עבור לתוכן

מה עדיף - LCD או מקרן ?

Featured Replies

פורסם

אז ככה יש לי בחדר מקום שניראה פשוט מיועד למסך כלשהו שאפילו יש מולו ספה נוחה ביותר...

חשבתי להרכיב מקרן ולהקרין על אותו חלק של החדר כאשר אני מצרף אליו את המערכת שיש לי בחדר. אבל אבל אני לא בטוח שנושא הזה בגלל שאני לא מכיר כ"כ את המקרנים בארץ ואת המחירים שלהם, בדיפדוף קל בZAP ראיתי שיש מקרנים איכותיים לא יקרים לעומת מסכים הLCD 42"

מה דעתכם ? מסך LCD או מקרן ?

פורסם

הכל תלוי בתקציב. יש גם מקרנים מאוד טובים ב 300000 שקל.

בארץ בפחות מ 8000 ש"ח אין מה לדבר על מקרן לכן אם אין לך את הסכום הזה אל תחשוב אפילו בכיוון וקנה LCD נחמדה.

פורסם

ה-HD65 עולה 6000 שקל לכל היותר בימינו גם במחיר המוות של ישראל (ארה"ב הוא עולה 3500 גג). זה כבר הרבה יותר שווה מ-LCD.

Anatoli.

פורסם

חוץ מהשיקול של מחיר, אל תשכח את השיקול של התאורה...

אם החדר שלך מואר רוב הזמן, אז לא תוכל להשתמש כל כך במקרן...

בכל מקרה, אולי ישתלם לך לחכות (בהנחה שאתה לא ממהר) למקרני הלייזר החדשים שייצאו...

פורסם

LOL זה כמו להגיד לו תחכה שהמעבדים האופטים יגיעו למחשבים ועד אז תהייה בלי מחשב.

Anatoli.

פורסם

LOL זה כמו להגיד לו תחכה שהמעבדים האופטים יגיעו למחשבים ועד אז תהייה בלי מחשב.

Anatoli.

אתה לא יכול לדעת אם יש לו משהו אחר בינתיים...

לעומת זאת מקרני הלייזר כבר קיימים, ובעתיד הלא רחוק יתחילו לשלב אותם עם כל מיני דברים, אפילו טלפונים...

אבל הקטע היותר רציני בהודעה, היה שזה תלוי בכמות האור שיש לו בחדר...

רק לפי זה הוא יוכל להחליט אם עדיף LCD או מקרן.

פורסם
  • מחבר

יש עד זמן עד שאני אקנה העניין שאני רוצה להיות סגור על המחיר ועל מה שאני רוצה לקנות...

לגבי עניין התאורה החדר שלי לרוב לא מואר...

עכשיו מה דעתכם על העניין של האיכות מה יותר איכותי בכלל ? LCD או מקרן ? והכוונה היא לגבי העניין המחיר כי בואי נגיד ההשווה של שניהם לאותו מחיר

פורסם

קשה מאוד להשוות אחד לשני, לכל אחד את היתרונות והחסרונות שלו. אין משהו שעדיף באופן וודאי. החסרון של מקרן בנושא האיכות שהוא הרבה יותר תלוי בסביבה מאשר טלווזיה (הצרה הכי גדולה שלו זה החזרים מקירות ומהגג). לכן אם אתה לא רוצה לשעבד את הסביבת מגורים שלך לאמצעי ההקרנה שלך אז למקרן יכול להיות לפעמים חסרון בנושא איכות. כמובן שטלווזיה - צריך שהיא תהיה איכותית בשביל איכות. בקיצור קשה מאוד להשוות לגבי מה שאתה אומר בצורה כלכך כללית - צריך להיות ספציפי.

רק תיקח בחשבון - מקרן זה אך ורק לסרטים וסדרות, אי אפשר לראות איתו סתם טלווזיה או קבוע עם המחשב כי המנורה שלו פשוט תיגמר ולרוב המנורה זה דבר די יקר.

בכל מקרה - מקרן מיועד לגדלים גדולים וחוץ מזה שהוא לא תופס הרבה נפח אין לו יתרון ברור נוסף על הטכנלוגייה של הטלווזיה. בטלווזיה לא תוכל להגיע לגדלים שהמקרן מגיע, ובטלווזיות הגדולות מאוד מקרן אף יכול לצאת פיתרון זול יותר (בהנחה שמשווים איכויות).

אם כסף לא היה שיקול - טלווזית 60 אינטש היתה כנראה פיתרון הרבה יותר טוב ונוח מאשר מקרן שמקרין על 60 אינטש. זו ההשוואה הכי קרובה שאני חושב שאפשר לעשות.

אני רציתי גודל הקרנה אבל חשוב מזה - כמה שפחות מקום פיזי שניתפס על ידי מכשירים אלקטרונים לכן בשבילי המקרן הוא מצויין.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך, תודה רבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים