עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אם הייתם צריכים לעבור לגור בחו"ל - לאיפה הייתם עוברים?

Featured Replies

פורסם

יש לי אזרחות רוסית, אז אם יקרה משהו דרמטי ביותר (קריסת ישראל והפיכתה למדינה איסלאמית) - אז לרוסיה. לא שאני מתכוון לברוח אם תהיה מלחמה עם איראן ויפציצו את תל-אביב - מדינה לא עוזבים ברגעים הקשים. לא מחפש איזו מדינה נוצצת שתסנוור אותי בכסף. איפה שנולדתי / גדלתי - שם אני אשאר.

• תגובות 97
  • צפיות 9.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יואב, לגבי מה שאמרת עם האקדמאיים, יש לנו חבר משפחה שנסע לאוסטרליה, הוא הנדסאי ויש לו שם משפחה, והוא קיבל ויזה למשך 6 חודשים בלבד.

הנדסאי זה לא אקדמאי.

הוא התכוון למהנדסים, חוקרים, דוקטורנטים וכדומה.

פורסם

לביקיני בוטום

פורסם

יש לי אזרחות רוסית, אז אם יקרה משהו דרמטי ביותר (קריסת ישראל והפיכתה למדינה איסלאמית) - אז לרוסיה. לא שאני מתכוון לברוח אם תהיה מלחמה עם איראן ויפציצו את תל-אביב - מדינה לא עוזבים ברגעים הקשים. לא מחפש איזו מדינה נוצצת שתסנוור אותי בכסף. איפה שנולדתי / גדלתי - שם אני אשאר.

חמוד שלי, אם תהיה מלחמה עם איראן אתה כבר לא תספיק לברוח כי זה יהיה מאוחר מדי בשבילך... :lol:

פורסם

הנדסאי זה לא אקדמאי.

הוא התכוון למהנדסים, חוקרים, דוקטורנטים וכדומה.

מה אתה אומר...

אני מתכוון שהנדסאי זה גם משהו, לא סתם בנאדם הומלס שנוסע לאנשהו.

פורסם

הנדסאי זה לא אקדמאי, נקודה.

פורסם

sherlock1.gif

איפה אמרתי שכן חוכמולוג

פורסם

יש לי אזרחות רוסית, אז אם יקרה משהו דרמטי ביותר (קריסת ישראל והפיכתה למדינה איסלאמית) - אז לרוסיה.

ואיך זה בדיוק יקרה?

פורסם

אני משער לעצמי שיש לך אזרחות רוסית, כי ההורים שלך ברחו מרוסיה בעליה בשנות ה90 בגלל קריסתה של ברית המועצות?

תקווה שהם לא יברחו שוב פעם אם ישראל תקרוס...

פורסם

איפה אמרתי שכן חוכמולוג

יואב, לגבי מה שאמרת עם האקדמאיים, יש לנו חבר משפחה שנסע לאוסטרליה, הוא הנדסאי ויש לו שם משפחה, והוא קיבל ויזה למשך 6 חודשים בלבד.

::)

פורסם

אני משער לעצמי שיש לך אזרחות רוסית, כי ההורים שלך ברחו מרוסיה בעליה בשנות ה90 בגלל קריסתה של ברית המועצות?

אכן.

פורסם

אני אענה ברצינות למרות שאני לא יודע אם הת'רד הזה ראוי לזה....

אישית, אני מתכנן לעזוב לקנדה ברגע שיתאפשר לי, יש לי אזרחות אירופאית (צרפתית), ככה שמהבחינה הזו אני מסודר.

אם אתה באמת מתכנן לעזוב, קנדה היא אופציה טובה במידה ויש לך אזרחות אירופאית, אם אתה יכול לדבר/לקרוא/לכתוב אנגלית שוטף לחלוטין, ורצוי גם ללמוד צרפתית.

אם אתה מתכנן לעזוב, אני מקווה שאתה אדם גמיש בלי הרבה צרכים חברתיים, כי מהבחינה הזו, לא משנה לאן תעזוב, יהיה קשה לפחות בהתחלה.

מבחינת רמת חיים, הרמה בקנדה גבוהה מאוד, ודי קשה להיכשל שם לחלוטין אם יש לך טיפת שכל בראש (שים לב, אני אומר שקשה- אבל עדיין רחוק מבלתי אפשרי. אל תכניס לך לראש תמונה של עולם שכולו ורוד, זה ממש לא ככה)

פורסם

תראו,גם אני כל הזמן חושב על זה שכשאני אהיה גדול אני אגור במדינה אחרת(לפחות לכמה שנים טובות)

מצד שאני אומר ככה:כל המשפחה שלי פה בארץ,השורשים שלי בארץ,גדלתי כאן,אני יודע את השפה,מכיר פחות או יותר כל מקום כי הארץ הוז כל כך קטנה שלא קשה להכיר איזורים גיאוגרפיים ומיקומים של כל מיני ערים חשובות(אפשר לחשוב כמה יש),את ההשכלה שלי רכשתי כאן,אני אתן 3 שנים מהחיים שלי לטובת המדינה במה שנקרא "צבא",והכל בעצם יש לנו כאן

כל הזמן אני אומר לאמא שלי שאני אלך לחיות באמריקה,אבל שלא תחשבו ששם הכל וורוד.אני כבר לא יודע אם שווה לי לעבור בגלל שדבר ראשון אני אגיע לשם נגיד ללימודים אקדמאיים,אז מבחינת שפה זה מהווה לי מחסום כי אנגלית אפילו שאני 5 יחידות אולי יהיה לי קשה יותר לדבר,כי אני מלחתחילה לא מאמין שבבצפר מלמדים אותי אנגלית ברמת דיבור.מבחינה חברתית עד שמכירים שם אנשים לוקח זמן,וגם לוקח זמן להסתגל למקום.תחשבו רגע על זה:אתם באים ממדינה מאוד קטנה,תחשבו שאם אתם תגורו בעיר כמו ניו יורק(פותח הטראד),העיר הזו היא בגודל של כל המדינה שלנו מבחינת כמות האוכלוסיה,שלא לדבר על גודלה הפיזי העצום.בוא אגיד לך את האמת:גם כשאני נמצא בתל אביב,בגלל שאני לא תושב המקום אני לא מכיר את המקום אבל גם בלי להיות תושב המקום אני יכול להגיד לך שהעיר ענקית וגם אם תטייל שם יום שלם לא תגיע לכל נקודה ונקודה בעיר,הרגליים ישברו לך לפני שתספיק לעשות את זה

חוץ מיזה אמרתי לאמא שלי שאני חושב שבתי הספר שם הרבה יותר טובים ואני רוצה להעניק לילדים שלי חינוך איכותי,אבל מצד שני אני אומר שעם מורים פרטיים וכסף אפשר בארץ להסתדר עם החינוך בצורה מעולה

והדבר הכי חשוב שיש לי להגיד:עכשיו יש משבר כלכלי,ולא נעים להגיע למקום כמו אמריקה שנפלה הכי חזק שיש בגלל המשבר,ולחפש עבודה,לא למצוא,להיוןת רחוק מהבית...תוסיף לזה את העובדה שאתה צריך אוטו נכון?בית לגור אתה צריך נכון?אתה רוצה גם לקנות אוכל ודברים בסיסיים?אתה רוצה קצת מותרות?

כל זה צריך לקחת בחשבון לפני שבורחים כאילו משטרה רודפת אחריך

פורסם

^

"שאני אהיה גדול"? אם אתה כבר בן 18 כמו שאתה טוען, אתה צריך להתעורר קצת. אתה כבר אמור להיות בשלב שאתה מנהל את חשבון הבנק שלך, יודע מה המצב הפיננסי שלך, איך לתכנן הוצאות, ולהתחיל לבנות ולבסס את עצמך מכמה בחינות.

מי שמתכנן "לברוח" מהארץ סטייל "היום אני פה מחר אני לא"- הוא טמבל שמהר מאוד ימצא את עצמו פה חזרה. מעבר של מדינה הוא דבר שדורש הרבה תכנון מראש, ביסוס תשתית כלכלית למעבר שכזה, מחקר מקיף מאוד על מגורים זמניים/קבועים, ולרוב גם לחפש עבודה מראש לפני המעבר.

זה לא כאילו ברגע שעולים על המטוס לחו"ל כל הקשיים נעלמים.

ומבחינת שפה- בי"ס? אל תצחיק אותי, ה "אנגלית" שמלמדים פה גם בכיתות ה "מוגברות" לא שווה הרבה...

פורסם

הכי טוב לברוח לאחת ממדינות איי האלמוגים כמו מיקרונזיה למשל , אממה מה - המדינה בורחת ממך , כלומר פני הים עולים והמדינות האלו נעלמות ( הן בקושי מטר ואסימון מעל פני הים ) אבל אם לא כללת את אלסקה בארה"ב ( כי היא כן ) - אז זו זולה טובה , אתה יכול לנסות את לפלנד ואם הכל כשל אתה יכול לעבור קיבוץ שם יש לך את הכל מבלי לצאת החוצה וכשהשכן ידרוך לך על הדשה ולא יהיה לך לאן לברוח - אני מקדיש לך את השיר הבא ( ואתה יכול לברוח לתוך עצמך - תמיד )

מדינה קטנה

כוורת

לחן: דני סנדרסון / יוני רכטר

במקום די רחוק קרוב לכאן,

אספנו את עצמנו,

הבאנו חברינו

ולא אמרנו מי ומה.

בדרום בצפון או במרכז

שכרנו קצת שמיים,

דמעות הביאו מים,

פתחנו ארץ חדשה.

מדינה קטנה מתחמקת מצרה,

את הכתובת לא תמצא,

היא שמורה בתוך קופסה.

בעולם כל-כך קשה,

להתבלט זה לא יפה,

נתחבא כאן ולנצח לא נצא.

שני בתים, שני סוסים, שלושה עצים.

נוסעים תמיד ברגל,

שרים שירים בלי דגל,

נושמים שנים ללא סיבה.

מלחמות אסונות חולפים בצד,

אנחנו בתוכנו,

וכל מה שאצלנו,

תמיד ניתן למחיקה.

מדינה קטנה...

יום אחד אם כדאי אולי נצא,

כל עוד נעמוד לאורך,

אני לא מרגיש ת'צורך,

נחיה נמות ואז נראה.

מדינה קטנה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.