עבור לתוכן

מעוניין בקניית HD4850

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני מעוניין לשפר את המחשב שלי ע"מ שאוכל לשחק משחקים חדישים (GTA IV, Crysis, GRID) על טלוויזיה 42", ועל כן מצאתי את כרטיס המסך HD4850 מחברת Sapphire באייבורי, במחיר של 750 ש"ח.

מפרט המחשב שלי הוא:

מעבד: Intel® Core2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz, 2333 MHz

לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L

זיכרון: 2GB של OCZ

כרטיס מסך נוכחי: Gigabyte Geforce 8600GT 256MB

האם קנייה של Sapphire HD4850 512MB תתאים ללוח אם שלי?

האם אני אחווה שיפור משמעותי במשחקים? האם אני אוכל להריץ משחקים ברזולוציות "סבירות" על טלוויזיה 42" (ולהנות מכך?)?

ולמה אותו הכרטיס של חברת Gigabyte (וחברות אחרות) עולה כמעט 100 ש"ח יותר?

בתודה מראש :-)

פורסם

היי

דבר ראשון לגביי ההתאמה של הכרטיס למערכת יש עוד דברים שצריך להתחשב בהם

הראשון הוא ספק הכח שלך, כרטיס כמו HD4850 צורך יחסית ל8600GT לא מעט כח וצריך לדעת האם הספק מתאים,

האם אתה יודע את דגם הספק שלך? (אם לא אז תמונה ברורה של המדבקה על גבי הספק תעזור)

דבר שני, באיזו רזולוציית טלויזיה מדובר? האם מדובר בHD READY או אולי בFULL HD 1080?

בקשר לקניית הכרטיס, אני אישית לא הייתי רץ לקנות מהחנות הזאת אבל זוהי דעתי, האם אתה מעוניין לשמוע הצעות מחנויות אחרות? אם כן ציין את התקציב שלך לכרטיס ותוסיף אותו לכותרת (עריכה של ההודעה הראשונה כדיי לשנות כותרת).

בקשר לחברות והמחירים השונים, ישנן כמה סיבות לשוני:

האחת היא עצם העובדה שמדובר בחברות שונות ומה לעשות כמו בבגדים או נעליים, על חברה שונה משלמים מחיר שונה

דבר אחר הוא אם מדובר בכרטיס ששונה מכרטיס הסטוק, זאת אומרת קירור מתקדם, או המהרה שעבר הכרטיס.

פורסם

אני לא כל כך מבין בנושא הזה אחי אבל תבדוק את הדרישות של המשחקים לפני שאתה קונה אותם גם אחרי שקנית תכרטיס מסך..

Crysis למשל דורש מהירות מעבד של לפחות 2.8 ג'יגה הרץ....

פורסם

כן... כשמדובר בפנטיום 4 :-\

לבחור יש פה מעבד כפול ליבה יחסית לא רע

פורסם

^

אכן, הכל בסדר עם המחשב שלו, זאת לא הבעייה, רק שיאמר איזה ספק יש לו. :smile1:

פורסם

שיאמר מה הספק שלו? ומה התקציב שלו לכרטיס המסך ונבחר לו כרטיס מתאים בתקציב!

אולי כדאי לו איזה 4850 עם אובר קלוק וקירור איכותי אולי הוא רוצה שקט ואולי הוא רוצה תהכי זול (סטוק) או שבכלל עדיף לו כרטיס אחר 9800GTX+

פורסם
  • מחבר

חבר'ה קודם כל תודה על התגובות המהירות והמקצועיות :-)

פתחתי את המחשב וצילמתי את הספק כוח שלי (ובאותה הזדמנות ניקיתי אבק עם הפן של אימא :)).

קניתי את הספק כוח הזה לפני שנה בערך..

אגב הטלוויזיה שלי תומכת HD Ready ולא HD Full.

[attachment deleted by admin]

פורסם

HD4850 לוקח 7.5 אמפר אם אני לא טועה, ולך יש 19 בסה"כ.

AMD ממליצים על כ- 28-30 אמפר לכל המערכת עם HD4850.

תצטרך להחליף ספק כוח....

עם לפחות 30 ב +12V או יותר.

פורסם

ספק גנרי של "כאילו" 500W זה גבולי אני מאמין שיחזיק קנה ותבלה מקסימום ישרף

p11ma יש כתבה שאני לא זוכר איפה היתה שהראתה שאפשר אחרת

פורסם

אוקיי, לאור הדברים שאני רואה יש לי הצעה אליך

ספק הכח שלך לצערי הרב וגם לצערך אינו איכותי ואינו מספק מתח רב ולכן המלצתי אליך זה לא לקנות HD4850 כשמדובר בספק שכזה

אז מהי הצעתי?

1 - ספק איכותי זה הא' ב' של מערכת מחשב יציבה ולכן אני יותר ממליץ לך בחום להתייעץ בפורום ספקים ומארזים לגביי קניית ספק כח חדש, הנה דוגמא לספק כח איכותי, יחסית זול ומתאים:

http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=990

בקשר לכרטיס המסך, הרזולוציה של המסך שלך הינה HD READY ולכן אין מה לקפוץ לכרטיסים כמו HD4850 או 9800GTX+ בעוד כרטיס טיפה יותר פשוט כמו 8800GT או 9800GT (אותו דבר) יעשו עבודה מעולה.

למה לרדת בכרטיס? משום שברזולוציה הנ''ל ההבדל בביצועים שאתה תראה יהיה לא גדול בין כרטיס כמו HD4850 לבין 9800GT ולכן אין שום טעם להשקיע יותר כסף, במקום - קניית ספק כח איכותי + כרטיס טוב יעשו לך חבילה משתלמת.

ספק גנרי של "כאילו" 500W זה גבולי אני מאמין שיחזיק קנה ותבלה מקסימום ישרף

ישרף... :-\ ואיזה חלק הוא יקח איתו בדרך לגהנום?

פורסם

אני ממליץ לך להגדיל את התקציב למשהו כמו 1050-1100 ש"ח וכך תוכל לקבל שיפור קציני ביותר במשחקים וללכת על ספק חדש טוב וזול יחסית ועל 4850 ,תודיע אם אתה מגדיל את התקציב ונמצא לך משהו משתלם, במידה ולא אז תלך בעצתו של DJ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים