עבור לתוכן

Koss KSC75 modding

Featured Replies

פורסם

היי..

בחופש הגדול התלהבתי מהקטע של איביי וסתם הזמנתי אוזניות KSC75 שחשבתי שאנצל יותר אבל הן נמצאות במגירה ומעלות אבק. החלטתי להפוך אותi לשפנות הניסוי שלי בכל הקטע של ה-DIY.

אני רוצה לעשות את ה-Kramer Mod, פשוט אני צריך ללכת לבית מלאכה שיקדח לי בפלסטיק, המקדחה שברשותי לא דקה ואני מפחד שזה ישבור את הפלסטיק.

אחרי זה אני מעוניין להחליף כבל שכן הכבל הנוכחי מאוד לא נוח! בעיקר לא החיבור 3.5mm שמשום מה החליטו לעשות אותו עם זוית.

רציתי לדעת על איזה כבל אתם ממליצים? מאיפה ניתן לרכוש אותו? ואולי איזה מדריך להחלפת כבל...

יש לי עוד שאלה די דבילית, אני הורדתי את הקליפסים האלה של האוזניות ועכשיו אין שום דרך לדעת איזו אוזניה היא L ואיזה היא R. עם איזו תוכנה אני יכול לבדוק מה זה מה?

תודה,

גיא

פורסם

שלום!

לא הבנתי מילה מכל מה שכתבת בחלק הראשון של השאלה אבל בקשר לחלק השני:

ממש פשוט.

חבר את האוזיות למחשב ויש כמה אופציות:

1) אם יש לך תוכנת השמעה במחשב שיודעת לנתב את הסאונד לL ו R (כמו וינאמפ לדוגמה)

2) תלחץ פעמיים על הרמקול הקטנטן בצד השמאלי של המסך- יפתח לך- בקרת שמע- Volume Control

פשוט נתב את השמע לאחד הצדדים תפעיל קובץ מוזיקה ותראה באיזה צד אתה שומע.

פורסם

החלפת כבל אפשר לעשות בלי יותר מדיי בעיות.

אתה תצטרך קונקטור, כבל 4 גידים, ומשהו לשים על הכבל (כדי שלא יהיו סתם חוטים תלויים).

קונקטורים יש לך כמה אפשרויות. אחד מהסוגים המעאפנים שמסתובבים בחנויות השכונה. משהו כמו 6-10 שקל. חיבורים של ניוטריק (שרובם עם זוית גם כן) שיעלו עד כ-30 שקלים (יש באדר סוכנויות). או חיבור של Canare שעולים לקרת ה-30 שקלים (אבל הם בהחלט כמה רמות מעל כל השאר). הבעיה היא שבארץ לא נראה לי שיש איפה להשיג אותם בבודדים. אני קונה אותם למשל בחבילות של 10.

מבחינת כבל, יש לך גם כמה אפשרויות. או שתלך לחנות ותקנה מה שיש להם, יכול להיות משהו טוב יכול להיות משהו רע. אפשרות שנייה היא לקנות כבל SPC (נחושת מצופה כסף) וללפף לבד 4 כאלה בשביל להכין כבל (סיפור של חצי שעה גג ויש באיביי). או לקנות כבל StarQuad נורמאלי (mogami, canare ושות'). גם כאן הבעיה היא שלא נראה לי שמוכרים כבל כזה בארץ בחבילות של מתחת ל-100 מטר (אני קונה בדר"כ בכמויות של כמה עשרות מטרים לפחות שזה בערך הגבול).

ציפוי לכבל יש כמה דברים אפשריים. הראשון הוא שרינק (בידוד שמתכווץ תחת חום). יש שחורים, יש שקופים, יש בערך כל צבע. יעלה 2-3 שקל למטר מקסימום (תלוי איפה תקנה). אפשרות שנייה היא techflex, יש כל מניי צבעים גם כן. זה כמו שתי וערב של פלסטיק שיוצא צינור מחורר. אפשרות שלישית היא Nylon Multifilament, וזו לדעתי היפה והנוחה ביותר (יש רק בשחור). מבחינת איפה להשיג, שוב אתה חוזר לחו"ל. אני לא מכיר בארץ מקום שיש בו את השניים האחרונים. אם תמצא תיידע אותי בבקשה כי נשאר לי רק קוטר של 1/8" ואני צריך עוד משהו כמו 50 מטר של גדול יותר.

אתה יכול כמובן להתעסק עם הזמנה מחו"ל, אבל בשביל 2-3 מטרים וקונקטור אחד המשלוח ייצא יקר לדעתי.

בנוגע לתהליך העשייה, את כל הסודות אני לא אגלה לך (בכל זאת בכמה פעמים שעשיתי למדת טריקים של להוריד מיקרופוניות ולעשות את זה יפה יותר ועמיד יותר :)), אבל בבסיסו התהליך מאוד מאוד פשוט. סך הכל להלביש משהו על הכבל (ציפוי שתבחר) ולהלחים לקונקטור. בצד שני להלחים לאוזנייה (רק לוודא שמאל וימין) וזהו, מוכן.

כמו כן, אתה יכול בקלות לקדוח את החורים עם מקדחה רגילה. אני בטוח שיש לך בבית ראש של 4מ"מ (לא ממליץ על שום דבר יותר גדול מזה במקום שבו אתה צריך את זה). פשוט תדביק עם נייר דבק על פני כל הפלסטיק ותצמיד אותו למשטח שאין לך בעיה לקדוח בו וזהו. לחלופין, אם אתה רוצה יש לי דרמל כמו גם מקדחה שולחנית, שניהם כלים מצוינים למטרה הזו (כשהמקדחה השולחנית היא ללא כל צל של ספק הכלי המושלם), אם אתה רוצה לבוא לבקר אשמח לעזור לך עם זה. וכמובן, תעבור על הקישורים בחתימה שלי, אולי תקבל רעיון לכבל/מוד.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים