עבור לתוכן

שאלות על המגבר הבא- Class A MOSFET Headphone

Featured Replies

פורסם

לילה טוב,

בהמשך להתקדמות שלי בתחום האודיו וה-HD555 שצריכות כנראה להגיע אליי בקרוב החלטתי אחרי מחשבה ארוכה שבדרכה עמד מגבר ה-CHO MOY הגעתי למסקנה שאני רוצה לבנות מגבר אוזניות DIY, בעזרת עצה של חבר וסיבוב ברשת (HEAD WIZE) אחר חיפוש מגבר אוזניות טוב וקל לבניה שלא זקוק להזמנת חלקים מחו"ל החלטתי ללכת על המגבר הנ"ל-

http://headwize.com/projects/showfile.php?file=szeke1_prj.htm

מהבנתי המגבר מבוסס על שבב MOSFET שאמור לתת הגברה טובה והחלקים שלו זולים והוא אמור להיות מגבר טוב כמגבר לבניה ראשונה.

ישבתי על הסכמה של המגבר ולא לגמרי הבנתי איזה חלקים אני צריך בדיוק לבקש מחנות האלקטרניקה (טלמיר) כי הסכמה בהד וויז לא ברורה לי והייתי שמח אם תוכלו לעזור לי.

זו הסכמה המדוברת-

szeke2.gif

את כל הלוח הסופי וכל הפוציומטרים אני הולך לזרוק לתוך מארז של כונן כונן אופטי שיתרוקן מתכולתו ויעבור התאמות ומקדימה ומאחורה כנראה יהיו לוחות עץ כפאנלים יפים.

אני אשמח מכל בעלי נסיון ה-DIY בתחום האודיו לעזרה! :yelclap:

חוץ מזה רציתי לדעת האם למגבר הנ"ל אמורות להיות בעיות עם ה-HD555?

האם המגבר מומלץ?

האם יש למגבר בעיות ילדות?

האם המגבר שווה השקעה?

כמה כל החלקים אמורים לעלות לי בערך?

האם המגבר בעייתי לבניה עם ידע בסיסי- לא רע באלטרו'

הרבה תודה רבה ולילה טוב! :xyxthumbs:

נ.ב-

אם יש לי שגיאות כתיב וכאלה זה בגלל השעה.. :-\ (עייף..)

פורסם

סך הכל המגבר בסיסי מאוד ופשוט מאוד לבנייה. לא אמורה להיות לו בעיה עם ה-555. מצד שני, אני לא יודע עד כמה טוב זה יישמע. קשה לדעת משרטוט כזה.

כמו שאתה רוצה הוא מיועד להזיז עומס נמוכים יחסית (עכבות נמוכות), וזה טוב כי זה אומר שהוא יוכל להסתדר (לפחות בתאוריה) גם עם עכבות גבוהות יותר.

קח בחשבון שתצטרך לחבר לו ספק כח מיוצב של 9-15וולט.

אגב, אני מאוד בעד בנייה של דברים, בייחוד בשביל הכיף, אבל הייתי מציע לבדוק מה אומרים אנשים שבנו. לפעמים עדיף בלי מגבר מאשר עם מגבר מעאפן (Tם כי האחד הזה נראה סך הכל בסדר, ו-Class A הוא חייב להיות כי יש שם רק טרנזיזטור אחד לכל ערוץ :)).

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות הענייניות שלך אנטולי כמו תמיד! :xyxthumbs:

אני אמשיך עם כמה שאלות ודיבורים לקראת הבניה-

מה זה אומר CLASS A? ממה שאני יודע קיימות 3 דרגות- A,B ו-C שהם בעצם דרגות של התנגדות של המגברים, A- פשוטים ונמכוים, B- באמצע ו-C זה הכי גבוה (שופרפרות?). יש סיכוי ואולי אני טועה אז אשמח לתיקון.. ;D

עכשיו, מה זה אומר שאני אצטרך ספק כוח של 9 עד 15 וולט? ממה שאני הבנתי וחשבתי אני יכול לחבר לו פורט לטראנספומטור קטן כזה של 9 וולט שהוא לדעתי יהיה מצוין לביצוע המשימה הזו.

הבעיה ממש שאני ראיתי זה שהמגבר הנ"ל לא כל כך פופלארי וזה החסרון שלו. :-X

בכל מיקרה, בנוגע לחלקים, אם אני אלך לחנות אלקטרו' (טלמיר) ואביא להם ת'סכמה הזו הם יביאו לי את החלקים הדרושים? מצד שני אני בעצמי צריך לדעת מה אני קונה לפני הכל כי אני לא רוצה לקנות חלקים מיותרים וכאלה, בכלליות מדובר על קבלים, נגדים, לד, שתי חיבורי נקבה של 3.5 מ"מ, פוטציומטר. אחר"כ הבעיה שלי היא להרכיב את כל העסק הזה, מבחינת ידע באלקרוניקה הידע שלי בסיסי מאוד ואני לדעתי אזדקק לעזרה בתחום הזה. (אם יש מישהו שגר בין חיפה לחדרה ומעוניין לעזור לי תודה רבה!).

למי שרוצה לראות בכלליות מה צפוי להיות אז ככה זה יראה-

http://diyaudioprojects.com/Solid/IRF610-Class-A-Headphone-Amp

הרבה תודה על העזרה אנשים! ;)

פורסם

Class A לא נוגע להתנגדות שלו. למעשה בסוגים הם לא A, B, C אלא שונים מעט. יש A, B, AB, D, T ועוד לא מעט. הם נוגעים למעגל ההגברה. אני לא אסביר יותר מדיי על כל הסוגים (יש הרבה, ואני לא מומחה גדול) אני כן אתן הסבר קצר על שלושת הסוגים הראשונים.

בעיקרון בגלל שסיגנל אודיו הוא אות משתנה (AC) צריך שהרכיב המגביר יידע לעבוד עם קוטביות חובית ושלילית כאחד. עקב צורת ההגבר, במידה ורוצים מספק כח של לדוגמא 15וולט לקבל הספק מקסימלי (מה שאומר 7.5וולט בתור נקודת האפס בדוגמא של 15וולט), יש צורך להביא את המגבר (טרנזיזטור במקרה שלנו) לנקודת עבודה במתח זה. התהליך הזה נקרא קביעת מתח ה-BIAS.

ברגע שאתה עושה דבר כזה, ללא סיגנל כניסה יש מתח של 7.5 וולט במגבר, והוא מגביר את המתח הזה כך שהוא שורף הרבה זרם וחום (נצילות של 10% היא אופיינית מאוד לכאלה מגברים). למגבר שכזה קוראים מגבר CLASS A. החסרונות ברורים. הרבה בזבוז של חשמל, הרבה בזבוז של חום, ועלויות גבוהות (רכיבים עם זרמים גבוהים יותר, יותר קירור, ספק כח גדול יותר וכו'). הייתרונות לעומת זאת הם עבודה לינארית יותר של הרכיב. וכמובן, אפשרות לביצוע עם רכיב בודד.

לאחר בכן עברו למשהו שנקרא Class B. שם יש שני טרנזיזטורים עם קוטביות הפוכה (אגב, עובדים בדר"כ עם ספק עם שני מתחים הפוכים, אם יש ספק עם מתח יחיד זה אומר שכנראה שיש על הלוח מעגל שמיועד לפצל את הפאזה ולספק מתחים הפוכים). כל רכיב עובד אך ורק בחלק אחד של הגל. אחד בחלק החיובי, והשני בחלק השלילי. כך מקבלים נצילות גבוהה הרבה יותר. החסרונות הם שמעבר למתח הסף של הטרנזיזטורים אשר גורר תופעה שנקראת cross-over distortion יש בעיות אחרות שנובעות מהעובדה שמדובר על שני רכיבי הגברה שונים וכו'.

בכדי להיפתר מחלק הבעיות של Class B, עברו למה שנקרא Class AB. זה שילוב של שני הדברים. יש שני רכיבי הגברה, אך הם עובדים עם מתח BIAS כזה שמקנה להם חפיפה מסוימת סביב נקודת האפס. היתרון הראשון הוא שנפתרים מבעיה ה-cross-over distortion, וכמובן משפרים את הלינאריות של המגבר הזה.

ספק כח של 9 עד 15 וולט אומר שכל דבר בטווח הזה יעבוד. כמובן שספק עם יותר מתח (נגיד 13.6) ייתן לך head-room גדול יותר (אבל ספק אם זה יידרש). מעבר לזה, חשוב שהספק יהיה איכותי כמה שאפשר. לא צריך להשתגע, אבל כיוון שהמגבר הזה הוא בסיסי מאוד ולא כולל מעגלים של ייצוב למיניהם, הייתי ממליץ לך לבדוק את האפשרות של שימוש בספק מיוצב ולא בסתם שנאי מסכן שנשאר מהטייפ הישן. קשה לדעת עד כמה זה יישפר, אבל שינוי כנראה שיהיה.

אתה יכול ללכת לחנות ולתת את הסכימה הזו. אבל אני מציע לך לעבור על הדף של המגבר, לדעתי יש שם הערות בנוגע לסוג הרכיבים המומלצים לשימוש. תכין רשימה ותבוא איתה לחנות.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים