עבור לתוכן

מעבד ולוח- אם לעריכת וידאו (premiere, after effects) בתקציב 1400 ש"ח +- ללא 3d

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן לקנות מחשב חדש שהיעוד היחידי שלו הוא עריכה. העריכה היא לא למטרת פרנסה- אני לומד קולנוע ומעוניין לערוך פעם בשבוע, שבועיים- עריכה רבה ומרוכזת. (סרטונים של 5- 10 דקות...).

בעיקרון חשבתי על המעבד q6600 (הבנתי שפרמייר תומך ב-4 ליבות) אבל אז חשבתי אולי על q8200....

מה כדאי לשימושים שלי?

תודה,

גיא

פורסם

Q8200 מציג ביצועים מעט עדיפים ובמחיר דומה הוא בהחלט עדיף במיוחד ב-After Effects.

פורסם
  • מחבר

תודה!

שכחתי לציין שאני לא מעוניין ב- oc.

איך השילוב הבא לדעתכם: q8200, asus p5q?

ולגבי זיכרון- חשבתי אולי ללכת על מערכת 64 ביט, ואז לשים הרבה זיכרון, אבל לא נראה לי שאני אעשה את זה בינתיים... אז אני אלך נראה לי על 4 גיגה. איזה יצרן הכי כדאי? כדאי ddr3? cl4? אם תוכלו להמליץ לי על דגם, זה יהיה מצוין! התקציב לשלושת החלקים (מעבד, לוח אם, וזיכרונות) הוא 1700 ש"ח +-.

ועוד משהו לגבי המעבד- יש כאלה שאומרים שעדיף 2 ליבות על 4. האם לשימושים שלי יש התלבטות? יכול להיות ששתי ליבות יתנו תוצאה טובה יותר מארבע בפרמייר או אפטר אפקטס?

גיא

פורסם

http://www.behardware.com/articles/746-8/amd-phenom-ii-x4-the-return.html

לגבי הלוח והזיכרון: אני מציע שתשקול לוח זול יותר ופשוט יותר אם אתה לא זקוק למאפיינים שהוא מכיל.

זיכרון DDR2 קיט 4GB הכי זול שתמצא יעשה את העבודה, אתה לא צריך מעבר לזה. (כ-250 שקלים)

פורסם
  • מחבר

תודה על האתר! מאוד עזר לי!

ולגבי הלוח אם- אני חייב פיירוויר, והבנתי שהלוחות של אסוס הכי יציבים וכדאיים. אז זה, אם אני לא טועה, הלוח הכי זול של אסוס שיש לו פיירוויר.

אם לא, אז על איזה אתה ממליץ?

פורסם

ל-P5QL-E יש Firewire והוא זול יחסית. (גם כן של אסוס)

ולא, הלוחות של אסוס לא טובים יותר מלוחות של חברות אחרות.. הלוחות שלהם לא הכי יציבים וכדאיים. תשכח את זה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי... אז אם אני אקח לוח אם זול יותר, ויוסיף כרטיס firewire זה יצא זול יותר? ולא יוריד לי במהירות העריכה והרינדור?

פורסם

נכון מאוד..

פורסם
  • מחבר

... אז איזה לוח אם וכרטיס פיירוויר מומלצים?

בגלל שאני לא עורך 3d, אז הבנתי שכרטיס המסך לא מאוד משמעותי, אז התכנון שלי היה לקנות את ה- p5q+ איזשהו כרטיס מסך זול (200-300 ש"ח). שביחד הם עולים בערך 900 ש"ח.

אז מה אתם אומרים על: GA-73PVM-S2H +איזשהו כרטיס פיירוויר? זה יצא יותר זול, ואז יהיה אפשר לקחת מעבד טוב יותר ברווח שיצא. זה כדאי? הכרטיס מסך המובנה הוא סביר? או שעדיף כרטיס מסך נפרד מהלוח אם? אם כן, איזה לוח?

גיא

פורסם
  • מחבר

up

פורסם

אם אתה לא צריך כרטיס מסך חזק, למה שלא תקח לוח עם כרטיס מסך מובנה (לוח שבמקרה גם זול)?

כרטיס פיירווייר- לא שייך לכאן, אמצעי אחסון.

בנוגע לכרטיס מסך- אני לא יודע עד כמה גדולה ההשפעה שלו על התוכנות שבהן אתה משתמש, לגבי זה תצטרך להתייעץ בפורום כרטיסי מסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים