עבור לתוכן

מהי חשיבותו של כרטיס המסך בעריכת וידאו (premiere, after ef

Featured Replies

פורסם

שלום!

אני קונה מחשב חדש שיעודו- עריכת וידאו בתוכנות פרמייר ואפטר אפקטס. אני לא עורך תלת מימד.

האם כרטיס מסך טוב ישפיע לי על העריכה באופן משמעותי?

אם כן, איזה כרטיס מסך מומלץ לדעתכם לשימושים שלי בתקציב של כ- 300 ש"ח?

אם לא ממש, וכדאי לוח אם עם כרטיס מסך מובנה, אז איזה לוח אתם מציעים?

אשמח אם בכרטיס המובנה/ הלא מובנה תהיה אפשרות ל FHD, וגם יציאה לשני מסכים (אפשר גם יציאה אחת VGA, ויציאה אחת DVI)

תודה,

גיא שפירא

פורסם

למיטב ידיעתי, לדו-מימד אין כל חשיבות לכרטיס המסך, אבל נחכה למומחים.

אם אתה הולך על אינטל, ה-73PVM הוא בחירה מצויינת, אלא אם היעדר תמיכה בדואל-צ'אנל חשוב לאפליקציות הנ"ל.

ל-AMD פשוט קח כל לוח מבוסס 780G לדעתי.

פורסם

Adobe After Effects CS4 תומך בהאצת GPU/OpenGL לפיצ'רים הבאים:

* Shadows, except point light shadows (Colored shadows appear gray.)

* Lights (eight maximum)

* Masks

* Alpha channels

* Track mattes

* Intersecting layers

* Transformations for 2D and 3D layers

* GPU-accelerated effects, including Alpha Levels, Bevel Alpha, Bilateral Blur, Box Blur, Brightness & Contrast,

Channel Blur, ColorBalance, Color Balance (HLS), Curves, Directional Blur, Drop Shadow, Fast Blur, Find Edges,

Fractal Noise, Gaussian Blur, Hue/Saturation, Invert, Noise, Radial Blur, Ramp, Sharpen, Tint, and Turbulent Noise

* All blending modes except Dissolve and Dancing Dissolve

* Metal property settings for 3D layers

* Cone feather settings for light layers

* 2D motion blur

* Adjustment layers

* Anti-aliasing

* Depth-of-field blur

* Nested compositions

Adobe Photoshop CS4 תומך בהאצת GPU/OpenGL לפיצ'רים הבאים:

* Smooth Display at ALL Zoom Levels

* Animated Zoom Tool

* Animated Transitions when doing a One Stop Zoom

* Hand Toss Image

* Birdseye View

* Rotate Canvas

* Smooth Display of Non Square Pixel Images

* Pixel Grid

* Move Color Matching to the GPU

* Draw Brush Tip Editing Feedback via GPU

* 3D GPU features include:

o 3D Acceleration

o 3D Axis

o 3D Lights Widget

o Accelerated 3D Interaction via Direct To Screen

לגבי Premiere Pro CS4, קראתי ממקור לא מוסמך :

Premiere Pro CS4 accelerates "motion, opacity, color, and image distortion" with the GPU

אולם באתר של Adobe מצאתי מידע לגבי האצת GPU לאפקטים הבאים בלבד:

* Page Curl effect

* Refraction effect

* Ripple (Circular) effect

ובשימוש Quadro תהיה האצת GPU גם לייצוא בקידוד H.264.

פלאגינים עתידיים שיתבססו על CUDA יעבדו רק עם כרטיסי Nvidia תומכים CUDA.

מבחינת תמיכה של כרטיסי מסך, אם אני לא טועה דרוש כרטיס תומך OpenGL 2.0 עם לפחות 128mb זכרון.

כאשר התמיכה ל-Premiere דורשת Direct3D, Pixel Shader 1.3, Vertex Shader 1.1 ומעלה.

בגדול כל כרטיס nvidia או ati חדש צריך לתמוך בפיצ'רים המצוטטים לעיל, וכמובן ששיפור הביצועים לא מוגבל לתלת מימד.

לגבי המלצה על כרטיס בתקציב 300ש"ח, אני ישאיר את הבמה לאחרים. אני רק יאמר שמבחינת תאימות\יציבות כנראה שאנוידיה מועדפת.

פורסם

אני עורך בAE CS3, חבר שלי נתן לי את הGTX260 216SHADES שלו בשביל שאני אחליף לו קירור ויצא שבמהלך הבדיקות שערכתי השארתי את הכרטיס. האמת שלא הרגשתי שום שיפור.... רק שיפור מינורי ב3DS MAX.

פורסם

דיברתי על CS4...

פורסם

שלום!

אני קונה מחשב חדש שיעודו- עריכת וידאו בתוכנות פרמייר ואפטר אפקטס. אני לא עורך תלת מימד.

הדיון הוא על 2D, לא 3D... אני באמת הייתי מעוניין לקבל גם כן תשובות מבוססות על ההשפעה בפועל כי רבים שואלים זאת אצלי בפורום.

תודה.

פורסם

ההשפעה בפועל ? קשה לנתח ביצועים אבל מדובר על שיפור לפעולות שונות, מה שיתורגם לסביבת עבודה יותר חופשית-זורמת.

סרטוני דוגמא להמחשת ביצועים ב PS CS4 עם ובלי האצת GPU

http://downloads.guru3d.com/Photoshop-CS4-GPU-example-movies-download-2074.html

לא ראיתי את AE ו-Premiere בפעולה אבל על פי הפיצ'רים AE צריך להרוויח יפה מהסיפור הזה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

אז מה שאתה אומר זה שדברים מסוימים בתוך התוכנה, כרטיס מסך חזק יוכל לשפר. כלומר זה לא שאם יהיה לי כרטיס פחות טוב דברים לא יעבדו... נכון?

אז, אם אני הולך על כרטיס מסך מובנה בלוח אם, כדאי את ה- Gigabyte GA-73PVM-S2H, או שכדאי אחד אחר?

ואם אני אלך על כרטיס נפרד, איזה כדאי ב- 300 ש"ח?

גיא

פורסם

בדרך כלל

כרטיסי מסך חזקים קונים על מנת להביא אפקט של עבודה בזמן אמת (עדיין לא את כל האפקטים )

פורסם
  • מחבר

עבודה במזן אמת זה אומר שאני לא צריך לרנדר כדי לראות? אם כן, כמה עולה כרטיס שיוכל לתת לי את האפשרות הזאת?

פורסם
  • מחבר

up

מישהו יכול להמלית לי על כרטיס?

"אז, אם אני הולך על כרטיס מסך מובנה בלוח אם, כדאי את ה- Gigabyte GA-73PVM-S2H, או שכדאי אחד אחר?

ואם אני אלך על כרטיס נפרד, איזה כדאי ב- 300 ש"ח?"

פורסם

עבודה במזן אמת זה אומר שאני לא צריך לרנדר כדי לראות?

כן. ב-300ש"ח אני מניח שאפשר להשיג 9500gt של אנוידיה... אני לא יודע איזה כרטיס ATI כדאי (?)

תמיכה לחבילת CS4

http://kb.adobe.com/selfservice/viewContent.do?externalId=kb405445&sliceId=2

Adobe recommends DirectX 9.0 or later (on Windows) and Shader Model 3.0.* Display cards with 512MB or better of VRAM and support for OpenGL 2.0 are recommended

תמיכה ל-AE

http://www.adobe.com/products/aftereffects/opengl.html

[br]פורסם בתאריך: 5.03.2009 בשעה 20:26:56

מצאתי את הטבלה הבאה מאיזה מדריך שמחלקת את הביצועים ל-entry/mid/pro ב-Photoshop CS4. לא יודע אם זה רלוונטי ל-AE אבל זה הרעיון הכללי :

2dah951.jpg

ז"א לרוב המשתמשים מומלץ לפחות 9600GT. אבל אם התקציב מגביל, כנראה גם 9500GT ו-9400GT יכולים לתרום משהו...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

עזרתם לי מאוד!

פורסם

אמנם לא הנימוק הכי עובדתי, אבל רוב החברות שעושות מפרטים לגרפיקה ו/תחנות עבודה ו/עריכת וידאו כן כוללות במפרטים כרטיסי מסך QUADRO של NVIDIA. אין לי נסיון עם כזה כרטיס, אבל אדם שאני מכיר שעורך עם AVID אמר שההבדל הוא ענקי בביצועים לפני ואחרי הכרטיס.

פורסם

יש כאן כמה וכמה שברי מידע אך עדיין לא משהו מוצק וברור שאפשר "ללכת איתו לבנק" ולהמליץ על פיו לאנשים פה על קונפיגורציה כזו או אחרת... אני ממשיך לחפש ותודה לכל מי שעוזר כאן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים