עבור לתוכן

חורף אמיתי סוף סוף

Featured Replies

פורסם

שבוע טוב

סוף השבוע הנוכחי סוף סוף היה חורפי עד מאוד.נרשמו כמויות גשם יפות מאוד,כדי להמחיש 112 בחיפה שזה היה משהו מטורף כל הזמן גשמים בלי הפסקה פה בחיםה,98 בטבריה,מה שאומר הכינרת תעלה בכמה סנטימטרים טובים.כמובן שירד מלא מלא מלא שלג בחרמון ובצפון הרמה ירד בקטנה.

ירד גשם גם במרכז אבל בדרום לא...

בקיצור סוף סוף חורף נזכר להגיע ממש בסוף החורף,כי כמו שאתם יודעים אנחנו מחר נכנסים למרץ,ובמרץ מתחיל להיות חם והגשם כנראה לא יגיע יותר,שבוע הבא בשבת כבר צפוי שרב

מה אתם אומרים על זה?הכינרת שלנו עוד תתאושש ממצבה הנוראי שהיה במשך כל החורף?

לדעתי אם יהיה עוד איזה הפצצת גשם,והנחלים בגולן ובגליל ימשיכו לזרום אז הכינרת תוכל איכשהו לחזור לעצמה

סתם מעניין אותי:יש כאן אנשים שגרים בצפון צפון(מדובר על רמת הגולן והגליל) וראו שלג היום?

שבוע טוב לכולם ונקווה ששבוע חורפי

• תגובות 51
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה דעתי? אמאמאמאמאמממאאא של החורף הזה!

מצידי שירד גשם-ברד-שלג-מטאורים-מה שבראש שלכם באמצע השבוע. אבל למה להרוס לי סופש כזה יפה בבית? :-\

פורסם

הגיע הזמן שנקבל קצת חורף לא? :silly:

שתפו בתמונות אם צילמתם :xyxthumbs:

אני אצא לצלם קצת מחר את השאריות של הגשם :]

פורסם

קר לי.

פורסם

תגיד עוף, בעידן הקרח, כל העופות היו קפואים?

חן, איזה כיף, חורף :P רק חבל שזה נגמר בעוד יומיים.

פורסם

סוף שבוע הבא יהיה שרב...

איפה לעזאזל החורף!?!?!?

חמישה ימים בשנה?!

רבאק.

פורסם

אין ספק, העונה המועדפת עליי :D

פורסם

מה אתם אומרים על זה?הכינרת שלנו עוד תתאושש ממצבה הנוראי שהיה במשך כל החורף?

לא תתאושש ולא נעליים!!!! (בכ"א לא השנה)

גם עם עוד שבועיים רצופים כאלה מצב משק המים בארץ יהיה בחי חרא/בקנטים/גרוע/על הפנים/WHATEVER....

לדעתי אנחנו צריכים עוד לפחות חצי שנה רצופה כזו וגם כמה אנשים חכמים(לא הקקות שיושבים בממשלה) שידעו לאגור את המים חכמה ולחנך את עםישראל וללמד אותו שמים זה מצרך יקר(במיוחד באיזורנו) וכדאי מאד להשתמש בו בחכמה.

וגם אחרי זה אסור לנו "לנוח על זרי הדפנה." ונצטרך לאגור רזרבות למקרה של...

אגב לפי מה שנראה לי מפלס הכנרת כרגע במצה ה"קטסטרופלי" שלו ואנחנו אולי מטפסים לכוון המצב "הגרוע באמת".

פורסם

אתה יודע, זה לא כל כך פשוט לאגור את כל המים שיורדים. טכנית אין לך ממש איך (אני אשמח לשמוע אופציות ריאליות ;D), מלבד לתת להם לחלחל ועוד כמה שנים לשאוב אותם כמי תהום.

פורסם

גם לי אין את הידע הדרוש, אבל אני מאמין שיש לנו במדינה כמה אנשים יצירתיים שכן ידע לתעל את המים לכוון הנכון..

פורסם

אתה יודע, זה לא כל כך פשוט לאגור את כל המים שיורדים. טכנית אין לך ממש איך (אני אשמח לשמוע אופציות ריאליות ;D), מלבד לתת להם לחלחל ועוד כמה שנים לשאוב אותם כמי תהום.

אחת הבעיות הגדולות היא בכך שעד שכבר יורד גשם בכמויות כאלו, הוא לא מספיק לחלחל, בעיקר באיזור המרכז (בגלל אספלט, מדרכות וכו') ומתנקז

לביוב ובסוף מגיע לים במקום למי התהום :-\

פורסם

^^

זה גם נכון, אבל משהו כן מצליח, במיוחד באזורים הפחות מיושבים. משהו עדיף מכלום :P

מצד שני, אתה לא ממש יכול לוותר על האספלט. או שכן? :smile1:

גם לי אין את הידע הדרוש, אבל אני מאמין שיש לנו במדינה כמה אנשים יצירתיים שכן ידע לתעל את המים לכוון הנכון..

אז אני רק אספר לך שכל עוד אין לך טריק להפריד את המים האלה מהביוב, לנקות אותם (גשם או לא, כשהשמיים מזוהמים מעל הערים הגדולות גם הגשם לא בדיוק נקי) ולהזרים אותם בצורה יעילה למאגרי מים, זה לא יעיל. ההשקעה הכלכלית לא ממש משתלמת במקרה הזה. זה לא סתם שלא רק בארץ שלנו לא ממש אוגרים את המים האלה בצורה מלאכותית. עצוב כמה שזה ישמע, זו האמת לצערי.

פורסם

העתיד הוא בהתפלה

ולעיניין לצערנו אנחנו חיים בסביבה שלא חיה בהרמוניה עם הטבע - אבל דבר זה יהיה כורח המציאות ויעשה בין אם נירצה או לא כלומר האדם הוא יצור אשר מסתגל ואנחנו נהיה צריכים להתאים את עצמנו לכדור הארץ ככול שהאוכלוסיה תגדל ואז אנחנו כן נהיה צריכים לדעת ( מה שאנו לא עושים כיום ) לאגור מי גשמים ברם הבעיה היא לא האגירה אלא זיהום מי התהום ע"י מפעלים ותחנות דלק . כלומר הבעיה של האדם בנושא המים היא זיהום המים יותר מאשר חסרון במים מכיוון שמחזור המים הם מחזור ( רואים זאת טוב בחורף הזה שעובר אותנו לדוגמה שהיה ניראה יותר כמו קיץ אבל הינה כעת כל הגשם שהיה צריך לרדת יורד - פלוס מינוס , ודרך אגב שנת 2008 היא השנה החמה ביותר שנימדדה מבחינת המומצע ) .

סתם חרתבונה - האדם יהיה צריך יותר לשלוט על הסביבה שלו - חידקים בלחת פטרי מתים מהזיהום לפני שהם מתים מחוסר מזון ( סתם אנקדוטה שחבר סיפר לי - לא בדקתי את מהימנות המידע - אבל עדיין זה חומר למחשבה )

פורסם

הגשמים עוברים לתעלות ניקוז ולא מוזרמים לביוב. אלו שני מערכות נפרדות. חוץ מזה תהליך הניקוי של מי גשמים פשוט הרבה יותר מאשר התפלה של מי ים. בכל מקרה משק המים מאד לא יעיל, ורק ע"י ייעולו אפשר לחסוך מים בכמות שתחסוך התפלה. רק שהגאונים למעלה לא עשו כלום ועכשיו המצב כל כך גרוע שחייבים התפלה

פורסם

קח יוזמה שהועלתה ע"י ילד בכתה ג', ויצא לי לשמוע במקרה לפני כמה שנים:

כל אחד שם דלי/כלי קיבול כלשהו מחוץ לבית, ופעם ביומיים-שלושה עוברים עם מיכלית לאסוף את זה.

ועכשיו הגרסה היותר אפשרית/משוכללת/הגיונית של אותו רעיון:

יש לכל אחד מאיתנו מרזב בבית, בצורה זו או אחרת, לא? למה שלא, נגיד, נחבר את הצינור של המרזב לאיזשהו מאגר, שיאגור מים ממספר בלוקים?

בחלק מהערים הקטנות יותר ביפן כבר מיושם רעיון דומה. אז לא, זה לא אוגר את -כל- המים, אבל תחשוב איזה כמויות אדירות כן תאגור ככה בכל סופה שכזו.

הבעיה? החורף שלנו הוא לא חורף, אז לא משתלם בכלל לעשות את זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים