עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אם הייתם צריכים לעבור לגור בחו"ל - לאיפה הייתם עוברים?

Featured Replies

פורסם

עבר לי רעיון לחיות כמה שנים בחו"ל, מקסימום אפשר לחזור, לא?

דווקא המדינות ה"שוות" לא באיחוד.

שוויץ - מושלמת מכל בחינה. אפילו שקשה לי להאמין לפוזה שלהם. בסופו של יום מדובר בצרפתים וגרמנים בעיקר. והכי גרוע - הרבה בנקאים. מה שגרוע יותר מכל אירגון טרור מבחינתי.

נורווגיה - חוץ מזה שקר וחשוך, זה מקום מושלם. והמיסים הגבוהים לא משפיע בגלל שיש כל כך הרבה יתרונות למדינה הזאת.

מה שלדעתי חשוב במדינה-

1) רמת פשע נמוכה, גם מדווחת וגם לא מדווחת.

2) מיסים - יש מדינות שבעלי המשכורות הגבוהות משלמים 25% מהמשכורת. כמו כן רמת מחייה גבוה ומשכורות גבוהות מאפשרות לחסוך כסף (אם זה מה שרוצים).

3) אנטישמיות - יש כמה מדינות שנראה לי יורדות מהפרק בגלל הנושא הזה.. אבל צריך להשאר ראליים. כל עוד אין פשיעה אז אפשר מקסימום לחזור לארץ בשקט.

4) מדדים פחות חשובים - אחוז הבלונדיניות ומזג אוויר.

ארה"ב ממבט ראשון עושה רושם של מדינה עם רמות פשיעה גבוהות אבל אני לא יודע.

• תגובות 97
  • צפיות 9.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה קצת דרמטי אתה לא חושב?

"לברוח", אפשר לחשוב שאתה במנוסה ממישהו ::)

בכל מקרה, קנדה.

פורסם

ולמה נראה לך שבמדינות הכי סגורות וגזעניות בעולם ירצו לקבל אותך?

פורסם

אני חשבתי על קנדה, אוסטרליה או ניו זילנד (במקרה שלושת המקומות הנ"ל כפופים למלכת אנגליה).

דרך אגב, להגיד שארה"ב זה לא טוב כי יש שם פשיעה זה כמו להגיד שאירופה לא טובה כי יש שם פשיעה. ארה"ב מחולקת למדינות - לחלקן יש בעיית פשיעה ולחלקן לא (בשמרניות אחוז הפשיעה נמוך יותר).

אחד הדברים שצריך לקחת בחשבון בכל הסיפור הוא שפה ותרבות - אתה יכול ללכת לגור בסין או יפן, אבל ברור שלא תסתדר בלי שפה והבנת התרבות. עדיף לחפש מקום שמתאים לתרבות שלך והשפה יחסית קלה (אנגלית, ספרדית).

פורסם
  • מחבר

איך המיסים ויוקר המחייה/המשכורות בקנדה?

שכחתי את המדינה הזאת אבל היא עושה רושם טוב.

אזרחות אירופאית אפשר לארגן, אבל קנדית? כל אחד יכול לקבל?

ולמה נראה לך שבמדינות הכי סגורות וגזעניות בעולם ירצו לקבל אותך?

על איזה מדינות אתה מדבר?

ושוויץ ונורווגיה זה בעייתי, שאר האיחוד למשפחה שלי יש ארחות ואפשר להסתדר, זה לא מה שמדאיג

realmagic,

איכס מה טוב בסין או יפן? בנות לא משהו, ביפן יש ארגון פשע חוקי ומאושר שהממשלה לא רוצה להיפטר ממנו

איך אפשר לחיות שם?

בקשר לניו זילנד/אוסטרליה - אותה שאלה כמו לגבי קנדה - איך משיגים אזרחות?

אזרחות אירופאית (גרמנית) אני יכול לקבל בדקה אם אני מגיש בקשה (לפני מלא דורות היה לי משפחה שם)

בקשר לתרבות - צודק זה משהו שעלול להיות בעייתי.

לא היתי רוצה להרגיש בחו"ל כמו שחלק מהמיעוטים (גם היהודים) מרגישים פה.

בלונדון ובארה"ב אני יודע שאוכלוסיה מאוד הטרוגנית מבחנה אתנית.

בשאר המדינות צריך לחיות ולראות איך מתקבלים. בכל מקרה בכל מקום יש קהילות יהודיות.

שפה זה לא משהו רציני, אפילו שפה מסוחבת (כמו כל השפות בסקנדינביה) הקושי יתבטא במקום ללמוד את השפה במשך שנה שחיים שם, במשך שנה וחצי או גג שנתיים.

אם אני רוצה לעבור לגור שם זה לתקופה ארוכה הרבה יותר, כך ששווה להקדיש זמן לשפה.

פורסם

יש מצב שנה הבאה אני עובר עם המשפחה לשוויץ (BASEL)

אשמח אם תוכלו לתת חוות דעת על המקום ולספר קצת מי שיודע...

פורסם

nadavtwtw בן כמה אתה? 16?

לא משנה לאיזה מדינה תלך, יקח לך כמה שנים (לדוגמא קנדה) לקבל אזרחות ועד אז תוכל לעבוד רק בעבודות עם שכר נמוך עם תנאים מגבילים.

ומי שאמר אוסטרליה, שירד מהפרק, הם לא נותנים אפילו ויזה ליותר מחצי שנה.

פורסם

:goodposting: ניראה לך שמחכים לך בידיים פתוחות ואתה רק צריך לבחור?

אזרחות במידה ותהיה זכאי יקח לך כמה שנים לקבל, וברוב המדינות אם אתה לא בעל השכלה גבוהה גם תושב קבע/ויזת עבודה לא תקבל.

פורסם

:goodposting: ניראה לך שמחכים לך בידיים פתוחות ואתה רק צריך לבחור?

אזרחות במידה ותהיה זכאי יקח לך כמה שנים לקבל, וברוב המדינות אם אתה לא בעל השכלה גבוהה גם תושב קבע/ויזת עבודה לא תקבל.

צודק, נדב צא מהסרט כאילו כל העולם רק מחכה שתעניק להם את העונג לגור בשטח שלהם. :screwy:

פורסם

ומי שאמר אוסטרליה, שירד מהפרק, הם לא נותנים אפילו ויזה ליותר מחצי שנה.

בעבר הייתה תקופה שבה הם חיפשו אקדמאיים, ובפרט גם ישראלים אקדמאיים, שקיבלו ויזות (ואני מניח שבשלב מסוים גם אזרחות) כמו כלום. התקופה הזאת נגמרה?

nadavtwtw, אני מצטרך לכל אלה שאומרים צא מהסרט, אבל מסיבה אחרת. אל תחשוב שבכל מדינות העולם כל כך טוב. אני לא אומר שהמצב פה בשמיים, אבל תמיד קל למצוא את הרע אצלך ואת הטוב אצל אחרים. הדשא של השכן תמיד ירוק יותר, לא?

פורסם

רק שהדשא של בערך 10-15 מדינות באמת ירוק יותר משל ישראל

פורסם

איכס מה טוב בסין או יפן? בנות לא משהו, ביפן יש ארגון פשע חוקי ומאושר שהממשלה לא רוצה להיפטר ממנו

איך אפשר לחיות שם?

וואו, בנאדם, צא מהסרט - אתה חושב שאתה הולך לבחור מדינה לפי איכות הבנות ומה שראית פעם בסרט על היאקוזה?!

ולעניין: זו הייתה דוגמה לתרבות שונה ממה שאתה מכיר. לצורך העניין אתה יכול לחשוב גם על ארה"ב, מקסיקו או נרווגיה - כולן מדינות עם מנטליות שונה לגמרי אחת מהשניה ומישראל בפרט. המזרח הרחוק זו הדוגמה הכי קיצונית שיכולתי לחשוב עליה.

פורסם

רק שהדשא של בערך 10-15 מדינות באמת ירוק יותר משל ישראל

אם נולדת שם - בהחלט. אם אתה מהגר לשם - אני נוטה להאמין שפשוט לא, בגלל כל קשיי ההתאקלמות.

פורסם

אם נולדת שם - בהחלט. אם אתה מהגר לשם - אני נוטה להאמין שפשוט לא, בגלל כל קשיי ההתאקלמות.

:xyxthumbs:

תראד הזויי ביותר. :screwy:

למה אתם אומרים לו להישאר כאן?

שיילך למדינה אחרת אם הוא רוצה.

אתם תראו, יהיה קשה לו להתאקלם והוא ייחזור על ארבע לפה.

פורסם

יואב, לגבי מה שאמרת עם האקדמאיים, יש לנו חבר משפחה שנסע לאוסטרליה, הוא הנדסאי ויש לו שם משפחה, והוא קיבל ויזה למשך 6 חודשים בלבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.