עבור לתוכן

שאלות לגבי לוח אם GA-G31M-ES2L

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

בהנחה שאני לא מתכנן OC בשום שלב ולצורך שדרוג (אם וכאשר) אני מעדיף לקנות לוח חדש. האם לוח GA-G31M-ES2L מתאים למפרט:

1) מעבד: Q9550

2) זכרונות: DDR2 4GB 800Hz CL4/CL5 (אם רק בסוג מסוים, אנו ציינו איזה)

3) כרטיס HD4870 1GB

4) דיסק קשיח 1T של WD

עד כמה שאני מבין לא צריכה להיות בעיה אבל מדובר בצ'יפסט ישן ולא ברור לי מה בדיוק ההבדלים והאם הם צריכים להדאיג אותי ולכן אני פונה לעזרתכם...

(נ.ב: למי שמתכון להציע לוח מתקדם יותר אני אציין שהשיקול הוא חיסכון בלוח האם כדי להכניס את המעבד וכרטיס המסך (כולל עכבר ומקלדת ולא כולל מסך) במסגרת תקציבית של 4500 עד 5000 ש"ח. אם אתם מכירים קסם כזה אני יותר מאשמח לשמוע גם על זה :-))

תודה מראש!!

פורסם

כן הלוח תומך בכל מה שציינת פה, אבל אני אישית לא הייתי לוקח אותו

לוח רק לעבודה משרדית לדעתי

לא עדיף לחסוך במארז/מעבד טיפה ?

פורסם

אני לא רואה סיבה שלא לקחת אותו, במיוחד כשגם ככה אין לך לאן לשדרג את המעבד.

פורסם
  • מחבר

mickl_kl:

מארז אני כבר הולך על מארז של 300 שקל. קשה למצוא מארז סביר במחיר נמוך יותר.

לגבי המעבד וכרטיס המסך אני מעדיף לחסוך עליהם רק כמוצא אחרון.

בכל אופן, לא הבנתי מה זה עבודה משרדית. אם הוא אכן תומך ללא מגבלות ברשימה שנתתי איפה הבעיה?? הצ'יפסט מגביל אותי באיזה שהוא אופן?!?

!_Nike_!: תודה. זה מה שחשבתי. אבל רציתי לוודא עם אנשים שמבינים בנושא "קצת" יותר ממני (איתכם :-))

עוד שאלה בכל זאת...

אני רואה שה-HD4870 עובד ב-PCI-E 2.0 x16 והלוח תומך רק ב-PCI-EX16 (לא 2.0). האם זה עניין משמעותי?

פורסם

לא ממש, פס הרוחב לא מנוצל עד הסוף גם ככה ואתה לא תרגיש בהבדל

והמאז שבחברת הוא לא מארז סביר, הוא מארז מעולה, יש סבירים כמו ה Elite של CM או Raidmax למיניהם.

בכל מקרה, לדעתי הלוח הזה לא משהו בכלל, גם מאוד קטן ומעצבן, מניסיון אישי.

פורסם

ומנסיון לוחות MATX הם קטנים (במובן הטוב) ונוחים להפליא לא פחות מלוחות גדולים יותר.

לך עליו, אתה לא תצטער.

פורסם

אתה צודק הם נוחים לעבודה משרדית שלא דורשת כרטיסי מסך HIGH END וכו'

תתאר לעצמך לוח MATX כזה עמוס בכל טוב ?

לא נראה לי מי יודע מה נוח ואיכותי

פורסם

מה הבעיה לשים כרטיס מסך? יש ללוח הזה חסרונות וזה לא אחד מהם.

*בדרך בלוחות קטנים 2 סלוטים של זיכרון, זה חיסרון אם רוצים לשדרג בעתיד אבל זה מתאים לחלק מהאנשים- שמים מודול של 2GB ואם רוצים בעתיד מקפיצים ל-4GB עם מודול נוסף. למערכת משחקים בד"כ מומלץ 2GB ב-XP ובויסטה שצורכת יותר 4GB וכאן אין הגבלה של פחות מכך. הלוח מאפשר 4GB ואין מהבחינה הזו שום בעיה.

*כרטיס מסך- מה הוא מפריע? חוסם גישה למקומות בלוח? אם משעמם למשתמש והוא כל שני וחמישי מרענן משחה טרמית לכרטיס מסך אז הוא גם ככה יפרק אותו.

*גישה לחיבורי מאווררים שעל הלוח בד"כ נלקחת בחשבון ע"י היצרניות ואין שום בעיה מהבחינה הזו. עד כמה שאני יודע בלוחות mATX זולים יש כניסה או שתיים (מלבד הכניסה למאוורר שעל המעבד) וזה מספיק לרוב המשתמשים- תמיד אפשר לחבר מאווררים נוספים לספק הכח, זו לא סיבה להשקיע יותר.

וזהו אני חושב, אין עוד חסרונות משמעותיים. עמוס בכל טוב? מה זה בכל טוב? כל לוח יכול להיות עמוס אם אתה שם קירור גדול על המעבד, כרטיס מסך מפלצתי ומנצל את כל יציאות ההרחבה (PCI). הלוח בנוי בצורה שמאפשרת זאת ובמקרים חריגים ויוצאי דופן שואלים בפורום המתאים (לפעמים נפתחים דיונים בפורום אוברקלוקינג וקירור על קירור שעלול לא להכנס היטב ללוח שבו הקירור לערכת השבבים גבוה/רחב/ארוך מידי. לדוגמא.)

פורסם
  • מחבר

תודה לשניכם על התגובות!

פורסם

זה אמנם לוח תקציבי, אבל הוא צריך לענות על הצרכים, שוב, בעיקר אם אין כוונה לשדרג בהמשך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים