עבור לתוכן

אני צריך המלצה לקניית מצלמת SLR

Featured Replies

פורסם

מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון? 3000-4000

האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')? קיט

האם לאחר הקנייה הראשונית יש לך כוונה לרכוש בהמשך ציוד צילום נוסף (עבור מצלמת ה-DSLR)? אם כן, איזה סכום בשנה אתה מתכוון להקצות לכך? 1500-2000 אני צריך גם תיק , עדשות רלוונטיות ופלאש?

האם יש לך נכונות לקנות מצלמה ו/או ציוד משלים בשוק היד שניה? מצלמה לא, ציוד כן

האם יש לך ציוד קודם ממצלמת DSLR או ממצלמת SLR פילם? אם כן, פרט. לא

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? נופים, אנשים וחיות, באור יום אבל גם תנאים חלשים

האם אתה מתכוון לצלם בעלי חיים מרחוק? ציפורים במעוף? חרקים מקרוב?כן

האם אתה מתכוון לצלם ספורט? אם כן, איזה ענף ספורט ובאילו תנאי תאורה? לא

האם אתה מתכוון לצלם פורטרטים? כמה חשוב לך לקבל עומק שדה מצומצם? כן ו :nixweiss:

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? אולי :nixweiss:

האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לא

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? :nixweiss:

האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? :nixweiss:

האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? לא

האם אתה מתכוון להדפיס את התמונות או לצפות בהן על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? מסך אבל עם אפשרות להדפסת תמונה (A1)

מהו טווח העדשה (או העדשות) במ"מ שחשוב לך? :nixweiss:

האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? לא

אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

קצב אש גבוה - ציין את כמות התמונות בשניה (בד"כ 3 עד 5) 3

צילום רצפים ארוכים מ-5 תמונות מבלי שהמצלמה תעצור כדי לכתוב את התמונות לכרטיס כן

מייצב תנועה מובנה במצלמה (שעובד עם כל העדשות) מול מייצב תנועה בעדשות (שמייצב גם את התמונה בעינית)מה עדיף?

תצוגה חיה (צילום באמצעות מסך ה-LCD במקום) כן

פנס עזר לפוקוס באור חלש (AF assist) :nixweiss:

עדשות עם מנוע פוקוס שקט :nixweiss:

אפשרות לגריפ :nixweiss:

יצרן עדיפות לקנון או סוני

אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור מעדיף אחריות מול יבואן רשמי (או מה עדיף?)

:jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump:

• תגובות 70
  • צפיות 7.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מייצב תנועה מובנה במצלמה (שעובד עם כל העדשות) מול מייצב תנועה בעדשות (שמייצב גם את התמונה בעינית)מה עדיף?

בעיני מייצב בגוף עדיף, אבל יש מי שמעדיף מייצב בעדשה. אני מציע שתקרא קודם את הפוסט הזה, ולאחר שתחליט על כיוון נמשיך. מדובר בשאלה מהותית שיכולה לכוון אותך לכיוון מערכות שמשתמשות במייצב בגוף (פנטקס וסוני), אלא שמשתמשות במייצב בחלק מהעדשות (ניקון וקנון) או מערכת שמשלבת גם וגם (אולימפוס ופנסוניק).

פורסם
  • מחבר

לי אמרו שמייצב בעדשה עושה עבודה הרבה יותר טובה, אבל באמת זה הרבה יותר יקר פר עדשה והיתרונות האחרים שהעלת הטו את כף המאזניים :)

נלך על מייצב בגוף...

פורסם

אז אמרו. לא חסרים טסטים שמראים אחרת.

אוקי, אם מצלמה עם מייצב בגוף, אז יש לפנטקס, סוני ואולימפוס מספר מצלמות טובות מאוד שנכנסות בתקציב שלך. בחלקן תצטרך להתפשר על תכונה או שתיים מבין אלה שציינת, אבל אני לא בטוח שבפועל מדובר על פשרות כל כך גדולות.

- תצוגה-חיה היא דבר באמת הכרחי בעיניך? אם כן, מתי אתה מתכוון להשתמש בה? גם במצלמות DSLR שכוללות תצוגה חיה המימוש לא בהכרח מתאים לצרכים שלך. לסוני למשל יש מימוש מהיר שמתאים לצילום ספונטני, באולימפוס המימוש מתאים יותר לצילומי מקרו מדוייקים, ובפנטקס אין תצוגה חיה, ובמצלמה שיש (K20D) המימוש לא מוצלח. עם זאת, יש למצלמות של פנטקס המון יתרונות אחרים, כך שלא הייתי פוסל אותן על הסעיף הזה.

- צילום רצפים של עד 5 או 6 תמונות בקצב של 3 תמונות בשניה מספיק? אם כן, אז הפנטקס K200D היא אופציה שכדאי מאוד לבדוק. התכונות שמקבלים במחיר שבו היא נמכרת מאפיינות מצלמות הרבה יותר יקרות.

- כמה חשוב לך לצלם פורטרטים עם רקע מטושטש? בכל שלוש החברות תוכל לקבל את זה עם עדשות טלה לא יקרות, אבל המרחק מהאובייקט יכול להיות מעט רחוק, והפרספקטיבה שטוחה. עדשות שמתאימות יותר לצילום פורטרט מטווח קרוב יותר קיימות, אבל הן יקרות יותר. בפנטקס יש עדשה יחסית לא יקרה שנותנת פתרון טוב (50/1.4 שעולה 900 ש"ח). בסוני ובאולימפוס עדשות מקבילות עולות כפול או יותר מכך (אם כי בסוני אפשר להשיג עדשות מינולטה 50/1.7 יד-שניה יחסית בזול). באולימפוס העדשה הכי קרובה (50/2.0) נותנת גם מקרו ואיכות אופטית פנומנלית, כך שיש הצדקה מסויימת למחיר.

פורסם
  • מחבר

אני מעדיף את האפשרות של תצוגה חיה, בעיקר לצילומי מקרו אבל גם לצילומים רגילים הייתי מעדיף שתהיה לי את האופציה...

פורסם

אוקי, אם תצוגה חיה מדוייקת חשובה לך אז המצלמות של אולימפוס יתאימו לך טוב יותר. אם אתה לא ממהר, אז ה-E620 החדשה הולכת כנראה להיות מצלמה ששווה מאוד לחכות לה. פרטים כאן. אם אתה כן ממהר, אז ה-E520 נכנסת בתקציב ואפילו תוכל לקנות אותה עם שתי עדשות (רחבה וטלה) ולהשאר עם עודף.

פורסם
  • מחבר

אוקי אז אתה ממליץ רק על האולימפוס?

וגם - מתי ה-620 תגיע לארץ?

פורסם

אוקי אז אתה ממליץ רק על האולימפוס?

לא, כולם טובים, אבל אולימפוס הם היחידים שעומדים בדרישות שלך. לפנטקס וסוני יש מייצב בגוף אבל אין תצוגה חיה מהסוג המדוייק (ששימושי במיוחד בצילומי מקרו), לקנון וניקון יש תצוגה-חיה כזו, אבל לא מייצב בגוף. לאולימפוס יש את שניהם.

וגם - מתי ה-620 תגיע לארץ?

לפי ההכרזה של אולימפוס, ה-E620 תתחיל להמכר במאי.

פורסם
  • מחבר

אני מעדיף לא לחכות למאי בשביל מצלמה...

בנוסף עד כמה חשובה אחריות שירות טובה למצלמה?

פורסם

אני מעדיף לא לחכות למאי בשביל מצלמה...

אז כמו שציינתי, ה-E520 קיימת בשוק ונמכרת במחיר סביר מאוד.

בנוסף עד כמה חשובה אחריות שירות טובה למצלמה?

אני לא יודע איך למדוד את זה. יצא לי לקנות מצלמות מיבוא רשמי, יבוא אפור (יבוא מקבילי), חנויות בחו"ל ויד שניה. אני מעדיף לקנות מצלמה חדשה מיבוא רשמי, אבל אני לא מוכן לשלם כל סכום עבור זה, ולא פוסל את שאר האופציות.

בכל מקרה, הקיט של ה-E520 עם שתי העדשות נמכר ב-3500 ש"ח עם אחריות לשנתיים של "אלודה" (יבואני אולימפוס הרשמיים), כך שקשה לפספס עם הנושא הזה.

פורסם
  • מחבר

מה עם ה-350, 300 ו-700 של סוני? איך הן?

והאם כדאי לקנות מצלמה מebay? (בכללי)

פורסם

ל-A700 אין תצוגה חיה. לגבי ה-A300/A350, קרא שוב את הדיון. דיברנו עליהן.

בכללי, ב-eBay לא כדאי לקנות מצלמות, אבל יש פה ושם יוצאים מהכלל.

פורסם
  • מחבר

לא דיברנו על A300 ו A350 לפי מה שראיתי.

מה לא בסדר באיביי? החירים שם ממש נוחים... ואם לא שם אז איפה כדאי לקנות?

פורסם

אל תשכח להוסיף משלוח מבוטח ומכס.

בנוסף תהיה בעיה עם האחריות, אלא אם אתה עושה MACK.

אני אישית הייתי (וגם עשיתי) רוכש את הגוף לפחות מהארץ, מחברה מסודרת כמו קרט לדוגמא.

פורסם
  • מחבר

מה זה MACK?

איפה בארץ עדיף לקנות? גם אני חשבתי על קראט אבל די ירדתי מקנון... ראיתי פה (דרוא"פ) את המצלמות של סוני והן הרבה יותר נוחות (אני בן אדם לא קטן).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים