עבור לתוכן

AKG K 313 - אכזבה קולוסאלית

Featured Replies

פורסם

קניתי את האוזניות היום בערב, עלו לי 129 שקלים בבאג. היה לי שם זיכוי של 100 שקלים(על צורב שהחזרתי לתיקון והם במשך חודשיים וחצי לא עשו בעניין שום דבר), ואני לא באמת צריך אוזניות, אלא רק רציתי לפנק את עצמתי באזניות איכותיות יחסית.

לפניהן היו לי אזניות סוני מעולות לבית שהרסתי בטעות, ומאז אני משתמש באוזניות הסיליקון של JVC של חדר הכושר גם בבית.

החלטתי שזו הדרך הטובה ביותר לנצל את הזיכוי בבאג, והן נכנסו בתקציב. חשבתי שבמחיר הזה הן צריכות להיות יותר טובות באיכות הצליל ואיכות הבניה מהאוזניות שמגיעות עם הנגנים(IAUDIO לצורך העניין). אבל התאכזבתי:

מרגע שחיברתי את האזוניות השמאלית הייתה חלשה מהימנית. סובבתי קצת בחיבור של הנגן - לא עוזר. שיחקתי עם החוט של האוזניות(עליו בהמשך) והסתבר שישנה נקודה "שבורה" בכבל שכאשר תופסים אותו בנקודה מסויימת כן שומעים "טוב" בשתי האוזניות.

אז, ואני מאוד מאוד רוצה לקוות שזה בשל הכבל התקול, הסתבר שאיכות הסאונד היא לא משהו. צלילים גבוהים נבלעים ו/או כמעט לא נשמעים בהשוואה לJVC שעלו לי בסביבות ה50 ש"ח(דגם של JVC HA F71). אבל, כמו כל אזוניות המתאימות למוזיקת ערסים ממוצעת, "הבאס עשיר" - אבל כל צליל אחר הוא עני מאוד, אם לא פושט רגל מוחלט או חסר כל אמצעים.

החוט של האוזניות קצר והיא ככל הנראה פחות מ800 מ"מ, למרות שצויין על הקופסא שהוא מטר אחד, הואיל והשוואה לאזוניות JVC שגם אמורות להיות "מטר" הוא קצר מהן באופן די משמעותי.

כמו -כן, איכות הבנייה של האוזניות נראית מאוד זולה. החיבור למכשיר של 3.5 מ"מ נראה מעט עבה ביחס לחיבור 3.5 מ"מ איכותיים - דבר שאופני לחיבורים סיניים זולים, שככל הנראה לא עומדים בשום תקן. הכבל עצמו נראה זול מאוד, כמו גם הפלסטיק של האוזניות עצמן.

לסיכום, התלונה העיקרית שלי היא על איכות הבניה - שכבר מהקופסא עושה בעיות והכבל בעייתי ולא מאפשר שמיעה חלקה. כאשר מזיזים את הכבל יש חירחורים מהאוזן השמאלית והימנית לסירוגין עד שמוצאים "נקודה טובה" - כמובן שאי אפשר להסתובב עם אוזניות מעין אלו. על כך יש להוסיף את איכות הסאונד המזעזעת - שהייתי סולח עליה, שכן זו בעיה שלי שבחרתי את הדגם, ומן הסתם בארץ הקודש אין חנות ברת דעת שתאפשר להחזיר מוצר רק כי לא מרוצים ממנו. על אחת לא באג, אשר לא מאפשרים החזרת מוצרים אלא אם כן ישנה תקלה טכנית(והם שמים זאת היום באותיות קידוש לבנה) ואז ישנו רק זיכוי ולא החזר כספי.

אני חושב שעכשיו אפשר לומר שאני מקווה שאוכל להחזיר את האזוניות האלה, אולי להחליף לאותו דגם או אולי לנסות לקחת אוזניות אחרות. הדגמים האחרים שיש בסניף האג לידי זה כאלו של פנסוניק בערך באותו טווח מחיר או אחרות של AKG מעט יקרות או מעט זולות. כרגע, לא נראה לי שאני מעוניין להוסיף אפילו עוד שקל. לדעתי ה30 שקל שהוספתי על הזיכוי הם מספיק ויותר, כי כרגע אין לי שום כוונה להסתבך עם עוד זיכויים אצל באג.

אשמח להמלצות לאוזניות בטווח המחירים הזה.

אעדכן מחר מה קורה עם הזיכוי/החלפה.

פורסם

בטווח מחירים הזה יש לך במחסני חשמל את הדגם 412p של akg עולות שם 149 ש"ח

פורסם

ניראה לי שקיבלתי פשוט זוג תקול , הכי טוב לבדוק אוזניות בחנות לפני שאתה קונה

לי יש K26P של AKG כבר מעל שנה וחצי והן מעולות ללא תקלה אחת .. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים