פורסם 2009 במרץ 416 שנים מצא לאילו ערכי M קטנים ערכי הפונקציה y=(4m-12) x^2 +(2m-6)x מ-1 לכל Xשאלה נוספת*הראה שלכל ערך של M יש למשוואה X^2-3X-M^2+5M-4=0 לפחות שורש ממשי אחד*מצא לאילו ערכי M שני שורשי המשוואה גדולים מ-1מישהו יכול להנחות אותי בקצרה מה עושים..תודה
פורסם 2009 במרץ 416 שנים לגבי השאלה הראשונה:ערכי הפונ' קטנים או שווים לאחד כאשר המקדם של איקס בריבוע שלילי (כי אחרת היא תעלה לאינסוף החל משלב מסוים) וכאשר הקודקוד הוא לכל היותר אחד (ויש נוסחה לקודקוד, מינוס b/2a).לגבי השאלה השניה, תחשוב על מה שמתחת לשורש בנוסחה לפתרון משוואה ריבועית (דיסקרימיננטה) ומה התנאים בשביל שלמשוואה ריבועית יהיה שורש אחד או שני שורשים.
פורסם 2009 במרץ 516 שנים מחבר טוב, אז תודה על העזרה. היה לי היום מבחן ושאלו אותי : מצא לאילו ערכי M הפונקציה (*היתה כאן פונקציה מסוימת*) מעל ציר ה-X. אז כתבתי קווית שקיים ישרa=0 --> b=0 <--השיפוע מקביל לציר ה-X c>0 <--הישר מעל ציר ה-X וריבועית כתבתי דיסקרמיננציה<0 (שאין נ"ק חתוך עם הציר) וגם a>0 ("מחייכת") מישהו יכול לאמת את מה שכתבתי?
פורסם 2009 במרץ 516 שנים אני יכול לאמת את זה שלא הבנתי כלום, אוקי, עכשיו פתאום אני מבין אני דיי בטוח שאתה צודק, לא רואה שום בעייה..
פורסם 2009 במרץ 616 שנים לגבי השאלה הראשונה:ערכי הפונ' קטנים או שווים לאחד כאשר המקדם של איקס בריבוע שלילי (כי אחרת היא תעלה לאינסוף החל משלב מסוים) וכאשר הקודקוד הוא לכל היותר אחד (ויש נוסחה לקודקוד, מינוס b/2a).המקדם יכול להיות גם אפס.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.