עבור לתוכן

על איזה לוח אפשר לשים שני מעבדי q6600 ?

Featured Replies

פורסם

שלום.

לתחנת עבודה שתריץ תוכנות תלת מימד ותרנדר אני רוצה מהירות רינדור פר עלות.

עשיתי בדיקה פשוטה וראיתי שהביצועים הגבוהים ביותר שאני יכול להוציא בלי לחסל את הארנק זה משני מעבדי q6600

אני לא רוצה להביא שני מארזים ולהפוך אותם לחוות רינדור כי זה יצא לי מחיר דומה למעבדים הרבה יותר יקרים (עוד 1000 שקל על לוח וזיכרון מהיר למעבד השני).

אני צריך לוח שיהיה אפשר לשים בו שני מעבדים. נפרדים עם 4 ליבות.

ראיתי לוחות של asus שיש בהם שני סוקט 775 אבל כתוב שהם תומכים במעבדי XEON ולא כתוב שהם גם תומכים במעבדי core due

יש לוח כמו שאני מחפש?

תודה.

פורסם

אין לוח כזה,

תצטרך לקחת XEON.

פורסם
  • מחבר

תודה.

חיפשתי בגוגל אבל לא מצאתי ביקורת עדכנית של Xeon vs opetron

או יותר חשוב מזה xeon vs quad core 6600

מצאתי xeon vs P4 ביקורת מלפני כמה שנים ..

ואם אפשר הסבר על ההבדלים בין הסדרות השונות של ה XEON, מאוד קשה לי להבין מהאתר של intel זה כתוב שם בצורה מאוד לא אוביקטיבית.

אשמח לעזרה, תודה.

פורסם

Q6600 מקביל לxeon x3220 זה בעצם אותו מעבד, אי אפשר לשים 2 כאלה על לוח.

הסדרות 5300 ו5400 יכולים לעבוד בריבוי מעבדים והביצועים שלהם מקבילים למעבדי core 2 quad בעלי מהירות שעון ומטמון זהה

פורסם
  • מחבר

אם ככה,

מה היתרון של ה XEON ולמה בכלל מייצרים אותו ?

אני רואה שהוא גם יותר יקר סדרה מול סדרה, ה6600 עולה בערך 900 שקל מול 1200 שקל XEON מגביל.

תודה רבה לך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי עיינתי טיפה בגוגל וקראתי והבנתי שזה עניין של יציבות ועבודה באותו תדר על פחות צריכת חשמל (לטובת הXEON מול הQ)

עכשיו יש לי שאלה אחרת אם תוכלו לעזור.

1) האם שני מעבדי xeon quadיתנו פקטיבית ניצול מלא של 8 ליבות ?

2) האם מערכת הפעלה vista home basic תעבוד בלי בעיה עם שני מעבדים מהסוג הזה על לוח אחד?

3) על איזה לוח אתם יכולים להמליץ לי למעבדים האלה ?

תודה רבה.

פורסם

אם יש לך מידע להוסיף להודעה הראשית/אחרונה, עשה שימוש בכפתור העריכה שמעל להודעה שלך: modify.gif

אסור להקפיץ דיון לפני שעברו 24 שעות מפתיחתו/מההודעה האחרונה שלך בו.אנא קרא את חוקי הפורום והמנע מלעבור עליהם שוב בעתיד.

הקפצת דיונים:

הקפצת דיונים הינה פרסום שתי הודעות ברצף במטרה לקדם את הת'ראד במעלה הרשימה (הודעות מסוג "UP" וכדומה). הקפצה שכזו מותרת אך ורק לאחר 24 שעות מפרסום התגובה הראשונית! כל הקפצה שכזו לפני הזמן המותר תזכה את פותח הת'ראד באזהרה אלא אם כן הוסף מידע חדש ורלוונטי.

זו האזהרה ראשונה שלך. שאלות/טענות או כל דבר אחר בעניין יש לעשות בהודעות פרטיות בלבד.

עריכה: האזהרה בוטלה.

פורסם

XEON אלו מעבדים שמיועדים למגזר השרתים לרוב. הם מחולקים באופן דומה לליבות כמו המעבדים הרגילים, אבל גם לפי הסוקט שלהם, יש כאלו שמתאימים ללוחות עם סוקט בודד (אלו זהים למעבדים הרגילים עם תושבת LGA 775) ויש כאלו שמותאמים ללוחת עם סוקט כפול (עם תושבת שונה של LGA 771) ועם סוקט מרובה (תושבת של Socket 604) וכמובן שהמחירים בהתאם.

1. ניצול עד כדי מגבלות תוכנה / חומרה (אל תשכח שבאינטל הבקר זיכרון הוא על הלוח אם בניגוד למעבד כמו AMD, לפחות ב XEON שהם לא מסדרת I7).

2. היא תעבוד כל עוד היא תומכת ביותר מליבה אחת על המחשב (מבחינת רישוי, כי למשל XP HOME לא יעבוד), תסתכל בתנאי רישוי באתר של מיקרוסופט.

3. חפש ביקורות על לוחות של LGA 771.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים