עבור לתוכן

כמה שאלות לגבי מערכת רצינית למכונית

Featured Replies

• תגובות 30
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

או שלא הבנתי אותך או שאני מפספס פה משהו:

ע"מ להגביר 4 ערוצים + סאב אתה תצטרך להוציא מיחידת הראש 5 ערוצים ברמת ה-LINE, לרוב יחידות הראש יש 2-3 יציאות ברמה הזאת, אשמח אם תסביר איך מ-2-3 ערוצי PRE אתה מוציא 5 ערוצים כאלו ללא שימוש במנחתים.

פורסם

אוקיי ל5 ערוצים הוא יצתרך מנחת, אבל למה לאזעזל להגביר 5 ערוצים? (להזכירך למוזיקה הכי טוב, גם ברכב, 2.1)

את הרמקולים האחוריים (אם בכלל הוא יקנה כאלה, לא ממש צריך אותם בשביל איכות) מחברים פשוט על הרדיו דיסק בלי הגברה, הרי הם רק בשביל להשלים קצת את הסאונד הגבוהה יותר למי שיושב מאחורה..

לפי השאלה של פותח השרשור הוא רוצה מערכת פשוטה, לא 5 ערוצי הגברה ומנחתים..

עריכה:

קומפוננט קדמי - ערוץ 1

סאב - 2 ערוצים בגישור

סך הכל 3 ערוצים.

עכשיו נגיד הוא מתפרע ומגביר גם את ה6x9 האחוריים, זה כבר 4 ערוצים

אז בכלל למה 5?

(הקומפוננט בא עם קרוס פסיבי, לא צריך להגביר את הטוויטר בנפרד...)

פורסם

אוקי, אז הסכמנו שאנחנו לא סגורים על כוונתו של המשורר (פותח הת'רד...).

פשוט אני הנחתי מהמשפט "מערכת רצינית ברכב", שהוא רוצה הגברה של 5 ערוצים, אני חושב שאפילו פותח הת'רד לא סגור לגבי מה שהוא רוצה...

פורסם

הוא דיי לא מבין במערכות...חחח

"בקשר ל- 6X9 היית אומר טוויטריםם והייתי מבין xD...." הרגת אותי איפה ראית טוויטרים חח...

בכל מקרה למה ש 6X9 יהרוס לו סאונד? אם הוא לוקח איכותיים הם לא הורסים שום דבר..דווקא תורמים להרגשת ה KICK וכמובן קומפוננט איכותי ולא זבל...

וזה לא כיף שיש לך רק קומפוננט כי לפעמים מאחורה אתה לא שומע הכי נקי, יצא לי לשמוע בכמה רכבים ואהבתי את הרגשת ה 6X9 מאחורה, אבל ניתן לחסוך בזה אם זה רכב קטן כי אז האפקט עם קומפוננט הוא ממש טוב,

אגב ברגע שהוא ילך למוכר ושההוא ינסה לסדר לו משהו אז אנחנו יודעים איך זה יגמר לרוב הוא ימכור לו מה שיקר או מה שבא לו יצא לי כבר להתקל באנשים שלא מבינים שום דבר ומנסים למכור לך זבל..אז חבל,

גם כמו שאמרו פה יש ב carsforum אחלה אנשים שמבינים ממש טוב במערכות!

פורסם
  • מחבר

וואו כמה תגובות תודה רבה!!

אוקיי נתחיל..

בקשר למנתחים אין לי ש-מ-ץ של מושג מה זה....

ליאור, רשמת שהסאב לא באיכות כ"כ טובה... אני על איכות לא מתפשר....

מה דעתך על הבאס הזה לדוגמא? יש לו אפילו לדים בצבע כחול ובנוסף הוא נראה לי באיכות יותר גבוהה ...

http://www.nokout.co.il/pl_product~CHARGER130~2~3.htm ( שים לב יש כאן תיבה מובנית )

אישית אני מחפש מערכת פשוט שיהיה לי באס גדול באוטו ( ואיכותי כן? ) ואם הוא יכול להיות שיהיה גם יפה כי גם עיצוב חשוב לי והיא תשמש למוסיקה זה לא שאני הולך לחבר מחשב באוטו...

בקשר לאנשים מאחורה, כן אני כן מעוניין שהם יישמעו גם מוסיקה ולא רק את הסאב ככה שאני כן יהיה מעוניין להוסיף זוג 6X9 ....

מגבר לפי מה שהבנתי נכון הוא מגבר טוב ועדיף להישאר איתו...

בקשר למנתחים... שוב.. אין לי שמץ של מושג מה זה... אפשר בבקשה הסבר? עד כמה זה מועיל לסאונד?

גם בקשר ליציאות אתם מדברים אליי סינית...

רדיו דיסק לפי הרשימה שהבאת הסתכלתי עליו כי הוא יפה וגם יש לו MP3 וגם כי יש לו אפשרות ל- USB שזה מה שחיפשתי...

http://zap.co.il/model.aspx?modelid=687206

עכשיו לגבי זוג קרוסים... מה אלה בדיוק? אלה שבדלתות מקדימה? אם כן לכל מכונית אמורה להיות לא?

ולגבי זה מה שאני רוצה:

אני רוצה שיהיה לי סאבופר בבגאז' של 12 אינץ.

זוג 6X9 מאחורה ( שיהיו גם יפים וגם טובים )

וגם בדלתות הקדמיות 2 רמקולים

רדיו דיסק יפה שקורא MP3 ושתהיה לו יציאה ל- USB

מגבר הבנתי שחובה אז חובה....

אם אפשר בבקשה את ההסבר מה אלה קרוסים, מנתחים, והיציאות לא הבנתי איך זה קשור אל זה....

והכי בקיצור ייכנס בין 3 - 3.5 אלף שקל? ( הפעם בלי חריגה )

פורסם

אני לא כזה מבין גדול, אבל ממה שאני קורא בביקורות אז הקיקר הוא רק בסדר ולא יותר מזה. את המגנט אני לא מכיר

בשביל המלצה טובה לסאב אני ממליץ לך להכנס לcarsforum. תבדוק כמה כסף נשאר לך מהתקציב בשביל הסאב ותרשום אותו בהודעה שמה כמובן ותרשום שמה גם באיזה מגבר תשתמש.

בקשר לרדיו דיסק, הוא יעשה את העבודה, המגבר גם.

במערכת הזאת של קומפוננט, מגבר אחד, סאב ו6x9 אין לך צורך במנחת או קבל. שניהם בקצרה זה מכשירים שפותרים בעיות כלשהם בתכנון של מערכת, במערכת 2.1 נורמלית אין בהם צורך.

הקרוסים (שלפעמים נמצאים בדלתות) והטוויטרים והרמקולים הקדמיים באים עם הקומפוננט, אתה לא קונה אותם בנפרד, זה סט. ברכבים נורמליים בדרך כלל אין קרוסים כבר. וגם אם יש הקרוס צריך להיות תואם לשאר הסט... בשבילך זה חלק בקומפוננט, אין לך מה התעסק עם הקרוס.

מבחינת יצאות: ברדיו דיסק שבחרת יש 3 יציאות (אחד לקומפונט ואחד לסאב), במגבר יש 4 יציאות, (שמתוכם 2 לקומפוננט ו2 לסאב). אז אין פה שום בעייה.

את ה6x9 תחבר רגיל ישר לרדיו דיסק, אין להם צורך במגבר (וגם נגמרו לך היצאות בכל מקרה)

זה יכול להכנס בתקציב בלי בעייה לפי דעתי.

(מגבר mac audio 900¤ + רדיודיסק pioneer 700¤ + קומפוננט איכותי כלשהו 700¤ + 6x9 כלשהם 300¤ = 2600. + סאב והתקנה, זה יכנס בערך בתקציב)

הכי חשוב זה שתתיעץ בפורומים בקשר למה שאתה הולך להתקין ואל תתן למתקין להחליט לך, כי הוא ישים לך סתם מה שמביא לו הכי הרבה רווח. יש גם מתקינים שלא ממש מבינים גדולים וימליצו לך על מה שיש לו הכי הרבה וואטים... תשתדל לא לקנות דברים סיניים בשום מקרה ולא לקנות סאבים/רמקולים של פיוניר או קנווד וחברות אחרות שלא מתמחות בעניין.

מבחינת חשיבות החלקים, הקומפוננט חשוב מאוד לבחור משהו איכותי, זה רוב הסאונד. רדיו דיסק ומגבר טובים כבר בחרת. סאב תבחר בין מה שימליצו לך בcarsforum. (תבחר אפילו בזמן ההתקנה, אפשר להוציא ולהכניס אותו בשניות)

פורסם

תגיד לי אתה בסדר?

Kenwood אחת החברות הטובות ברמקולים לרכב, חברה עם מוניטין של הרבה שנים!

מה שהבאתי לו בלינק שם הם גרסה מלפני שנה וחצי או יותר ועדיין שומעים הרבה יותר טוב מרמקולים אחרים ששמעתי, ובעלי ניצול מעולה..אבל אני לא רוצה שהוא ישקיע יותר מדי על 6X9 כי חבל על הכסף במקרה כזה.

לגבי פיוניר אתה צודק יש להם רק איזו גרסה צהובה ויקרה ממה שהבנתי ששוה משהו..חוץ מזה שום דבר..

לגבי 6X9 עדיף להשקיע פחות תשקיע על קומפוננט טוב מקדימה, כמו שאמרתי יש את המורל פולס נחמדים מאוד ויש גם יותר טובים, אני לצערי יצא לי להתקל רק במורל פולס מקדימה ולא יצא לי לשמוע משהו יותר איכותי מזה, אבל ממה ששמעתי מאוד איכותיים (אלא אם אתה ממש ממש אודיופיל וזה משנה לך).

אגב wowohw, הסאב שהבאת פה זה סתמי..חברה לא ידועה...אל תתעסק עם זה.

פורסם

אם כבר 6X9

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=370998

רמקול אדיר.

בעקרון אני לא ממליץ על 6X9 אם יש אפשרות לקומפוננטים, כי מוזיקה לא שומעים מכיוון ההפוך אליך.

פורסם

כן זה מה שאמרתי לו, אם זה אוטו קטן אין צורך ב 6X9...אם זה אוטו ארוך אז זה מוסיף לסאונד ברכב.

לא מכיר את הרמקולים האלו האמת אבל נראים טוב, 300 וואט זה לא נמוך מדי בשביל ה RMS שלו או שזה לא ממש משנה?

פורסם

ממתי וואטים משנים משהו?

גם מגבר ג'נרי יחזיק כל 6X9.

ומה הקשר לאורך האוטו? :nixweiss:

אם יש אפשרות לקומפוננט אז הוא צריך לשים רק קומפוננט, כי מוזיקה לא צריכה לבוא מאחורה, מוזיקה לא שומעים ב"סראונד".

פורסם

אתה מדבר שטויות..אז אולי שיקנה מערכת ג'נרי באיזה 1500 שקל כולל מגבר סאב רדיו דיסק במבצע של ACE וזהו? :screwy:

זה לא קשור הוא בטח לא נוסע לבד ברכב נכון? וזה תמיד טוב שיש לך סאונד סראונד ברכב, אני אישית יותר אוהב את זה, ובכל מקרה אמרתי שכדאי לו להשקיע יותר בקומפוננט מאשר ב 6X9.

ומן הסתם למגבר ג'נרי לא יפיק את אותו הסאונד הנקי שתשמע ממגבר איכותי ותאמין לי שבדקתי.

מה הקשר לאורך האוטו..ממ..בוא נראה..פיאט אל מול נגיד מזדה 6..איפה תשמע קומפוננט יותר טוב?? אלו שיושבים מאחורה לא ישמעו טוב כמו ברכב קטן.

(כמובן אם אתה ממש קטנוני ומסתכל על רמת האטימות של הרכב)

אם הוא רוצה לחסוך שישים רק קומפוננט ככה עדיף.

פורסם

למה אתה חושב על כל אלה שיושבים מאחורה כל הזמן? אתה מניח שלכל מקום הוא יסע עם החבר'ה לא?

ולא הבנת אותי בקטע של המגבר..

המספרים לא אומרים הרבה, אל תדאג אני יודע. התכוונתי שלנתון ההספק של הוואטים אין הרבה משמעות במגבר איכותי.

תתפלא אבל רמת אטימות ברכב משפיעה המון על הסאונד, באוטו קטן בדרך כלל אין אטימה טובה והאקוסטיקה בתוך הרכב היא לא משהו, אלא אם כן אלה רכבי VW וכדומה עם אקוסטיקה ידועה לטובה.

אורך האוטו לא אומר כלום בקשר לקומפוננט.

פורסם

בגלל זה אני לא ממליץ במיוחד על זוג 6X9 מאחורה..אני קניתי את הרמקולים שלי לפני שממש הבנתי בנושא, אם היתי יודע, היתי קונה את המורל pulse או ה dotec שהם בכלל ליגה אחרת, ועם מגבר איכותי וסאב אתה לא צריך יותר מזה ;D

אגב זה מה שאני הולך לקנות בקרוב, ככה שאם פותח התראד מעוניין..הדוטק מעולים איכותיים וחזקים במיוחד...טוב מורל מן הסתם חברה מצויינת (ייתכן שזו חברה ישראלית?! ככה שמעתי).

המאק אודיו שהמלצתי פה + סאב...

שבת שלום :)

פורסם

אכן חברה שנוסדה בארץ בעלת מפעל שנמצא בנס ציונה.

ולפותח האשכול, אתה לא מבין בנושא וחבל שתזרוק את הכסף שלך שאני בטוח שעבדת קשה עבורו על זבל.

אתה מחפש "רמקול שראה טוב" שלבטח ישמע כמו זבל! רמקולים לא קונים לפי מראה, אתה לא הולך להסתכל עליו, אתה הולך לשמוע אותו.

אז תיקח את הזמןף תקרא ותלמד, ממליץ לך להיכנס ל carsforum לפורום אודיו ומולטימדיה לרכב ולקרוא שם קצת.

לא שאני מזלזל במישהו כאן אבל כמות השטויות שנכתבה כאן היא אדירה. :kopfpatsch:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים