עבור לתוכן

האם אפשר להגיע בOC של 4850 לרמה של 4870?

Featured Replies

פורסם

אם אני מבין נכון זה אותו המעבד בדיוק רק אם תדר נמוך יותר וזכרונות DDR5 לעומת DDR3.

האם אני צודק?

מה שבעצם אני שואל זה אם אני אעלה את התדר של המעבד ל750 והזכרונות בהתאם, האם אני יכול "לעשות" כרטיס שהוא בעצם 4870? (כמובן שזה כולל צריבת ביוס וכו').

תודה

פורסם

נניח ואתה מצליח להגיע לתדר ליבה של HD4870 גם אז הביצועים לא יהיו זהים. באמת כמו שאמרת הליבות זהות אך בתדרים שונים, אבל מה שבעצם מבדיל בין הכרטיסים אלו הזכרונות המתקדמים יותר שיש בHD4870 עם רוחב פס הרבה יותר גדול.

פורסם

לא תגיע אפילו קרוב.

רוב ה - HD4850 אוברקלוקרים גרועים (בלי קשר לקירור) וגם הפער במהירות השעון של הזכרנות גדול מדי.

פורסם

אני הגעתי קרוב מאוד, למה סתם ללכלך?

פורסם

נפלת על כרטיס עם ליבה מאד מוצלחת, ועדיין אתה רחוק מבחינת תדר הזכרונות (2200MHZ לעומת 3600MHZ).

פורסם
  • מחבר

הבנתי....

לדעתכם שווה בכלל לנסות לעשות את זה (להגיע לתדר ליבה של +-750) או שההבדל לא מצדיק את זה?

פורסם

מסיקורים שראיתי ההבדלים בOC הם אחוזים מאוד קטנים והעלייה בטמפ' לא הגיונית עבור שיפור זעום שכזה.

פורסם

אמת, הHD4850 למיניהם הם אוברקלוקרים לא ממש טובים, ותאמין לי, אני הייתי עם כרטיס של NVIDIA שהיה OC מוצלח ואז רכשתי את הHD4850.

הכנתי אותו טוב טוב וOC וציידתי אותו בקירור מתאים, אבל הצלחתי לסחוט ממנו כל כך מעט.

בקשר להאם אפשר להביא אותו למהירות של HD4870 - אין מצב, מדובר בכרטיס חזק יותר שגם מצוייד בזכרון הרבה יותר מהיר.

הדרך היחידה בפועל להתקרב לרמתו של HD4870 היא לבצע שינויים פיזיים בכרטיס (מודים של מתח או VMOD) על מנת שיתאפשר להעלות את התדרים עוד יותר.

פורסם

לא יודע על סמך מה החלטתם ש 4850 הם אוברקלוקרים גרועים .

גם אני סגרתי יציבות על תדר 750 בלי צריבת ביוס ובלי VMOD... (עם הזכרונות זה בעיה). לפני שבכלל התחלתי להתעסק עם זה חרשתי את הפורומים , ורוב האוברקלוקרים מגיעים לתדרים כאלה .

עם VMOD אפשר להגיע רחוק יותר .

כמובן שזה באמת לא משתווה ל 4870 .

פורסם

אז נכון יש חריגים בהם אפשר לסגור 750MHZ תדר, אבל שוב אחוזי השיפור בשטח מגוחכים לגמריי

פורסם

לפותח התרד אני מציע לך לקרוא את התרד הבא , רובם שם צרבו ביוס והגיעו אף לתדרים של עד 900 (מטורף) אז יכול לעזור לך.

[http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=64884

פורסם

מוזר לי מאוד הדיבורים על האחוזי שיפור הנמוכים...

האחוזי שיפור מתאימים לאחוזי OC,

יש לאח שלי 4850, ההבדל בן סטוק ל 740MHZ לליבה הוא גדול מאוד... ( והביצועים בהתאם )

פורסם
  • מחבר

כמובן שאני מתכנן לעשות VMOD... אם המתח סטוק הגעתי 1100\670 ומעבר לזה הוא כבר לא יציב....

לפותח התרד אני מציע לך לקרוא את התרד הבא , רובם שם צרבו ביוס והגיעו אף לתדרים של עד 900 (מטורף) אז יכול לעזור לך.

[http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=64884

קראתי קצת... מה זה pencil modd?

תודה על העזרה...

פורסם

כדיי יבצא מוד עיפרון נדרש הידע הבסיסי של שימוש במולטימטר (מכשיר למדידת מתחים) מה שקורה הוא שאתה מודד מתח על השבב עם מולטימטר ובעזרת צביעה של עפרון אתה למעשה מגדיל את המתח וממשיך למדוד עם המולטימטר.

פורסם
  • מחבר

מה ההבדל בין ה PENCIL MOD לצריבת ביוס?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים