עבור לתוכן

כיצד לשנות גודל מחיצה שהיא בוט?

Featured Replies

פורסם

כונן C אצלי הוא boot עליו מותקן XP.

אמנם הגדרתי לתוכנת partittionMagic 8 להרחיב את C על חשבון D אך תמיד היא נכשלת בהרחבה.

אני מנחש בגלל ש-C היא מחיצת BOOT

איך ניתן בכל זאת להרחיב את C? (היא primary וגם אקטיב למרות ש PartittionMagic מסמן לי אותה כ NONE ולא active)

פורסם

הוא אמור להגיד לך שהוא חייב לעשות ריסט ולבצע את הפעולה מהBOOT הבא, אם הוא עשה את זה וזה נכשל, אז תנסה לצרוב BOOTABLE MEDIA של אחת התוכנות המובילות (ברובן אפשר לעשות דיסק BOOTABLE דרך התוכנה עצמה) ותעשה את הפעולות ישר מהדוס מבלי להכנס בכלל לווינדוס

אם גם זה לא יעבוד והוא יגיד לך שהוא לא מזהה את ההארד דיסק וכל מיני שטויות כאלה, צור קשר בפרטי.

פורסם
  • מחבר

אין לי צורב

יש דרך אחרת?

אולי לשים את ההארד דיסק הזה כ - slave במערכת הפעלה אחרת?

פורסם

זאת אפשרות .. אבל אמרת שאתה רוצה לקחת FREE SPACE מכונן X ולשים בכונן Y ככה שתהיה חייב להוציא אותו מהמחשב ולבצע את הפעולה על מחשב אחר.

יש סיכוי, ולא קטן, שאחרי הפעולה הווינדוס שלך לא יעלה כי הוא לא יזהה את המחיצה החדשה ויגיד שיש כשל חומרתי או משהו כזה.. במקרה הזה תבצע התקנת תיקון אם אתה בXP, וREPAIR MY COMPUTER אם אתה בויסטה.

המידע לא אמור להעלם... תגבה את הMY DOCS ליתר בטחון אם יש לך שם משהו חשוב.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לפרמט את C ולהתקין עליו XP מחדש אך לפני כן להגדיל אותו על חשבון מקום פנוי ב-D.

האם מידע על כונן D ייפגע?

(אם מידע על C יפגע - לא אכפת לי)

פורסם

זה לא אמור לשנות שC זה הBOOT כי את הפעולות התוכנה עושה לפני שהמערכת הפעלה עולה.

מה שיכולה להיות הבעיה זה מורכבות הפעולה שאתה רוצה לעשות.

כדאי לפשט את העניין ולעשות את זה בכמה שלבים.

פעולה ראשונה להקטין את D ולפנות קצת UNALLOCATED SPACE באיזור שבין C ל D (לא אחרי D).

אם הצלחתה לעשות את זה אז השאר נהיה יותר פשוט.

בכל מקרה כדאי לגבות את הנתונים על D כי על PM אי אפשר לסמוך ב100% (במיוחד בפעולות מורכבות).

פורסם
  • מחבר

כשאמרתי ל partitionMagic להגדיל את C על חשבון D אז הוא פירק את זה ל-3 פעולות. (הוא התכווין ל-3 פעולות שלך, Art Tatum?)

אחר כך הודעה: "אף מחיצה היא לא אקטיבית. אתה בטוח שאתה רוצה להחיל את השינויים?" (ממש מוזר לי. איך אף מחיצה היא לא אקטיבית. כולם על NONE)

אז הפכתי את מחיצת C לאקטיבית ואז כבר היו 4 פעולות!

זה עושה ריסטרט>מסך כחול>אחוזים מתקדמים של ה- resize ואז הודעת שגיאה שמבשרת שאי אפשר לשנות גודל>איתחול מחדש לוינדוס ללא שינויים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים