עבור לתוכן

הלכתי לראות את DELL2408 ,והתאכזבתי במבחן הטקסט, מבקש המלצה ל 24"

Featured Replies

פורסם

לאחר שקראתי חלק מהדיונים על המסך הנחשק, ומכיוון שה oled המבטיח רחוק מאיתנו במספר שנים:

טרחתי לנסוע לראות את המסך, עמדתי שם שעה שלמה, ולא הצלחתי להתרגל למראה הטקסט. לאחר שביטלתי את החלקת הפונטים בוויסטה (אני לא סובל את זה, ובפרט במסך הזה, העיין שלי רואה גווני אדום בשולי הפונט), ראיתי את הטקסט מפוקסל, אינני יודע איך קוראים לתופעה הזו, אך פשוט ראיתי יותר מדי חזק את הפיקסלים הלבנים בנקודות הליכסון והכיפוף של הפונט. לעומת זו, במסך שליד (DELL2007 אולי) העין ראתה את הפונט באופן נינוח יותר.

חוץ מזה לא ראיתי שום ענן של צבעים או ניצנוצים. אומנם שעסקתי רק בטקסט. כמו כן ראיתי שהצבעים נראים משונים. לדוגמה בחירת טקסט (כחול) נראית כמו צבע כחול זוהר. לא הצלחתי לשנות את המצב הזה, תוך כדי עמידה בחנות. אני מבין שזה עניין של כיול.

נכון שעיקר הצורך שלי הוא לטקסט, אך הייתי רוצה כבר להשקיע במסך איכותי מכל הבחינות, אך הוא חייב להיראות טוב בטקסט.

עכשיו השאלה האם הפיליפס המדובר, נראה טוב יותר בטקסט, והאם משהוא יודע היכן ניתן לראות אותו (עדיף בירושלים), או שעדיף שאבחר לי אחד ממסכי ה TN, וא"כ איזה מהם?

אגב רציתי לשתף אותכם בחוויה נוספת במסכים מהסוג המבריק:

ראיתי מספר מסכים מבריקים (קריסטליים). וראיתי את התופעה, שחלק גדול מהמסכים האלו, הטקסט השחור מאבד את השחרות שלו כאשר עוצמת האור של המסך עולה. לעומת זו ראיתי מסכים שהאותיות נראות כמו דיו, והם נוחות מאוד לעיין, למשל:

נייד של LG רע מאוד

נייד של HP החדש 13.3 ממש מצויין

המסך 22 ו 24 של HP עם הזרוע המתכווננת, החדש שנמצא עכשיו בכל החנויות, היה נראה זוועה (בסרטים ותמונות הוא חלום)

אני לא יודע מה זה בדיוק, אבל במסכים שזה היה טוב, זה ממש עשה לי נוח בעיניים, ושמתי לב שאפילו שהאותיות קטנות מאוד בגלל שהמסך קטן, אני ממש לא

מרגיש עייפות. חבל שלא מצאתי מסך כזה ל 1920 על 1200 , אולי משהוא יכול לכוון אותי?

פורסם

אני אגיד מראש - LCD עדיין לא הגיעו לרמת התצוגה של CRT (יש לי FD TRINITRON בגודל 21 אינטש - מפלצת שעד שתמות לא אחליף)

אבל מכיוון שכולם היום מתפשרים על איכות בשביל עוד כמה סנטימטרים של שולחן - אתן לך את ההמלצה הבאה:

1. יכול להיות שהיחידה הספציפית שראית היתה תקטלה או שלא חוברה בצורה מייטבית

2. ברמה הגבוהה יותר של המסכים (גם תקציבית) תמצא את EIZO - קניתי לחברי מסך LCD שלהם ואין מה להשוות למסכים של דל HP ושאר ירקוץ

בקיצור אם אתה מחפש מסך שרואים בו טוב - או שתלך על CRT או על LCD ברמות הגבוהות

כל טוב,

גבריאל

פורסם

השאלה אם ראית את המסך ברזולוציה הטבעית שלו, ומסך מכוייל?

לפי דעתי המסך לא היה על הרזולוציה המתאימה ובגלל זה זה נראה ככה.

בכל מקרה יש לך את הפיליפס ואת הHP שאולי יביאו לארץ...

פורסם

אני אגיד מראש - LCD עדיין לא הגיעו לרמת התצוגה של CRT (יש לי FD TRINITRON בגודל 21 אינטש - מפלצת שעד שתמות לא אחליף)

אבל מכיוון שכולם היום מתפשרים על איכות בשביל עוד כמה סנטימטרים של שולחן - אתן לך את ההמלצה הבאה:

1. יכול להיות שהיחידה הספציפית שראית היתה תקטלה או שלא חוברה בצורה מייטבית

2. ברמה הגבוהה יותר של המסכים (גם תקציבית) תמצא את EIZO - קניתי לחברי מסך LCD שלהם ואין מה להשוות למסכים של דל HP ושאר ירקוץ

בקיצור אם אתה מחפש מסך שרואים בו טוב - או שתלך על CRT או על LCD ברמות הגבוהות

כל טוב,

גבריאל

לטווח הארוך עם כמות החשמל שתוציא על הCRT בהפרש, תוכל לקנות מסך עם פאנל IPS. ואז ההפרש יצטמצם.

פורסם

לא לשכוח את הקרינה של ה-CRT, ששורפת בעיניים ויכולה לעשות נזק חמור מכך.

פורסם

ולא לשכוח את הגודל האדיר של המסך הזה :)

צריך לבנות חדר רק בשבילו :silly:

פורסם

וואי, היה לי 21 CRT בצבא, לא רק שהוא תפס באמת את כל השולחן

גם לסחוב אותו!!!! היה קשה!!!!

הם ממש כבדים הקקי האלה

בכל מקרה, זה קצת לא קשור, אבל ניסית את ה ClearType Tuner?

פורסם

אני?

בעקרון התוכנה לא תומכת בויסטה.

אבל התקנתי בכל מקרה, הקטע ההזוי זה שאם אתה מבטל מהתוכנה את הפונקציה, אז רואים יותר גרוע.

כנראה שהתוכנה מותקנת בצורה אוטומטית בויסטה, ואם מתקינים אז אתה מקבל אופציית שליטה על הפונקציה.

בכל מקרה, אני גם מחבר את המסך דרך VGA, אז יכול להיות שזה משפיע על האיכות...

פורסם
  • מחבר

חברה המסך המדובר של dell בחנות notebook club בפתח תקוה, היה מכוון בהחלט על 1920-1200

על אף שאני מודע כי המסך 20" שהיה לידו (2007 כנראה), הוא בעל נקודות קטנות יותר (2.58) עדיין זה לא מצדיק את התחושה המוזרה שלי לגבי הטקסט, מכיוון שאפילו ב 19" אני לא מרגיש עד כדי כך, וכאן השאלה האם זה תופעה כל שהיא הקשורה בפנל, והאם ב IPS זה אחרת.

בקשר ל CRT אני משתמש כבר שנה וחצי בשתי מסכים במקביל, העיקרי הוא 17 והמישני 19.

אשמח אם יש למשהוא את החוויה הזו בקשר לטקסט, שתיארתי בתחילת האשכול. כמו כן, אני באמת רוצה לראות את הפיליפס, האם משהוא כבר יודע היכן ניתן לראות אותו?

פורסם

תראה לי יש את ה2209WA וגם אצלי יש את הנושא של האדמה כשאני עם כתב קטן מאוד...

כשהכתב גדול יותר אין שום בעיות.

חשוב לציין גם שאני מחובר דרך VGA ולא DVI

לא הצלחתי להבין את הבעיה שאמרת על הליכסון של הלבן או משהו כזה.

ומבחינת הצבעים מדובר על כיול נטו או על מסך דפוק...

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

היי,

בקשר לביקורת על הדל שהתחילה את התרד הזה,

רציתי לשאול אותך כמה דברים, קודם כל, אתה מדבר על ה 2408WFP ?

אני מתלבט בדיוק איזה מסך לקנות. גם אני צריך אותו בעיקר לטקסט. קריאת מאמרים ותכנות.

חשבתי לקנות את ה DELL 2408WFP או אולי את הדל 22 אינטש החדש שיצא עכשיו. אף פעם לא עבדתי עם מסכים בגודל כזה וקשה להעריך את הייתרון של 24 לעומת 22. בכל מקרה, מה החלטת לקנות בסוף? ראית מסכים שאתה ממליץ לי לבדוק לשימושים של טקסט ?

פורסם

אני חושב שזה בעיקר עניין אישי, יש כאלה שיתענגו על מסך 19'TN ויש כאלה שיחפשו את הטוב והאיכותי ביותר כי זה באמת הבדל קריטי בשבילם.

ההמלצה שלי היא שתחילה תלך לראות הDELL 2408WFP ואם הכתב קטן מדי או לא ברור וכו' אז תחפש 22" כמו DELL 2209WA (ממליץ מאוד).

לפותח הנושא, אתה צריך להבין שאם לא תקנה CRT אחר, סביר להניח שלא תראה טקסט באיכות שווה למה שיש לך עכשיו ולכן כדאי לך ללכת על המסך שהכי קרוב לCRT כי בדיוק כמוהו לא תמצא.

האנדרסטייטמנט הוא שתלך על אחד מה-24" האיכותיים ותתפשר טיפה על הטקסט(אפשרות מומלצת) או שתלך על ה2007 ותתפשר על הרזולוציה ועל ה"חוויה"(חבל, לדעתי)

פורסם

לפחות מבחינתי אני צריך מסך גדול בעיקר (90%) רק בשביל לקרוא טקסט. לכן הנקודה הזו חשובה לי.

פורסם

בעיות הטקסט שאתם נתקלים בהם קשורות ככל הנראה לכך שהמסכים המדוברים הם בעלי מכלול צבע מורחב:

נראה שמכלול צבעים מורחב נוטל חלק לא מבוטל בגרימת הילה מסביב לטקסט ולאו דווקא רק במקרים שקשורים בהפעלת ClearType. זה נפתר ב-2408WFP עם הוספת יותר מדרגות כיוון חדות בקפיצות של 10 במקום 25. ב- Lenovo L220x, שיש לו גם מכלול צבעים מורחב, התלוננו ב-Xbit Labs על בעיות של חדות טקסט וכל זאת חרף גודל הנקודה הקטן שלו 0.247mm אשר יותר קטן מזה של 20" לא רחבים מבוססי IPS/VA.

http://www.xbitlabs.com/articles/monitors/display/lenovo-thinkvision-l220x_5.html

יצא לי גם לקרוא ב-HardForum על בעיות הטקסט של ה-NEC 2690WUXi

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1342407

גם לו יש מכלול צבעים מורחב וזה כבר לא נראה לי כצירוף מקרים.

פורסם

^^^

אני לא בטוח במה שאתה אומר נכון.

כי לרגע זה אני כמעט היחיד מתוך כ85 איש הזמינו את ה2209WA שמתלונן על זה...

וגם אצלי זה לא קורה כל הזמן.

אז אין לי שמץ לסיבה האמתית של זה...

האנדרסטייטמנט הוא שתלך על אחד מה-24" האיכותיים ותתפשר טיפה על הטקסט(אפשרות מומלצת) או שתלך על ה2007 ותתפשר על הרזולוציה ועל ה"חוויה"(חבל, לדעתי)

לא הבנתי אותך למה לרדת ישר מה24" ל20" בלי לעבור באמצע ב22" :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים