עבור לתוכן

האם יכולה להיות סיטואציה של צוואר בקבוק במערך CF של שני 4870X2 עם מעבד Q9650 ?

Featured Replies

פורסם

שלום כולם,

ברשותי לוח אם X48 (תומך CF X16 בשני הערוצים), ובקרוב אני אמור להחליף את המעבד מ-E8400 ל-Q9650,

כמו כן עומד להחליף את כרטיס המסך מ- 4870 ל- 4870X2 (כי אני לא מרוצה מהביצועים של ה-4870 על רזולוציית 1920X1200 עם הגדרות מקסימליות בחלק מהמשחקים).

מה שעדיין יהיה לי זה מקום נוסף בסלוט ה-PCI-E השני לCF, כך ששדרוג עתידי של המעבד לא יבוא בחשבון, אלא רק תוספת של כרטיס מסך נוסף.

- אז עם CF של שני 4870X2 על Q9650, לדעתכם, המעבד יגרום למצב של צוואר בקבוק ?? לא מצאתי תוצאות בנצ'מארקים שעונים על כך :nixweiss:.

ואם כן,

- אולי עדיף שאחכה ליציאת ההכרטיס הבא של ATI עם ליבה בודדת - 4890 ??

(לפי הפרסומים - באפריל) ואשלב שניים ב-CF.

- יש דרך לחזות בעיה כזו בשילובי חומרה ??

הערות -

1. אני לא :screwy: זו סיטואציה ריאלית לחלוטין.

2. הת'רד הזה תחת נושא מעבדים כי לדעתי מקור "הבעיה" כאן זה המעבד מבחינת יצירת צוואר בקבוק בסיטואציה שתיארתי.

3. CF של שני 4870 - אפשרות שפחות מועדפת.

פורסם

אני רואה שכסף זו לא בעיה, אז קח קירור מים ותקרע את המעבד בOC כדי שלא יהווה צוואר בקבוק..

פורסם

ATI עושים בעיות עם 2 ליבות, אז אתה רוצה 4?

אני מציע שתשתמש ב-HD4870 שלך ולא תשדרג את ה-E8400 (סתם חבל) ותחכה למעבדי ה-i5, באותה תקופה אמור לצאת כפול-ליבה של nVidia שבנוי בתצורה של 40nm.. לפי ההשערות ה-GT212 אמורה להיות חתיכת ליבה שחבל על הזמן.

פורסם
  • מחבר

אני רואה שכסף זו לא בעיה, אז קח קירור מים ותקרע את המעבד בOC כדי שלא יהווה צוואר בקבוק..

לגבי ה-OC - כבר ניסיתי לבצע OC למעבד, הגעתי למשהו כמו 500 MHZ נוספים ואחרי ריסטרט אחד המחשב התחיל לעשות בעיות, ולמרות שכל פעם הורדתי את התוספת בביצועים המערכת לא היתה יציבה, אז החלטתי שOC זה לא בשבילי (גם בעיקר שאין לי עניין בביקורת מתמשכת לטמפרטורה של המעבד).

בקיצור בשורה התחתונה מה שאני מבין ממך זה שייווצר צוואר-בקבוק וOC יפתור את זה, לכן כנראה שאבצע CF תלת-ליבתי מקסימום, למרות שקראתי באיזה אתר בחו"ל שקומבינציה כזו עשתה למישהו בעיות.

ATI עושים בעיות עם 2 ליבות, אז אתה רוצה 4?

אני מציע שתשתמש ב-HD4870 שלך ולא תשדרג את ה-E8400 (סתם חבל) ותחכה למעבדי ה-i5, באותה תקופה אמור לצאת כפול-ליבה של nVidia שבנוי בתצורה של 40nm.. לפי ההשערות ה-GT212 אמורה להיות חתיכת ליבה שחבל על הזמן.

מעבר לפלטפורמה של I5 זה אומר מחשב חדש כמעט לחלוטין, קצת מוגזם בהתחשב בעובדה שאת המחשב הנוכחי יש לי בסה"כ מספטמבר 08.

כרגע אני מעדיף לשדרג את הקיים כי הביצועים לא מספקים ורק בעוד שנה וחצי לעבור ל-I7 ואולי מעבר חזרה לNVIDIA כי יש לוחות צ'יפסט X58 תומכי SLI.

והדו ליבתי היחיד של ATI ששמעתי שהוא בעייתי זה ה- 4850X2 כי הוא מתחמם ובעיות דרייברים וכו'... אז אליו אני לא מתקרב.

יש מצב שבו מעבד E8400 מהווה צוואר בקבוק ל- 4870X2 בודד ??

כרגע נראה שאחכה להשקה של כרטיס מסך חד ליבתי חזק יותר מ-4870 או שאקנה בקרוב 4870X2.

המצב האופטימלי שהייתי רוצה להגיע אליו זה כאשר לא נוצר צוואר בקבוק בין המעבד החדש לכרטיסי המסך וההפך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים