עבור לתוכן

איפה יש תצוגה של מסכי "24 רצוי באזור ב"ש או המרכז/השרון ?

Featured Replies

פורסם

אני מתלבט בין כמה מסכי "24, בנתיים עיקר ההתלבטות שלי נע סביב Philips 240PW9EB , LG W2442PA , DELL 2408WFP.

ואולי גם ה "22 שכולם מדברים עליו 2209WA

אבל כמי שלא מבין יותר מידי באלמנטים הטכניים אולי הכי טוב לי זה לראות את המסכים, לראות את ההבדלים בינהם, לנסות לקרוא איזה מסמך על כל אחד מהם במשך כמה דקות ואז להחליט האם כדאי יותר "22 או "24 והאם מספיק TN או שכדאי להשקיע וכו'.

יש מקום שמציג את המסכים האלו כדי שאוכל להתנסות בהם?

תודה רבה :)

פורסם

את ה-2209WA לא תמצא באף תצוגה, הוא חדש מידי. גם לא את ה-Philips.

את ה-2408WFP תמצא אולי ב-LCDTV/Notebookclub בפ"ת.

מסכי TN תמצא בשפע בבאג / אופיס דיפו / קרביץ וכדומה.

פורסם

לראות את המסכים בעצמך זה דבר שלדעתי מאוד כדאי לעשות.

דבר נוסף שכדאי לעשות זה להגדיר מראש תקציב, שימושים לצג ומספר שעות עבודה ביום מול הצג.

אני לא רוצה להכנס לך לכיס, אבל ממה שראיתי ה-2408 עולה בערך כפול מ-2209, ולא בטוח שזה מצדיק את ההפרש.

אולי אם השימוש מועט ואין לך בעיה עם פאנל TN אז גם זה מספיק.

זה גם תלוי בשימושים - כנראה שפאנל IPS עדיף לעבודות גראפיקה, ו-PVA לסרטים.

פורסם
  • מחבר

הגדרתי לעצמי שימושים ושעות עבודה. אני עובד על המחשב בערך 12 שעות ביום וברובן אני קורא וכותב טקסט (קורא מאמרים או מתכנת). אין לי צורך בגרפיקה אך יש לי צורך גם בארגונומיה מעולה וגם מבחינת שטח תצוגה, גודל אותיות וכו' ובנוסף איכות התמונה מבחינת נוחות קריאה ו"בריאות" לעיניים.

תקציב, כמה שיותר זול שמספק את המטרות האלו. אני מוכן להוציא עוד 1000 שקל אם זה אומר שזה ישפר את איכות העבודה שלי, שהיא רוב היום בשבילי.

יכל בהחלט להיות ש TN מספיק לי, אני יודע מה השימושים שלי (ולהבנתי הם לא בשמיים) אבל לא מבין מספיק בטכנולוגיה כדי להחליט האם TN מספיק לשימושים האלו או לא וממה שכבר שאלתי כאן הדעות מעורבות (אמרו לי לדוגמה שעם TN לא אוכל לעבוד במצב PIVOT בצורה איכותית אבל מצב PIVOT נראה לי, אומנם ללא ניסיון, כאידיאלי לקריאה וכתיבה של טקסט כך שחשוב לי שהאופציה תיהיה קיימת).

פורסם

(אמרו לי לדוגמה שעם TN לא אוכל לעבוד במצב PIVOT בצורה איכותית אבל מצב PIVOT נראה לי, אומנם ללא ניסיון, כאידיאלי לקריאה וכתיבה של טקסט כך שחשוב לי שהאופציה תיהיה קיימת).

באופן אישי Pivot לא שימושי עבורי.

צג 24" הוא די רחב, ואישית זה נראה לי לא נוח ב-pivot. אבל זה לא מנסיון.

כמובן שזה גם עניין סובייקטיבי - כך שאולי מה שכדאי לך לעשות זה לשבת 5 דקות מול צג כזה ולראות אם זה בכלל שימושי עבורך.

בעניין נוחות קריאה - הדעות חלוקות.

יש אנשים שטוענים שפאנל TN פחות נוח להם, או מעייף אותם, או גורם לכאבי עיניים.

אני אישית לא נתקלתי בזה גם בתקופה שישבתי 12+ שעות ביום מול המחשב.

סביר להניח שלפחות חלק ממי שיש להם בעיות בעבודה ממושכת מול המחשב יסבלו מול כל סוג פאנל.

יכול להיות שעבור חלק מהם עבודה עם פאנל איכותי יותר תפתור את הבעיה או תפחית אותה.

אני מניח שצריך לנסות בשביל לדעת...

מבחינת צג 22" או 24" - לשימושי טקסט אני מאמין שאין הבדל בין IPS ל-PVA, ואז נשאר לך להחליט לגבי צורת העבודה שלך ושטח העבודה שאתה צריך (כמה שווה לך תוספת השטח ב-24" - אולי בכלל שווה לחפש שני צגי 19" לעבודה זה לצד זה?).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים