך לחוץ לך שאתה צריך רוחב פס יותר מ750 קס"ש?

פורסם
  • מחבר

כבר ספקיות אינטרנט לא מספקות חבילות של 750KB

(ואם הם מספקות הם נותנות אותם במחיר של 1.5

כ 20 ש"ח בחודש...

זה אומר שם הספקיות כבר נמנעות לספק 750KB הגיע הזמן שגם בזק תשדרג את כל האיזורים

פורסם

גם אצלי כבר כמה חודשים יש בעיות עם התשתית של בזק...

אבל מה שמוזר אצלי זה שהיתי יכול ליהיות עם 5 מגה (היתי וגלשתי מעולה על 5 מגה כמה חודשים), אבל איכשהו פתאום "אני רחוק מידי מהמרכזיה" פתאום המקסימום שאני יכול זה רק 1.5 מגה...

כל הטלפונים וכל הבירורים נגמרו במשפט אחד: "אתה רחוק מידי מהמרכזיה". ואני שואל את עצמי, אם אני רחוק מידי מהמרכזיה בשביל 5 מגה, איך לעזעזל גלשתי כמה חודשים עם 5 מגה בלי בעיות בכלל?!

יכול מאוד להיות שדיברת עם נציג לא כ"כ חכם. למה? אספר לך סיפור:

ביום מסויים המודם החכור שלי מבזק יצא מSYNC. התקשרתי לתמיכה: אמרו לי שנתוני הקו דפוקים לגמרי(אני על 2.5), ואמרו בוא ננסה לראות אם המודם יסתנכרן על מגה וחצי - והמודם הסתנכרן. בשלב הזה היה נראה שהכל בסדר, אבל אז התחלתי לסבול מניתוקים חוזרים ונשנים. ההסבר של הנציג אחרי שהוריד אותי למגה וחצי שכנראה התשתית אצלי בכל זאת לא מתאימה, ולא יכול היה לספק לי הסבר למה פעם זה כן עבד, והבטיח שיחזירו לי את הכסף במידה והם לא יכולים לחבר אותי.

שוב התקשרתי לבזק, הבטיחו שישלחו מישהו לבדוק את התשתית החיצונית. בינתיים, התקשרתי שוב והעלאתי את האפשרות שהמודם עושה את הבעיה, אז נתנו לי אישור להחליף את המודם בבזקסטור וכך עשיתי. החלפתי וברגע שחיברתי מודם תקין אמרו לי שנתוני הקו מעולים ואפשר לחבר 2.5 ואפילו 5 על הקו שלי.

מסקנה: הנציג הראשון היה מטומטם ולא הצליח לעלות שהבעיה במודם.

לכן, אני מציע שתבדוק שהבעיה היא לא במודם או באיזה שהוא גורם כמו רטיבות בתיבת סעף או משהו, כי המקרה שלך נשמע דומה לשלי.

פורסם

אכן דומה, דומה מאוד.

אבל במקרה שלי זה היו כמה נציגים שאמרו את אותו הדבר. וכביקשתי שישלחו טכנאי (כמה פעמים) הטכנאים פשוט לא הגיעו :pissed:

פורסם

אכן דומה, דומה מאוד.

אבל במקרה שלי זה היו כמה נציגים שאמרו את אותו הדבר. וכביקשתי שישלחו טכנאי (כמה פעמים) הטכנאים פשוט לא הגיעו :pissed:

יכול להיות שהם הגיעו(כמו אצלי) כדי לבדוק את התשתית החיצונית וגילו שאין בעיה.

לכן, אני מציע תיקח מודם מחבר או תנסה להחליף אותו בבזק סטור ולראות אולי זה יעזור.

פורסם

E-R-P, לידיעתך כל הספקים הגדולים גם עדיין מחיזיקים POPים ללקוחות dial-up לכן החבילה של 750/75 קס"ש עדיין רלוונטית מתמיד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.