עבור לתוכן

בעיה במגבר וינטאג' - גורם לרמקולים לזמזם.

Featured Replies

פורסם

דבר נוסף שאתה יכול לבדוק-קרוב לוודאי שיש לך בצידו האחורי של הרסיבר בורג GROUND(לפעמים מסומן כ-GND).

חבר אליו חוט מתכתי כלשהו,זה יכול להיות חתיכת כבל של רמקול,ואת הקצה השני חבר לעצם מתכתי אחר,ובדוק אם הרעש נעלם.

עוד דבר-נסה להפוך את כיוון תקע החשמל שלו בשקע.יש לי רסיבר וינטאג' של רוטל ששימש אותי בעבר בתור מגבר האוזניות הראשון

שלי ל-K340,וגם לו הייתה בעייה דומה,הארקתי אותו והבעיה נפתרה.אם הבעיה לא נפתרת,אז יש לפנות למעבדה-בד"כ מה שגורם

לרעשי רקע שנשמעים כמו HISS או "פסססס" אלו נגדים וטרנזיסטורים ישנים,לא בהכרח הקבלים.יש לי שני רסיברים גדולים שעברו שיפוץ-

סאנסוי 8080DB ורוטל RX-603,שניהם סבלו מבעיית HISS גם בווליום אפס,הקבלים האלקטרוליטים הגדולים בשניהם נמדדו ויצאו תקינים,

לעומת זאת היה צריך להחליף בשניהם נגדים וטרנזיסטורים,ורחשי הרקע נעלמו.

פורסם

ניקוי יבש? איך זה בדיוק מנקה?

זה מוציא רק "אוויר" או שזה רטוב? (אני מניח שלא)

פורסם

Kosh, זה חלק ממה שרשמתי. נגדים הם רכיבים שמשמשים לכיוון BIAS לנקודת עבודה לטרנזיזטורים (מה שנקרא CLASS A, B, AB כל הכיוונים הללו ניתנים לעשייה על ידי נגדים ולמגברים עם דרישת גיין גבוהה מסוימת גם עם קבלים).

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

Kosh, האם כל מעבדת אלקטרוניקה יכולה לעשות את זה השיפוץ הזה,

או שכדי לפנות למעבדה שמתמחה במגברי וינטאג' \ סתם מגברים?

ואם כן, אם יש לך מקום להמליץ עליו? (כמו אומגה אודיו המעולים, שקיבלתי עליהם המלצה כאן)

פורסם

שיפוץ לצורך תיקון יוכלו לעשות ברוב המעבדות. שיפוץ לצורך שיפור הרוב לא ירצו לעשות.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

מזאת אומרת לא ירצו, זאת לא העבודה שלהם..?

וזה שהוא מזמזמם, זה בהחלט לא פעולה תקינה - כלומר המגבר לא תקין.

נ.ב עד איזה סכום לגיטי לשלם על דבר כזה?

פורסם

יש הבדל בין תיקון לבין שיפצור. מה גם שלא כולם ירצו להתעסק עם תיקון כזה.

מבחינת עלות, תלוי מה הבעיה וכמה הוא מניאק. בין 50 ל-200 שקלים זה יכול להשתנות בקלות. ייתכן כמובן גם יותר, אבל סביר להניח שזה הסכום המוערך. אתה יכול לברר עם הטכנאי לפני שאתה מביא לו לתיקון מה נראה לו שיהיה הסכום.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

הראתי לו את המגבר, הוא קצת הופתעה,

אבל אמר שהוא בכלל לא בטוח שהוא יוכל לסדר את זה, ורק על הבדיקה 100 שקל.

הוא גם אמר שהוא מעריך שכל התיקון\שיפוץ יעלה עד 250 שקל, יכול להיות גם פחות.

אני יחזור לעדכן על המשך ההתפתחויות.

פורסם

נשמע בחור קצת יקר :)

מצד שני לא הלכתי לטכנאים כאלה כבר כמה שנים טובות אז קשה לי להגיד שאני בטוח בזה ב-100%.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

האמת שזאת המעבדת אלקטרוניקה הכי טובה (ולמעשה, הכמעט יחידה) באשקלון.

ולא נראה לי שהם סתם יתקעו מחירים. למרות שמי יודע....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים