עבור לתוכן

שאלה על מדידת mA

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי מולטימטר ואני מעונין למדוד כמה mA יש בסוללות נטענות.

איך אני מודד את זה? הכוונה על איזה אפשרות לכוון במולטימטר כדי למדוד mA ואיך למדוד בדיוק?

הנה הרב מודד בתמונה, על איזה אפשרות לשים?

ועוד שאלה... ברב מודד יש שלושה כניסות של חיבורים של הקטודות(אדום ושחור), האם צריכים לחבר את הקטודה האדומה לחיבור העליון ואת השחור לאמצע?

ועוד שאלה קטנטנה, איך מודדים במתח, אני יודע שבטור אבל על איזה אפשרות?

תודה רבה

[attachment deleted by admin]

פורסם

לא מודדים זרם של סוללה עם מולטימטר , לפחות לא בצורה ישירה מכיוון שהזרם שמצויין על הסוללה זה הזרם שהיא יכולה "לייצר" במשך זמן רצוף.

מה שכן תוכל לחבר את הסוללה למוצר שלך ולמודד כמה הוא צורך

פורסם
  • מחבר

אוקי, ועל איזה אופציה אני מכוון כדי למדוד זרם במולטימטר?

פורסם

קודם אתה צריך להעריך מה יהיה סדר הגודל של הזרם, בגדול רוב הזמן תעבוד או שעם התחום של עד 200mA או 10A.

אם תמדוד זרם גדול מ200mA כשהרב מודד מכוון לתחום של 200mA אתה תשרוף את הפיוז. לאומת זאת תחום ה10A לא מחובר לפיוז, ככה שאם יש יותר מ10A אתה תשרוף את הרב מודד.

באופן כללי, אם אין לך מושג מה סדר הגודל של הזרם תשתמש בתחום ה10A, אם תראה שהזרם קטן מ200mA ותרצה דיוק מדידה גדול יותר תעבור לתחום ה200mA.

כדי למדוד בתחום ה10A תכוון את המתג ל10A (מעל HFE) את החוט האדום תחבר לכניסה העליונה והחוט השחור לכניסה התחתונה.

כדי למדוד זרם בתחום 200mA ומטה (וגם מתח,התנגדות וכל שאר המדידות) תחבר את החוט האדום לכניסה האמצעית.

פורסם
  • מחבר

אני לא יכול למדוד במולטימטר מהו ה mA של סוללה מסוימת? אני רוצה לדעת כמה ה mA של הסוללה ולא למדוד כמה צורך המכשיר שלי.

פורסם

יש לך אי הבנה בהגדרות.

אתה אולי מתכוון לmAh שזאת יחידת מטען (1Ah שווה ל3600 קולון).

מה אתה בדיוק מחפש ?

פורסם
  • מחבר

סליחה על האי הבנה.

השאלה היא איך אני מודד במולטימטר את ה mAh - מילי אמפר לשעה שהסוללה ננותנת.

תודה ובוקר טוב :hi:

פורסם

תקן את הכותרת.

אגב במכשיר המדידה המופיע בתמונה, אני לא חושב שיש לך אפשרות כזו.

פורסם

סליחה על האי הבנה.

השאלה היא איך אני מודד במולטימטר את ה mAh - מילי אמפר לשעה שהסוללה ננותנת.

תודה ובוקר טוב :hi:

אי אפשר לעשות את זה במדידה קצרה. מה שאתה יכול לעשות זה לקחת נגד בערך נמוך, נניח 12 אום, מה שאומר שאם יחובר לסוללה של 1.2 יצרוך כ100mA. תמדוד את הזמן שהסוללה מצליחה לספק מתח הקרוב למתח המוצהר (1.2V), ותכפיל ב 100mA. התוצאה תהייה קיבולת הסוללה בAh. אם נניח מדדת 4 שעות, התוצאה תהייה 0.4 שזה 400mAh.
פורסם

ואז הסוללה תתרוקן לגמרי.

פורסם

ואז הסוללה תתרוקן לגמרי.

ואז מכניסים אותה למטען וטוענים מחדש :\
פורסם

ואז מכניסים אותה למטען וטוענים מחדש :\

רק אם היא ניתנת לטעינה.

פורסם

ברור. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה. אגב, אתה יודע איך בודקים פיוזים? ;D

פורסם
  • מחבר

שאלה אחרת, איך אני מודד בדיוק במולטימטר את הוולט שסוללה מספקת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים