עבור לתוכן

בעיה מהותית ומעיקה מאוד: לקום בבוקר לבי"ס

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

בגלל שהבנתי שהבעיה העיקרית שלי היא המודעות בבוקר, אני אנסה לפני שאני הולך לישון לחשוב על זה (למעשה אני אנסה לזכור "לעצמי" להיות מודע כשאני מתעורר). אין לי עייפות במשך היום ובד"כ אחרי חצי שעה בערך אני כבר ערני. הבעיה שלי היא לקום מהמיטה ולהתעורר.

אין לי עייפות במשך היום

תודה על הטיפים בכל אופן, ותודה ששיתפתם :xyxthumbs:

• תגובות 34
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין לך שום מחלה ביולוגית. במילה אחת זה ניקרה "עצלנות"

תאמין לי גם אני סבלתי מי זה ועדיין . גם לי לא היה כוח לקום והיתי מוכן להבריז בכל יום.

אז איך מתחילים בריפוי... חושבים האם באמת חשוב לך להגיע לביצפר... או שסתם לצאת מידי חובה. כי אם לא בא לך אז אל תקום וואלה באמת למה???

בצבא למדתי מה זה לקום ב5 בבוקר אחרי 6 שעות שינה במקרה הטוב ושנאתי כל שניה וחשבתי וואו כמה טוב היה בביצפר שפשוט יכלתי לדפוק ברז. אז כשה רוצים אז יכולים. תתחיל לחפש את התשובה עם עצמך ולא לשאול אחרים. כי כל השאר ימליצו לך על שיטות שיטחיות בלבד.

פשוט כל כך נכון.

אני במשך כל התיכון נחשבתי למאחר הפטולוגי של השכבה.. לא היה יום שלא הייתי מאחר, המורים היו שואלים "איפה מיכאל" בשיעור השישי שביעי ועדיין היו עונים, הוא יגיע.. אפילו בספר מחזור כתבו לי "עדיף מאוחר מאף פעם.."

בכל אופן אני מנסה לחתור לזה שהייתי האמא והאבא של "המחלה" הזאת, וכמה שזה אולי נשמע לך פלצני.. זו האמת ברגע שיהיה לך חשוב לקום, אתה תקום.

למשל בצבא כשאתה חייב לעשות משהו, אתה תקום גם אחרי שעה וחצי של שיינה, או בשביל לקום לעבודה אני קם כי אין בררה, או שאני יקום או שאני יאבד את מקום העבודה שלי.

לדעתי פתרון קסם אין, כנראה שלא אכפת לך יותר מידי מבית הספר, או שאתה מרגיש שלא יקרה כלום אם תאחר או תפסיד כמה שיעורים.

אבל אם אתה באמת רוצה להתחיל לקום ולקחת את עצמך ברגליים, אתה חייב להתרגל לקום מוקדם.. (הרעיון לקום כל יום באותו שעה יעבוד אם תתמיד בו), למרות שאני בעצמי אף פעם לא הצלחתי לעשות את זה.

קיצר, זה הכל עניין של כח רצון, ומה לעשות יש אנשים שהם יותר חיות לילה (כמוני) שוואלה אפילו אחרי שלוש שעות שיינה ב2 בלילה אני מרגיש וואחד הרבה יותר טוב מבצהריים או בבוקר..

שיהיה בהצלחה ;)

פורסם

אני בדיוק באותו מצב כמוך, גם ביא', ולפעמים אני פשוט מחכה שההורים ילכו ואני נשאר לישון.

שלא לדבר על זה שבשיעורים אני כל הזמן ישן.

יש לי פתרון בשבילך, אבל לצערי זה יכול לגרום לך להיות עצבני בבוקר, ואולי גם למשך כל היום.

קח איזה שיר מטאל טוב, שים על ווליום גבוה, ותפעיל שעון מעורר במחשב.

אם אתה רוצה להתחכם, תנעל את המקשים של המקלדת אח"כ, ככה שעד שתכבה את זה, אתה תהיה כזה בשוק שלא תוכל לחזור לישון.

לילה טוב :sleep:

פורסם

תנסה שינה פוליפאזית כלשהי.

פורסם

הכל עניין של רצון...

אני בי"ב- יושן בממוצע 4-5 שעות בלילה וקם גג תוך 5 דקות אחרי טפיחה קלה של אבא ב-6 וחצי בבוקר.

צריך לדעת להרגיל את הגוף. ברגע שמתחילים להתעצל זה כמו כדור שלג כזה ואחרי תקופה, העצלות הזאת הופכת להרגל.

וכן, אני יודע שאני לא יושן מספיק אבל לרוב אני מוצא את עצמי עירני מאוד אלא אם כן אני מסיים ללמוד ב-4 וחוזר הביתה לשינת צהריים ארוכה מאוד...

פורסם

אין לי ממש תובנות לתרום לנושא. גם אני לא טיפוס של בוקר, כדי להתעורר אני מפעיל מוזיקה במחשב דרך הנייד שליד המיטה.

אבל בקשת משהו לסימביאן ואני במקרה נתקלתי במשהו לפני כמה ימים, תכלס זה נראה לי סתם בולשיט אבל לך תדע...

http://www.happywakeup.com/en/index.htm

פורסם

תנסה שינה פוליפאזית כלשהי.

אל תנסה שינה פוליפאזית, היא בעייתית מאד. אבל אתה כן יכול לנסות שינה בי-פאזית. תשן 2-3 שעות בצהריים, ואז עוד 5-6 שעות בלילה.

פורסם

שינה בי-פאזית מורכבת מ שעה וחצי שינה בערב ו4.5 או 6 שעות שינה בלילה

החסרון (הגדול )היחיד בה, לדעתי, הוא שזה דופק את חיי החברה שלך כי אתה חייב לוותר על פעילות שמתנגשת לך בשעה וחצי של שינת הערב.

פורסם

אין לי ממש תובנות לתרום לנושא. גם אני לא טיפוס של בוקר, כדי להתעורר אני מפעיל מוזיקה במחשב דרך הנייד שליד המיטה.

אבל בקשת משהו לסימביאן ואני במקרה נתקלתי במשהו לפני כמה ימים, תכלס זה נראה לי סתם בולשיט אבל לך תדע...

http://www.happywakeup.com/en/index.htm

הבעיה שהבנדאם צריך לקום לבצפר... אז זה לא יעזור שהתוכנה תעיר אותו מה שכדאי (לא לדבר על זה שזה בולשיט טהור.. כן?)

פורסם

אצלי זה שעון עם תזכורת של כל 9 דקות ככה שאני מכוון אותו ל 7 ורק בתזכורת ה 2-3 אני שומע אותו בכלל וקם..

פורסם

אצלי זה שעון עם תזכורת של כל 9 דקות ככה שאני מכוון אותו ל 7 ורק בתזכורת ה 2-3 אני שומע אותו בכלל וקם..

בדיוק מה שאני עושה! רק שאני עדיין ממשיך לישון גם אחרי התזכורת העשירית לפעמים....

פורסם

גם לי הייתה בעיה כזאת עד לא מזמן...

אם יש מישהו בבית שקם לפני שאתה צריך לקום אז תבקש שידאג להעיר אותך ולהעיף לך(ואפילו להחביא) את השמיכה...זה די מוציא את החשק להישאר במיטה וגם אם תצטרך לחפש את השמיכה אז אתה תיהיה אחרי זה יותר ערני ותוכל לא לחזור לישון..

ותנסה גם להתחיל להתעורר הרבה לפני.

אני למשל, צריך לקום ולהתחיל להתארגן לבצפר בערך ב7...אז אני שם שעון מעורר כבר ל6 עם נודניק כל 5 דקות, וככה בדרך כלל אני מתעורר בזמן...וגם אמא שלי מעירה אותי..

פורסם

יש לי שיטה מצויינת, אם אני לא קם אז אני מבריז שעה-שעתים ראשונות, אם קמתי אז אני הולך לבית הספר אבל גם אז אני עושה השלמת שעות שינה בספרות, תנך, היסטוריה, תעבורה, ולפעמים גם פיזיקה ומתמטיקה:)...

תאמין לי שאחרי שתישן בבית הספר 3 שעות +- יהיה לך יותר קל לקום בבוקר יום אחרי וכך גם בהמשך...

ערן.

פורסם

אמא שלי פשוט משפריצה עלי מים דרך מיכל כזה כמו של הספרים עושה את העובדה יופי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים