עבור לתוכן

בעיה שמשגעת לי תשכל בhd 4850.

Featured Replies

פורסם

אוקיי יש לי hd4850 של connect 3d אם קירור של ac cooling(מאוורר יחיד).

המחשב הוא חדש ונקנה לפני חודשיים.

חודש לאחר הקנייה החלו אצלו רעשים מעצבנים זה היה בתדירות של כל כמה ימים בערך לא ממש מפריע אך מציק פתחתי את המחשב הבנתי שזה מהכרטיס מסך.

עכשיו הרעש הגיע לתדירות של כל חצי שעה בערך!!! רעש חזק שאי אפשר להתרכז איתו.

הבעיה בכרטיס היא זאת.

המאוורר יושב במין עיגול עם כמה תומכים בו שמחוברים לכרטיס.

עם עדיין לא הבנתם תסתכלו בתמונה (אותו דבר רק עם מאורר אחד) http://www.foxpc.co.il/UploadImages/634586_20AOC.jpg .

עוד תמונה ברורה יותר http://images.hardware.info/news/force3d_accelero.jpg (אם תסתכלו טוב תראו איפה המאוורר יכול להתנגש בתומך).

עכשיו הבעיה היא שהמאוור לא יושב טוב ונופל קצת ואז הוא מתנגש בתומכים והתוצאה היא רעש כמו רעשן.

עכשיו זה לא אופציה לחלוטין להגיע לחנות שיסדרו לי מכיוון שהם רחוקים ממני.

תנו לי הצעות לפתור את הבעיה איך שהמאוורר לא יפול,יזוז מהמקום שלו.

החנות אמרו לי שאני צריך לשים שם חוט בין המאוורר ללוח וסתם בילבלו תשכל אז אם למישהו יש ריעון שיגיד זה יעזור לי מאוד?

פורסם

אני מבין שהחנות רחוקה וזה בעיה, אבל אם אכן יש מגע בין המאוורר למסגרת (או לכל חלק אחר) ואי אפשר לסדר זאת מומלץ ביותר להחליף את הקרור או את הכרטיס - כי העניין הוא לא רק הרעש אלא גם הקטנת היעילות וקיצור אורך החיים של הקרור. אם משהו מפריע למאורר להסתובב זה מן הסתם מקטין את המהירות שלו וכן מטיל עומס נוסף על המנוע הנדרש עתה לא רק לסובב את המאוורר אלא גם להרחיק עצמים קשיחים מדרכו, שלא לדבר על להבי המאוורר עצמם החוטפים מכות באופן חוזר ונשנה.

עם זאת, מהסברך קשה להבין מה מפריע למאוורר ובאיזה חלק הוא פוגע. אם הוא פוגע בהיטסינק, אזי התושבת שלו לא מורכבת כמו שצריך ולא מקובעת היטב במקומה, והיות שאפשר לפרק את התושבת מההיטסינק מומלץ לעשות כן ואף לנסות להגדיל את המרווח בין שני החלקים (עד כמה שאפשר, ולוודא שהחלקים מקובעים במקומם ללא חופשים). אם המאוורר פוגע בתושבת של עצמו, אזי המנוע לא יושב טוב בתוך התושבת ולא מקובע במקומו (אם היה מקובע, פשוט עקום - אז היה מדובר בבעיה רציפה ולא משהו שמופיע מדי פעם ונעלם). כל נסיון לקבע את המנוע בצורה טובה יותר יכלול מן הסתם אלתורים, הדבקות, דפורמציה פלסטית וכו' - מה שכמובן מבטל את האחריות.

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע מה זה היטסינק אבל עם זה לוח ברזל שהוא מעל המאוורר אז זוהי לא הבעיה.

הבעיה היא שהמאוור פוגע בתושבת של עצמו.

ואין סיכוי שאני ילך על החנות שלי זאת פשוט לא אופציה אם מישהו יכול לפרט יותר איך לסדר את הבעיה אני אשמח.

ולדעתי זה לא יקצר את החיים של הכרטיס מכיוון שהטמפ' שלו עדיין אותה טמפ' שהייתה שקיבלתי אותו פשוט הבעיה היא שהטמפ' עולה ברגע שהוא מתחיל להתנגש עם התושבת של עצמו ההתנגשות נמשכת משהו כמו 5 דקות ואז המאוורר חוזר להתנהג כרגיל והטמפ' חוזרת לעצמה.

פורסם

לא דיברתי על קיצור החיים של הכרטיס, דיברתי על קיצור החיים של המאוורר.

היטסינק - HEATSINK - זה גוף הקרור עצמו, בד"כ בעל צלעות קרור עליהן המאוורר אמור להזרים אויר.

אם המאוורר פוגע בתושבת של עצמו סימן שהמנוע לא מרותק לתושבת כמו שצריך. מעבר לזה קשה להגיד משהו מבלי למשש את העסק.

פורסם

המאוורר לא אמור לגעת בהיטסינק/התושבת שלו. זה מקצר את חיי המאוורר ובכך מקצר גם את חיי הכרטיס.

אני לא יכול להמליץ לך על פעולה שאתה יכול לבצע בעצמך שלא תבטל לך את האחריות על הכרטיס כיוון שכל שינוי/שייוף/כיפוף/פירוק

של אחד מהחלקים יסיר לך את האחריות. אתה בטוח שאתה רוצה להסתכן? למה אתה לא יכול ללכת לחנות?

פורסם

בנאדם, קנית מחשב, משהו לא בסדר עם המחשב. אל תהיה טיפש לך לחנות שיתקנו / יחליפו / מה שלא יהיה שצריך לעשות, נסיון לטפל בזה בעצמך, סביר שיניב הרבה יותר נזק מאשר תועלת.

פורסם
  • מחבר

אוקיי למרות שזה באמת רחוק לי אני אסע כי אני מבין שאין פיתרון.

אבל יש לי בעיה אני לאאא מצליח להוציא תכרטיס מסך פשוט לא מצליח ואני מפחד להרוס אותו מישהו יודע איך להוציא ????

פורסם

בכל תושבת לכרטיס מסך יש קלפיס שתופס את הכרטיס לתושבת שלו (נמצא בקצה הימני של הסלוט)..

תבדוק שאתה מרים/מזיז את הקליפס הזה ואז מושך את הכרטיס מסך מהלוח אם (כמובן אחרי שהסרת את הבורג שמחבר אותו למארז וכו)..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים