עבור לתוכן

מנכ"ל סוני: "קשה לפתח לפס3 בכוונה"

Featured Replies

פורסם

אני חושב שאם תשחק במשחק MGS4

המונח מחזוריות לא ישוגר בפיך הפעור ;)

זו יצירת מופת. חד וחלק.

את קילזון אני לא הולך לקנות (לא נפלתי מהדמו)

GOW לא יצא כבר הרבה זמן ואין לי ספק שזה הולך להיות אולי המשחק

שימכור הכי הרבה מכשירי PS3

הסידרה הזו נחשבת לאגדה ובצדק

• תגובות 44
  • צפיות 5.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הנבואה ניתנה לשוטים.

חוות דעת על משחקים מוצלחים או לאו תהיה רלבנטית אם היה ברשותך PS3

מבחינתי, רק הזכות להנות ממשחק כמו MGS4 שלטעמי אחד הטובים בכל הזמנים,

כבר היה שווה את ההשקעה.

ואני לא יכול לחכות למשחק GOD OF WAR III

שניהם אגב, לא משחקי FPS

תראה סימון אין לי בעיה בכללי אם משחקי צד ראשון של סוני הם ישתפרו מאוד מאז ימי הPS1

והיום הם בין המפיצות הטובות ביותר וזה השג גדול לחברה שהתבססה על צד שלישי

ואני גם הייתי רוצה לשחק בGOW3

אבל בסופו של דבר שאתה בודק את הPS3 מול פלטפורמות אחרות זה לא מספיק

כי מבחינת הגדולים של הקונסולה הרבה פעמים יש משהו מקביל או אותו דבר למתחרות

סתם לדוגמה ריזיסטנס \קילזון 2 \סוקום \אפילו מאג למרות שהוא אמור להיות קצת שונה

יש לך מקבילים ב360 \PC והרבה מהם

וכן אני יודע את המנטרה שלו כל הFPS אותו הדבר

אבל בסופו של דבר זה כן FPS

משחקים אחרים שנחשבים גדולים זה משחקי מרוצים והרבה FPS מולטיפלטפורם

ואם כל הכבוד לגרנד טוריזמו בהחלט סידרה מצוינת יש מספיק משחקי מרוצים במחשב וב360

הJRPG שהיו רובם בלעדים לPS1-2 כבר לא בלעדים חלק יוצאים ל360 ואפילו יש קצת אהבה לPC

וחלק אחר יוצא לWII \DS \PSP

דרגון קווסט לדוגמה עבר לWII\DS ואני לא מדבר על הספין שיצא בהתחלה אלה על המשכים ראשים שמפותחים

ככה שבפועל זה לא משנה אם תקנה PC \360 \PS3

הרבה מהגדולים יהיו אותם משחקים או שיש להם מקבילים

פה ושם יש משחק בלעדי אמיתי כמו LBP או GOW3 או גאק החדש מתי שהוא יצא

אבל לא הרבה כאלו

ואיפו משחקים מקורים כמו "אנחנו אוהבים את קאטמרי" או משחקים שפעם היו מקורים כמו DMC ?

בגלל שזה מסוכן כלכלית יש יותר ניסיונות לחדש בDS ובWII

משחק כמו דה בלוב או NMH או Deadly Creatures ועוד וכמובן משחקי WIIWARE

יותר זול ופחות מסוכן לפתח לWII הרבה בגלל שהדרישות מהגרפיקה \סאונד \פרזנטציה לא מצריכות עשרות מיליונים

לשם השווה לא מזמן EA דיברה על זה שהיא מאוכזבת מהמכירות של DS ושל MRE

המשחקים האלו עלו עשרות מיליונים לפתח והרבה זמן שזה מטורף

וזה מין הסתם נגרם מדרישות גבוהות של גימרים בHD שהורגלו להפקות ענק

בקיצור מה שאני מנסה להגיד אני לא אנטי טכנולוגיה ולא אנטי סוני

אבל הם כן פיספסו בגדול בדור הזה

וכל הזמן גם מזכירים את MGS4 ואני לא יודע מה ההסכם של קונאמי אם סוני אבל אני די בטוח שקונמי הייתה רוצה

את המשחק הזה גם לPC ול360 כמו הרבה משחקים היום

MGS4 ממקורות לא רישמים מכר היום פחות מי 4 מיליון יחידות

http://www.vgchartz.com/games/game.php?id=6970

וזה היה כנראה אחד מהמשחקים היקרים ביותר בדור הזה

גם LittleBigPlanet שסוני פימפמה אם המון הייפ מכר עד היום בערך 2 מיליון שזה גם כישלון

אם המשחקים האלו ואחרים היו יוצאים מולטיפלטפורם הם היו מוכרים הרבה יותר ובטח מצדיקים מאוד את ההשקעה

ואם MGS4 לך תדע אולי זה יקרה יום אחד

פורסם

כנראה שלסוני היה מספיק כסף לשלם לקוז'ימה בשביל להישאר בלעדי

למכור 4M ממשחק בלעדי ל PS3 זה מאוד יפה.

COD4 מכר לצורך הענין 10M והיה מולטיפלטפורם בין המצליחים בהיסטוריה

כך שאני מעריך נכון, אם המשחק היה יוצא מולטיפKטפורם הוא היה מוכר גם יותר מ 10M

אותי זה לא הכי מענין האמת, מכרו יותר או פחות אני לא רואה מזה כלום :)

כשגיימר מחפש קונסולה להשלמת משחקים אז הוא בוחר את סוני או Xבוקס

לא מענין אותו כל הנתונים והמספרים אלא רק המשחקים שמדברים אליו.

היום משחקי ההרפתקאות ובמיוחד ה FPS שולטים מבחינה פופולרית וזו הסיבה שמשקיעים בהם יותר

אחר כך מירוצים, מכות ושאר ירקות

פורסם

אוי אורי וקרירין , אכן נביאים גדולים ותיאורטיקנים (תסלחו לי) בשקל.

סוני מוכרת , מכסה עלויות ומוציאה משחקים מצויינים וביחד עם ה360 הן שתיהן מקבלות את המשחקים הכי טובים שיצאו בשנתיים האחרונות וחלקם הבריא שייך רק לקונסולות (בלי התיאוריות של אורי לגבי יכולת הFPS של קונסולות - תכלס - רוב המשחקים הרציניים בתחום החדשניים - הם לקונסולות להוציא אולי קרייסיס וביו שוק שיצאו קודם למחשב).

כמות המשחקים שהם מוכרות (ביחד ולחוד) לא רעה בכלל , בהחלט לא סירה שוקעת ומחזיקה את שוק המשחקים (בניגוד למחשב לדוגמא, תבדוק איפה יש יותר רווח ופחות פיראטיות לחברות המשחקים , כמובן שתוכל למצא יוצא דופן כמו WOW , אבל כזה יש רק אחד בערך)

הסוגים - הולכים על כל הז'אנרים כולל כאלו שלא קיימים ברבע מהרצינות הזו בשאר הפלטפורמות.

(וגם מאלו שיצאו למחשב - כמה מכר GTA4 בXBOX , בPS3? כמה במחשב ? במיוחד לעומת "כמות המחשבים" , כמה מכר בWII/DS ? :)

ממליץ לכם לקרא את הפיסקה האחרונה בלינק הבא - זו ההצלחה של המחשב לדוגמא - http://en.wikipedia.org/wiki/Grand_Theft_Auto_IV#Commercial_success)

להגיד שאחת הפלטפורמות דומה למתחרות במשחקים הבלעדיים "כי יש דומים" - זה לא טיעון רציני במיוחד קרירין , קילזון כנראה גם לא שיחקת כל עוד אנחנו באיזור.

ולהגיד שטות כמו זה כולה FPS - יש כאלו עוד , או שיש משחקי מירוץ נוספים לPC ולXBOX זה כמו שאני אגיד לך - למה מריו גלקסי - יש משחקי פלטפורמה בעוד קונסולות - הוא מקביל לגמרי לסוניק החדש - ככה זה גראן טוריסימו במשחקי מרוץ מכוניות - המאריו שלהם (וזה לפני שאני נכנס לרמת הריאליזם , כמשהו שמתעסק הרבה בתחום בתור תחביב ויש לו כמה וכמה חברים שעוסקים בנהיגה ספורטיבית והדרכתה - יש "טיפה" הבדל בין DIRT וGRID ואפילו פורזה לGT... טיפה - זה כמו להשוות FLIGHT SIMULATOR למשחק מלחמה של מטוסים בזמן מלחמת העולם השניה)

ובאותה דרך - אין ממש מקביל לעוד הרבה משחקים שחוץ מז'אנר דומה , אין את הפרנצ'ייז.

JRPG ל360 - יוצאים והמון - אפילו נוצר שיקול אצלי לקנות XBOX בצד בשבילהם (שיחכה בסוף רשימת קניות ארוכה - אבל קיים בהחלט).

למחשב? פיספסתי משהו?

לגבי משחקים שיוצאים - אורי (וגם קרירין) תעיפו מבט על הליינאפים של הקונסולות השנה ולעומת זאת על המקביל שלו בWII ובמחשב.

הרבה מקוריות , המון כותרים מאוד מבטיחים והמון בלעדיים (לXBOX/360).

אני לא יודע מאיפה קרירין הגיע לכל מסקנות הכישלון , ואורי מגיע למסקנות האורך חיים (בשביל הספורט וה"נבואה" - אני מוכן לשים מאה ש"ח מול שקל אחד של אורי לגבי זה שעוד שנתיים - הPS3 - חיי קיים ובועט :)) אבל זה מתחיל להיראות כמו תרד רפטטיבי שמפוצץ בשטויות , השארות פרטיות ותיאוריות בשקל ברמה של פנבויז ופרשנים של ישראל היום.

שורה תחתונה - להציג כאילו XBOX/PS3 לא מקבלים את הטופ של המשחקים היום וימשיכו לקבל אותו בלפחות שנתיים שלוש הקרובות - זה פשוט לא נכון ומגוכך.

אבל אם זה עושה לכם טוב לכתוב את זה בכל טרד בפורום - העיקר להעלות את ההודעות במונה ולחשוב שאתם "מביני עניין" - לבריאות.

אני וPS3 שלי בינתיים נשחק בסלון כשלכם יהיה הרבה זמן פנוי לכתוב פה.

ליביו

פורסם

מה כבר אפשר לצפות מאנשים שאמרו שגימרים ירצו לעבוד בשביל הPS3 ?

הPS3 מוכר גרוע כרגע אם לא יהיה שינוי משמעותי בקרוב כניראה ישקע בבוץ כמו הPSP

וזה בגלל שהם רצו לדחוף את הבלו רי והCELL

שרק הבלו רי הצליח וגם זה הצלחה חלקית מאוד וזה דפק בדרך את הPS3

אם היו לוקחים מעבד סטנדרטי יותר וDVD רגיל (למרות שזה חיסרון למשחקי HD )

המכשיר היה יכול לימכר בהרבה יותר זול ולהצליח מאוד

אני מסכים עם מה שכתבת כאן.

גם אני חושב , וגם הגבתי ברוח טובה בת'רד אחר שעסק ב- PS3, ושלדעתי היה חשוב לסוני לדחוף את הבלו ריי, כי ברגע שניצח......אנחנו"אכלנו" אותה בגדול -הכוננים יקרים והמדיו , אוי אוי, אם מישהו רוצה להקים לו סיפריית וידאו צריך להשקיע הון עתק כי, המדיות כול כך יקרות, ושלא לדבר על ה-HD שצריכים לרכוש לשם כך.ו.ו.ו.ו, זה לא נגמר, והחור בכיס רק הולך ומתרחב.

פורסם

ליביו אולי תוכל להזכיר לי בדיוק איזה משחקים חדשניים כל כך ופורצי גבולות יוצאים בPS3 /X360

רגע אולי HALO 3

KILLZONE 2 סך הכל הכל עוד משחקי FPS שלא מחדשים כלום

פורסם

ליביו לא יודע איזה ביקורות יצא לך לראות על KILLZONE 2 אבל תסלך לי כי ראיתי ביקורות שאמרו שהוא לא מחדש הרבה ואלו ביקורות שנתנו לו ציון גבוה

שיבחו את הגרפיקה פרזנטציה ועוד דברים אבל לא חידוש

סוני מוכרת , מכסה עלויות ומוציאה משחקים מצויינים וביחד עם ה360 הן שתיהן מקבלות את המשחקים הכי טובים שיצאו בשנתיים האחרונות וחלקם הבריא שייך רק לקונסולות (בלי התיאוריות של אורי לגבי יכולת הFPS של קונסולות - תכלס - רוב המשחקים הרציניים בתחום החדשניים - הם לקונסולות להוציא אולי קרייסיס וביו שוק שיצאו קודם למחשב).

קודם כל הרבה מהם מגעים גם למחשב בסופו של דבר למרות שאתה מנסה להגיד שלו

גם GTA4 ובורנאוט ואחרים שחשבתה שלא יצאו למחשב יצאו בסוף

וגם RE5 כנראה המשחק הגדול ביותר של הHD השנה יצא בסוף למחשב

שנית מחדשים ? במה ? הזאנר הזה מוצא מזמן

כמות המשחקים שהם מוכרות (ביחד ולחוד) לא רעה בכלל , בהחלט לא סירה שוקעת ומחזיקה את שוק המשחקים (בניגוד למחשב לדוגמא, תבדוק איפה יש יותר רווח ופחות פיראטיות לחברות המשחקים , כמובן שתוכל למצא יוצא דופן כמו WOW , אבל כזה יש רק אחד בערך)

הסוגים - הולכים על כל הז'אנרים כולל כאלו שלא קיימים ברבע מהרצינות הזו בשאר הפלטפורמות.

(וגם מאלו שיצאו למחשב - כמה מכר GTA4 בXBOX , בPS3? כמה במחשב ? במיוחד לעומת "כמות המחשבים" , כמה מכר בWII/DS ? Smiley

ממליץ לכם לקרא את הפיסקה האחרונה בלינק הבא - זו ההצלחה של המחשב לדוגמא - http://en.wikipedia.org/wiki/Grand_Theft_Auto_IV#Commercial_success)

WII וDS ביחד שולטים היום על מעל 50% מהשוק העולמי חברה ותוכנה

ואפילו אם תיקח חברה כמו אקטיוויזיון הWII הניב לה יותר רווחים מה360 ברבעון הזה

בעניין כמה מוכר מחשב -לא יודע אבל מספיק להצדיק פורטים מה360

ועוד לגרום לסקוור איניקס לפתח גם אליו ואני כבר מריח את פינל פנטזי הבא לסטיים תראה שזה יוכרז בסופו של דבר

בנוגע לJRPG ל360 -כמה הם באמת מכרו -כניראה לא מספיק יחסית להשקעה

לגבי משחקים שיוצאים - אורי (וגם קרירין) תעיפו מבט על הליינאפים של הקונסולות השנה ולעומת זאת על המקביל שלו בWII ובמחשב.

הרבה מקוריות , המון כותרים מאוד מבטיחים והמון בלעדיים (לXBOX/360).

ראיתי והמקוריות השנה נמצאת בWII יש לינופ של גם משחקים מקורים וגם ראטרו

בPS3\360 זה פחות או יותר מה שהורגלנו

ויותר מזה LP2 ניראה יותר כמו גירס מאשר LP1 וזה לא המשחק היחיד שניראה כמו גירס בדור הזה

פורסם

"MGS4 ממקורות לא רישמים מכר היום פחות מי 4 מיליון יחידות

http://www.vgchartz.com/games/game.php?id=6970

וזה היה כנראה אחד מהמשחקים היקרים ביותר בדור הזה

גם LittleBigPlanet שסוני פימפמה אם המון הייפ מכר עד היום בערך 2 מיליון שזה גם כישלון "

אממ כן, 4 מיליון יחידות,כשרובם נמכרו בחודש הראשון במחיר מלא..בוא נעשה חשבון..4 מיליון כפול 60 דולר.. .. ..240 מיליון דולר,GIVE OR TAKE SOME..

כן,אין ספק שמדובר בכשלון מהדהד..אין ספק בכלל..סוני הולכים להתמוטט עם עוד כשלונות כאלו..

פורסם

ARZ NEC - זה יקר אם אתה רגיל לצרוב - למי שקונה משחקים - זה בדיוק אותם מחירים , ומה הקשר HD עכשיו?

מוג יש כל הזמן חדשניים ופרנצ'ייזים חדשים.

קרירין - אני ראיתי את קילזון - מדובר במשחק זורם וכיפי מאוד עם אווירה שונה למדי מרוב הFPSים השנה.

ספר לי קרירין - כמה אתה שיחקת בקילזון 2? אפילו בדמו?

בקשר לזה שחלק מהמשחקים מגיעים למחשב (להערכתי בערך חצי) - הם מגיעים לרוב חצי שנה - שנה אחרי (גי טי אי , ברנאאוט סטריט פייטר) ולפעמים בפורטים חוורים למדי - שיהיה לבריאות.

JRPGים מוכרים מספיק - עובדה שהXBOX קיבל ראשון את LAST REMENANT - משחק מדהים ואת LAST HOPE של סטר אושן החדש ועוד כמה על הדרך.

תזכיר לי איזה JRPG רציני יש כרגע לWII? למחשב?

בקשר לFF למחשב - אני מוכן אותה התערבות כמו מול אורי - שקל שלך מול מאה שלי.

מאיפה אתם מקריצים את השטויות האלו - אנשים עוד בטעות יקחו אותך ברצינות.

בקשר ללינאפ (LINE UP - לא לינופ) של הWII - אישית איכזב אותי קצת , 2-3 משחקים מעניינים בערך לטעמי ויש לי כל אינטרס שהוא יהיה מעניין כי יש לי כזה שמשמש כרגע בעיקר לWII FIT של אשתי.

פורסם

יש עוד עובדה מעניינת שנשכחה לה בצד, עד כמה שאני יודע הWII והX-BOX כבר פרוצות (מה שאני בטוח שעוזר להן במחירות)...

פורסם

יש עוד עובדה מעניינת שנשכחה לה בצד, עד כמה שאני יודע הWII והX-BOX כבר פרוצות (מה שאני בטוח שעוזר להן במחירות)...

מכירות קודם כל..

ודבר שני,אתה צודק ובענק..אני בטוח שמאותו הרגע שבו יפרצו את הPS3(אם זה יקרה בכלל,כי כרגע המכשול העיקרי הוא אי זמינותם של דיסקים וצורבים של BLURAY..מה שאומר שגם אם הקונסולה תיפרץ כמעט אף אחד לא יוכל להרשות לעצמו את התענוג של להוריד ולצרוב משחקים אליה),אבל בכל מקרה,ברגע שהיא תיפרץ ולפיראטים העולמיים תהיה דרך קלה להוריד משחקים אליה-או אז אני בטוח שתתחיל נהירה לפלייסטיישן 3,ומהר מאוד היא תהפוך לקונסולה הנמכרת ביותר מבין השלושה(או לכל הפחות תתקרב מאוד למתחרותיה)..

אין ספק שהעניין הזה משמעותי מאין כמוהו,ואני בטוח שיותר מחצי ממשתמשי הWII והXBOX קנו אותה מראש במטרה לשחק אך ורק במשחקים פרוצים..מספיק להעיף מבט בחנויות הארץ ולראות שכל אחת מהן מציעה פריצה כמשהו מובן מאילו כדי לראות את גודל המגמה ואת השפעתה על המכירות..

פורסם
  • מחבר

ישראל היא ממש לא העולם. אני בטוח שפחות מ10 אחוז מה360 פרוצים, כשרובם במדינות כמו ישראל

פורסם

אממ כן, 4 מיליון יחידות,כשרובם נמכרו בחודש הראשון במחיר מלא..בוא נעשה חשבון..4 מיליון כפול 60 דולר.. .. ..240 מיליון דולר,GIVE OR TAKE SOME..

כן,אין ספק שמדובר בכשלון מהדהד..אין ספק בכלל..סוני הולכים להתמוטט עם עוד כשלונות כאלו..

החשבון שלך מאוד לא נכון כי ה60 דולר זה לא רווח נקי

בדרך יש לך את יצרנית המדיה התובלה האכסון החנות וגם תמלוגים לסוני ופרסום ומס הכנסה -בפועל רווח של משחק נימכר הרבה יותר נמוך למפתחת ממה שאתה חושב

משחק כמו MGS4 אולי הצליח להגיע לרווח אבל לא להרבה רווח אם הוא היה יוצא מולטיפלטפורם

היה יכול לתת רווח גדול לקונאמי

JRPGים מוכרים מספיק - עובדה שהXBOX קיבל ראשון את LAST REMENANT - משחק מדהים ואת LAST HOPE של סטר אושן החדש ועוד כמה על הדרך.

תזכיר לי איזה JRPG רציני יש כרגע לWII? למחשב?

לא רק שLAST REMENANT קיבל ביקורות נמוכות אלה שהוא גם יצא למחשב וגם הגיעה לסטיים

וזה שסקוור הכריזה על הצתרפות לסטיים והכריזה מספיק פעמים שהיא בדור הזה מולטיפלטפורם צריך להגיד לך משהו

בעניין הWII טאל נכשל בביקורות אבל מפותח טאל חדש שאמור להיות הרבה יותר טוב

דרגון קווסט ראשי בפיתוח לWII כרגע

פינל פנטזי יש גם ספין וגם משחק חדש 2D

יצא Final Fantasy Fables: Chocobo's Dungeon אם ביקורות נחמדות

מונסטר אונטר 3 בפיתוח וניראה מושקע מאוד הרבה יותר מהמשחקים הקודמים ומגיע גם פורט של מונסטר אונטר מהPSP לפני זה

יש שמועות על ממלכת הלבבות חדש ועל סקי אוף ארקדיה 2

מה עוד שכל משחק ומשחק כזה לא מתוכנן לאף קונסולת HD

פורסם

כן,נגיד וסוני הרוויחה רק כחמישית מהסכום לעצמה,כלומר בערך 50 מיליון דולר..אני בטוח שזה אומר שהיא יצאה בהפסד מהמשחק..אין ספק..

מספיק עם השטויות..קונמי הרוויחה כי סוני הייתה מוכנה לשלם לה הרבה בכדי שהמשחק יהיה אקסקלוסיבי לפלייסטיישן..סוני הרוויחה כי המשחק מכר המון..בשום חוליה בשרשרת לא נרשם הפסד או כשלון..ההיפך הוא הנכון,מדובר במכירות גבוהות מאוד..ואת מה שקונמי "הפסידה" על כך שהמשחק יצא רק לפלייסטיישן ומכר פחות יחידות,היא הרוויחה מהסכם הבלעדיות עם סוני.

"ישראל היא ממש לא העולם. אני בטוח שפחות מ10 אחוז מה360 פרוצים, כשרובם במדינות כמו ישראל"

אתה טועה. אמנם במדינות שזוכות לקצת יותר "הכרה" מצד מייקרוסופט,אירופה ארה"ב ויפן(אם למישהו שם יש אקסבוקס בכלל..),מדינות רבות,כמו ישראל,שוחות בפיראטיות..אני בטוח שכל מדינות מזרח אירופה,רוסיה,סין,תאילנד,הפיליפינים ועוד ועוד,ששם אין את האכיפה כנגד פיראטיות כמו במדינות המערב,לא מכירות בכלל את המושג "לקנות משחק מקורי",ורמז לכך ניתן לראות בזה במייקרוסופט אפילו לא מנסה ליצור איזשהו שוק שם..למדינות האלה אין,כמו לישראל,שום ייצוג מבחינת מייקרוסופט,וזה גם בגלל שהיא יודעת עד כמה המצב של "אבוד"

אז אולי לא 50 אחוז מהקונסולות הם פרוצות(למרות שאני די בטוח שהמספר לא רחוק מכך),אבל גם לא 10 אחוז,ממש לא..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים