עבור לתוכן

שאלה לגבי האיכות של FLAC(או כל Loseless אחר) מול MP3 וביחס לציוד כזה או אחר

Featured Replies

פורסם

שלום

השגתי לאחרונה מספר שירים באיכות FLAC

עד היום כל המוזיקה שלי באיכות MP3 של לפחות 192kbps

אני יודע שזה מאוד אינדיוידואלי וכל אחד והאוזניים שלו, אבל בכל אופן, פחות או יותר, איזה ציוד "צריך" בשביל להבחין בהבדל באיכות בין FLAC ל-MP3 נניח אפילו של 320kbps ?

כיום אני עם ATP3 וכרטיס קול OB של לוח בן 3 שנים ואת האמת? לא ממש הרגשתי שיפור משמעותי בשירים, אולי הסאונד קצת יותר "נקי" אבל לא באופן שממש אמרתי וואו זה באמת איכות ממש טובה לעומת ה-320kbps..

מבחינת אוזניות- בימים הקרובים צריך להגיע אליי Sennheiser HD 457

תודה מראש

פורסם

כמו שאמרת בהתחלה, זה משתנה מאדם לאדם, אבל זה בעיקר בעובדה שגם כששומעים הבדל זה לא מפריע או משנה לאותו אדם.

באשר למערכת שלך, ה-ATP3 אומנם רמקולים נחמדים מאוד, אבל הבדלים ברמות גבוהות אתה לא תרגיש מי יודע מה כנראה. דבר נוסף שאתה צריך לקחת בחשבון זה שלא תמיד המקור היה איכותי. כלומר ההקלטה לא הייתה טובה במיוחד ואז גם FLAC לא ישמע טוב.

mp3 בכלליות הוא לא פורמט איכותי. פורמטים כמו OGG, AAC ואפילו WMA הם איכותיים ממנו ואני חושב שיסכימו איתי פה רבים. כמובן שהכל גם תלוי בהמרה עצמה ועוד ועוד...

בנוגע ל-FLAC, בד"כ נדרשת מערכת איכותית כדי לשים לב להבדלים (שלחקם גדולים יותר וחלקם קטנים יותר), מה גם שבמערכות איכותיות מאוד, FLAC עלול להפוך דווקא למשהו בגדר דרישה ולא בגדר המלצה, בדיוק כמו הדרישה מהאלבום להיות מוקלט בהקטלה איכותית וטובה. אחרת אתה עלול דווקא לגרוע מהחוויה המוזיקלית עקב שמיעתם של פגמים. (כמובן שאת נשימות הכנר ונקישות הסקסופון אני לא מחשיב כפגמים).

הנושא מעט יותר מורכב מזה כמובן, כמו כל דבר המערב חושים. אבל בסופו של דבר, זה עניין של האוזן שלך בלבד, וה-ואו שאתה מדבר עליו, גם משתנה מאוזן לאוזן. אז לך לפי החושים שלך.

פורסם

הבעיה העיקרית לדעתי במערכת שלך היא הכרטיס קול המובנה

אני אישית נהנה מקבצי FLAC עם האוזניות HD595 שלי וכרטיס קול די ישן טוב, הCreative SoundBlaster Audigy 2 ZS Platinum Pro שיש אפילו ביקורת באתר עליו.

ההבדל הגדול בין הFLAC שאני שומע והMP3 שיש לי הוא שאתה יכול לשמוע הרבה יותר טוב את המוזיקה, זה לא שלפני זה שמעתי אותה רע, פשוט עם FLAC וציוד טוב אתה שומע הרבה יותר

פורסם

FLAC תמיד אבל תמיד יהו טובים יותר מאשר MP3 (גם אם הוא ב 320KBS)

העניין הוא שיש מליון אלגוריתמים שונים להפוך קובץ מוסיקה שבא על CD לקובץ מחשב, כלומר ל MP3 או WMA וכו'.

וכל אלגו' פועל אחרת ונשמע אחרת גם כן בסופו של דבר (חוץ מהקטע של הכיווץ שמשתנה גם כן).

לכן מוסיקה מסויימת יכולה להשמע לך טוב מאוד ב FLAC לעומת MP3 ולפעמים ההבדלים יהו זניחים ביותר ויהיה לך נורא קשה לשמוע אם בכלל.

כמובן שצריך מערכת מאוד טובה כדי להבחין בעיקר ברמות הגבוהות, לדוגמא כרטיס קול מעולה או DAC חיצוני מעולה, רמקולים טובים (או אוזניות), כבלים וכו'.

בכל מקרה, FLAC זה הדבר כי אתה יודע שיש לך איכות שהיא 100% עם עשרות אפסים אחרי הנקודה זהה למקור!!!

ככה שגם עוד 100 שנה, עדיין מה שיהיה לך יהיה זהה וטוב כמו המקור, לעומת MP3 שכל הזמן מנסה להשתפר ולהגיע קרוב יותר למקור, אבל מעצם היותו אלגו' שמוריד איכות (עבור מקום), הוא תמיד ישמע פחות טוב (גם אם הוא ישמע ב99% זהה למקור, זה עדיין לא המקור)

פורסם
  • מחבר

הבנתי פחות או יותר את הסיפור

תודה לכל המגיבים :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים