עבור לתוכן

האם זה מסוכן לא להיות חשוף לשמש אף פעם?

Featured Replies

פורסם

שלום לכם

אני כבר מעל שנה שלא נחשף לשמש בכלל אני מתעורר ב6-7 בערב והולך לישון ב 7 בבוקר בערך בגלל שאני עובד בלילה

הרבה אנשים אמרו לי שזה לא בריא אבל לא אמרו למה וחיפוש בגוגל לא ממש עזר

אז מישהו שמבין שיסביר לי בבקשה כדי שאוכל להמשיך בחיי הערפד נטולי השמש שלי לנצח נצחים

תודה רבה

פורסם
  • מחבר

זה נשמע רע אבל מויקי הבנתי שכמה כוסות חלב יספקו את מה שחסר האם זה נכון?

וגם היה כתוב שזה פוגע יותר בכהי עור ואני ממש להיפך מכהה אני יותר כמו האיש שבתמונה שלך (בגלל שאני לא רואה שמש נהייתי יותר לבן)

ואולי קצת הגזמתי עם זה שאני לא רואה שמש בכלל למשל שבוע שעבר קמתי מוקדם ויצאתי החוצה וממש הסתנוורתי והרגשתי שאני ממש נשרף מרוב חום

אז השאלה שלי זה האם אני באמת צריך לחשוש ולשקול לשנות את סדר היום או שאני סתם חושש משטויות שאנשים מספרים לי בעבודה

נראה לי אני יפתח עכשיו תחלון כדי שהשמש קצת תפגע בי ואז אני ילך לישון

לילה טוב

פורסם

זה רק חלב מועשר.

לדעתי תנסה לעשות הליכה קצרה בשמש לפני שאתה הולך לישון של איזה שלושים דקות, זה בריא בכלליות ואתה גם רואה מספיק שמש ככה.

בגדול לא הייתי הופך את החיים שלי בשביל זה אבל אם אפשר להקציב לזה כמה דקות ביות אז למה לא.

פורסם

אומרים גם שחוסר חשיפה לשמש גורם לירידה ברמת הסרוטונין. (חפש "סרוטונין", "דיכאון חורף")

אבל אם אתה לא בדיכאון אולי זה בסדר.

פורסם

היתי עובד משמרת לילה פעם בעבודה כלשהי... בימים שעשיתי סידורים ביום ( לצערי הכל סגור בלילה), היתי חוזר שרוף כמו עגבניה.

מה גם שזה מסוכן. העור מחליש את ההגנה שלו שהוא אינו נחשף לאור שמש. ולכן הוא גם ניהיה חלש יותר, במקרה ואתה כן יוצא החוצה בבוקר.

קיצר, נסה לצאת לשעה כל יום בבקרים-צהריים.

פורסם

אור השמש חיוני ליצירת ויטמין D, ויטמין D נחוץ להרבה מאוד תהליכים בגוף. המערכת המרכזית שראשונה להפגע היא מערכת השלד, ללא מספיק ויטמין D ישנה בריחת סידן והעצמות נחלשות מאוד - מצב שנקרא רככת.

הגוף צריך מעט מאוד שמש כדי ליצור את כמות הויטמין D הרצויה, בעיקר אצל אנשים עם עור בהיר.

בתינוקות, שצריכים כמות מאוד גדולה של ויטמין D כי הם בתהליך מזורז של גדילה ובניית עצמות, מספיק לחשוף את כפות הרגליים ל-5 דקות שמש ביום.

אם אתה חושב שאין לך איזה 10 ס"מ עור שנחשפים לשמש מידי פעם אתה יכול לבדוק את רמת הויטמין D שלך בבדיקת דם פשוטה.

נדיר מאוד שיש בעיות כאלה, בעיקר במדינה שטופת שמש כמו ישראל.

פורסם

מספיק מספר דקות ביום בשמש ישירה על מנת לקלוט ויטמין D

בכל מקרה שלא תאבד לנו צבע

פורסם

זה לא טוב במשך הרבה זמן לא להיות חשוף לשמש.למשל בקיץ צריך כל יום ללכת לשעה לשחייה בים,כי השמש של השעה 7 בבוקר נותנת את הויטמין D לעור של הידיין ובכלל של הגוף...

פורסם

זה לא טוב במשך הרבה זמן לא להיות חשוף לשמש.למשל בקיץ צריך כל יום ללכת לשעה לשחייה בים,כי השמש של השעה 7 בבוקר נותנת את הויטמין D לעור של הידיין ובכלל של הגוף...

השמש של השעה 7? לא ידעתי שלכל שעה באה שמש והולכת שמש. ::)

למה השמש של השעה 6 לפנות ערב לא מספיק טובה?

פורסם

כן. יש סיבה שאומרים לא לצאת בצהריים.

פורסם

6 בערב, זה ממש לא צהריים.

השמש ה"מסוכנת" היא בין השעות 2 ל4 אחה"צ.

ב6 בקיץ זו שמש נעימה לקראת השקיעה.

פורסם

6 בערב, זה ממש לא צהריים.

השמש ה"מסוכנת" היא בין השעות 2 ל4 אחה"צ.

ב6 בקיץ זו שמש נעימה לקראת השקיעה.

הבנת הנקרא.

פורסם

קראתי ואני עדיין לא מבין מה אתה רוצה?

תסביר את עצמך.

פורסם

זאת אותה השמש, רק יש פחות ממנה ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים