עבור לתוכן

האם זה מסוכן לא להיות חשוף לשמש אף פעם?

Featured Replies

פורסם

לזה שהגיב לי

יש לי טיפלה ניסיון בנושא,אני הולך די הרבה לים בקיץ עם סבא וסבתא שלי( :lol:) ואני יודע כי הם כל הזמן אומרים לי ואני גם שמעתי

השמש של הבוקר של 6-9 ממש לא מסוכנת,ואפילו בריאה לעור הגוף שלנו.השמש בין השעות 10-16,ממש אבל ממש מסוכנת,ולא כדאי לצאת בשעות האלו מהבית,במיוחד לא למקומות כמו ים,כי השמש הזו באמת יכולה לגרום לסרטן

פורסם

זאת אותה השמש, רק יש פחות ממנה ..

מה זה השטות הזו? קודם כל השמש היא אותה שמש בכל שעות היממה.

רק למה מרגישים אותה "פחות"/"יותר" בשעות היום השונות? בגלל שכדוה"א מסתובב סביב עצמו וכך עוצמת הקרניים קטנה.

לזה שהגיב לי

יש לי טיפלה ניסיון בנושא' date='אני הולך די הרבה לים בקיץ עם סבא וסבתא שלי( :lol:) ואני יודע כי הם כל הזמן אומרים לי ואני גם שמעתי

השמש של הבוקר של 6-9 ממש לא מסוכנת,ואפילו בריאה לעור הגוף שלנו.השמש בין השעות 10-16,ממש אבל ממש מסוכנת,ולא כדאי לצאת בשעות האלו מהבית,במיוחד לא למקומות כמו ים,כי השמש הזו באמת יכולה לגרום לסרטן

[/quote']

אבל אני לא דיברתי על השמש של השעות 10 בבוקר עד 4 בצהריים.

אלא על השמש של השעה 6 בערב/לפנות ערב (איך שתקרא לזה).

פורסם

תגיד העבודה הזאת עד כדי כך שווה שאתה מוכן לוותר על החיים החברתיים שלך?

פורסם

הדעה שלי:

העדיפות הראשונה היא פשוט להיות בשמש כרבע שעה ביום.

לחלופין: אתה יכול להתחיל לצרוך ויטמין D (זה בא בטיפות)

פורסם
  • מחבר

תגיד העבודה הזאת עד כדי כך שווה שאתה מוכן לוותר על החיים החברתיים שלך?

בהחלט

פורסם

אז זה אומר שאו שאתה ברמן או שאתה מנהל בית בושת :silly:

סתם ועכשיו ברצינות, תמצא לעצמך חצי שעה שעה להיות קצת בשמש בערב, 4-5 תנסה מעט...

לא טוב להיות כל הזמן בחושך.

אתה גם תהיה בהיר מאוד אם לא תשתזף מעט....זה לא יפה לגוף לרוב

פורסם

שלום,

הזמן הטוב ביותר לייצר ויטמין D הוא שעות הצהריים. הקרינה שמייצרת ויטמין D היא UVB. מחקרים אחרונים מראים שדווקא קרינת UVA היא שגורמת לסרטן המלנומה הממאיר וUVB גורמת לסוגי סרטן לא ממאירים (בזליומה וסרטן תאי קשקש). בצהריים היחס UVB ל UVA הוא הגבוה ביותר. בצהריים אפשר לייצר ויטמין D בכמויות גדולות בזמן חשיפה קצר. אם נחשפים לשמש בשעות הבוקר או הערב, דווקא אז יש באופן יחסי הרבה UVA ומעט UVB. איני ממליץ להיצלות. גם זה מסוכן. אין לי גם בעיה שאף אחד לא ייחשף לשמש גם לשנייה אחת. אבל אז חובה לקחת ויטמין D כתוסף. אני מאד ממליץ לMunky שפתח שרשור זה ללכת לרופא ולהגיד לו שאינך נחשף לשמש ולבקש בדיקת ויטמין D.

כדאי לעיין במאמר מתי לצאת לשמש

גדי - מנהל אתר ויטמין D.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים