עבור לתוכן

התלבטות מעבדים וכרטיסי מסך פירוט בפנים

Featured Replies

פורסם

חבר'ה לאחרונה קניתי מסך 22 אינצ' של סמסונג T220 ואיתו ניפתח התיאבון אני רוצה להתחדש במפרט חדש...

יש לי מפרט על הכוונת אני פשוט מתלבט בין המעבדים והכרטיס מסך!

עכשיו אני יסביר איפה "אני אוכל כל פעם תסביך מחדש":

לגבי המעבד אני מתלבט בין QUAD שהוא Q9550 לבין E8400 שהוא INTEL CORE 2 DUO עכשיו חשוב לציין אני לא מתכנן O.C ואני לא ילד מושפע שקונה מחשב רק לפי GTAIV מה שכן חשוב לי העתיד הרחוק -אנחנו רק הולכים ומתפתחים הן בחומרה,תוכנה,משחקים וישומיים אני לא גיימר גדול אבל אני מחפש מערכת שתוכל להריץ משחקים על רזולוציות גבוהות באיכות גבוהה מאוד!

אני מתכוון לשחק משחקים כבדים מאוד כמו FAR CRY2,GTAIV,PRINCE OF PER,CRYSIS,NEED FOR SPEED UNDERCOVER ועוד רשימה ארוכה....

אני יודע שרובם לא תומכים 4 ליבות ולכן יותר משתלם ללכת כרגע על הE8400 שכן הוא עדיף על גיימרים וכו' אבל חשוב לי הראייה לרחוק ה Q9550 גם מעבד חזק יותר גם חדשני יותר וגם חזק לא פחות מה E8400 גם כאשר הוא נתמך ב 2 מהליבות שלו! הרבה אומרים שה QUAD מתוכננים ברובם לעבודה גרפית שמצריכה ביצועים גבוהים במיוחד מהמעבד... אז לכן אני לא יודע אם כדאי להשקיע ומשתלם ללכת על ה Q9550

לכן חבר'ה מה הייתם ממליצים לעשות האם שווה ללכת על הQ9550 או על ה E8400 למרות שאני לא מתכנן O.C

הדילמה השנייה שלי זה כרטיס מסך!

אני מתלבט בין HD4870 512MB GDDR5 / HD4870 1024MB GDDR5 שני הכרטיסים הם של SAPPHIRE כלומר הכרטיסים הם מאותו סוג רק הקטע של הזיכרון פה משפיע כמו שאמרתי בההתחלה המסך שלי הוא 22 אינצ' LCD של סמסונג מדגם T220 עכשיו הרזולוציה המקסימלית שלו היא 1680X1050 ופה ניכנסת הדילמה שמעתי שברזולוציה כזו לקחת את ה 1024MB זה מיותר לחלוטין! רק ברזולוציות גבוהות יותר כמו של מסכי 24 אינצ' ממולץ לקחת 1024MB אבל הבעיה שהיו שכאלה דווקא לחצו לקחת 1024MB ופה אני כבר משתגע ואני מבקש רק ממי שמבין/יודע/יש לו ניסיון להגיב בנושא! איזה כרטיס כדאי לקחת למערכת שלי....

ואלו הרכיבים שאני סגור כמעט 100% לגביהם:

לוח אם- GIGABYTE GA-EP43-DS3L

זיכרון- G.Skill DDR2 4096MB 1000MHZ 2GX2 Dual Chanel

דיסק קשיח- 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II‎ Western Digital‎

צורב DVD- ‏SH-S223F DVD±RW x22 White Sata‎ SAMSUNG

מארז- TEMPEST NZXT

ספק כוח- ‏Cougar 550W 12 CM Ultra Quiet Fan Modular‎ של HEC

תקציב- 4500 שקל!

פורסם

את נושא כרטיס המסך סביר להניח שישלחו אותך לפורום כרטיסי מסך. בכ"מ האנשים שקונים HD4870 1GB שאתה מדבר עליהם קונים את גרסת ה1GB בגלל שהם מרשים לעצמם לפנק את עצמם ולחשוב שזה חיוני להם אבל באמת לא נראה לי שזה כזה ישנה לך במיוחד שרק קנית מסך חדש אז לא נראה שתשדרג את המסך בקרוב.

לכן אני חושב שתקנה את הזול יותר HD4870 512GB למרות שלדעתי גם HD4850 1GB יספק אותך.

ולגבי המעבד, אני הייתי בדילמה כמוך והחלטתי לקחת את הQ9550 לדעתי הוא יותר עדיף כי כמו שאמרת הE8400 עדיף רק לשלב זה אבל גם העתיד חשוב.

פורסם
  • מחבר

את נושא כרטיס המסך סביר להניח שישלחו אותך לפורום כרטיסי מסך. בכ"מ האנשים שקונים HD4870 1GB שאתה מדבר עליהם קונים את גרסת ה1GB בגלל שהם מרשים לעצמם לפנק את עצמם ולחשוב שזה חיוני להם אבל באמת לא נראה לי שזה כזה ישנה לך במיוחד שרק קנית מסך חדש אז לא נראה שתשדרג את המסך בקרוב.

לכן אני חושב שתקנה את הזול יותר HD4870 512GB למרות שלדעתי גם HD4850 1GB יספק אותך.

ולגבי המעבד, אני הייתי בדילמה כמוך והחלטתי לקחת את הQ9550 לדעתי הוא יותר עדיף כי כמו שאמרת הE8400 עדיף רק לשלב זה אבל גם העתיד חשוב.

סבבה אחי אני שמח לשמוע שגם לך הייתה התלבטות כזאת והכלת על ה Q9550 זה גם מה שאני רוצה לקחת אבל אני רוצה לדעת אם הוא ישתלב טוב עם הלוח אם של GIGABYTE GA-EP43-DS3L בגלל שהייתי ב KSP והמוכר אמר לי שאני צריך ללכת על לוח יותר חזק כי הוא יגביל תמעבד בשלב מסויים ואז כל העיניין מסתבך כי יש חריגה בתקציב!

לגבי הכרטיס מסך לא נתת לי תשובה אחי... אמרת שיש אנשים שמרשים לעצמם מה זה אומר? אני שאלתי אם הרזולוציה של המסך שלי והמצב שבו אני נמצא-מערכת/דרישות שלי ממשחקים וכו' מחייבים אותי ללכת על 1GB זיכרון או שגם ה 512MB נותן תוצאות מעולות ושה 1GB במקרה שלי ספציפית הוא מיותר זה השאלה מהרכזית שלי!

עוד תגובות חבר'ה איפה היענות?!??... מנהלים ועוד אנשים תגיבו זה חשוב מאוד מאוד!!!

פורסם

כרטיסי מסך בפורום המתאים בבקשה.

אין סיבה שהלוח EP43-DS3L לא "יחזיק" את ה-Q9550, כנראה שלא הבנת את המוכר או שהוא מנסה לגרום לך להוציא יותר כסף.

פורסם
  • מחבר

קודם כל אחי תודה רבה הרגעת אותי!

ושנית כל הבנתי תמוכר הוא סתם מני*ק כי הוא גם דחף לי למערכת הזאת רק עם מעבד E8400 וכרטיס HD4870 512MB ספק כוח של 750W !!! שזה בכלל מיותר!

והבנתי אותו טוב מאוד הוא אמר שממולץ לי לקחת לוח אם יותר טוב ממה שיש לי בגלל שהמעבד שלי חדש יותר (ובאיזשהו שלב לפי מה שהוא אמר) הלוח יעשה בעיות- משו שקשור לעידכונים ולהגבלה....

ולגבי הספק הוא המליץ לקחת 750W בגלל שהוא אמר ש 550W לא יחזיק כי לפעמים הצערכת מתעמצת יותר מידי והיא דורשת יותר מתח אז עדיף לקחת 600W ואם אתה לוקח 600W אז המחיר של 750W לא רחוק אז קח אותו!

והוא לא שאל עם אני עושה O.C ודחף לי זכרונות יקרים+קירור למעבד FREEZER 7 PRO

זהו סיימתי לספר לכם על תרגילך השיכנוע והעוקץ שלו עכשיו חבר'ה תורכם להגיב!

הבנתי שדילמת כרטיס המסך לא שייכת לפה אז אני ישמח לשצוע לפכות עוד תגובות על המעבדים!!!! רק על המעבדים! מה לקחת?מה כדאי יותר?

נ.ב:

אני אפתח אשכול לגבי דילמת כרטיס המסך בפורום המתאים

פורסם

הבנתי שעיקר השימוש במערכת הוא משחקים- לדעתי E8400. מה יהיה בעתיד? בעתיד ירדו מחירים, יצאו מעבדים חדשים ומתישהו תשדרג את המערכת (כן, לוח, מעבד וזיכרון ככל הנראה).

פורסם

הQ9550 ישרוד לך עוד שנה שנה וחצי יותר מאשר E8400 לפחות לגבי משחקים בלבד . לאור העובדה שיצא כבר משחק שתומך ב4 ליבות . פרק זמן שיאפשר לך לחסוך כסף למעבדים חזקים יותר . אם תרצה לחסוך על המעבד ולהחליף רק אותו בירידת מחירים הבאה זה החלטה שלך .

פורסם
  • מחבר

הQ9550 ישרוד לך עוד שנה שנה וחצי יותר מאשר E8400 לפחות לגבי משחקים בלבד . לאור העובדה שיצא כבר משחק שתומך ב4 ליבות . פרק זמן שיאפשר לך לחסוך כסף למעבדים חזקים יותר . אם תרצה לחסוך על המעבד ולהחליף רק אותו בירידת מחירים הבאה זה החלטה שלך .

לא הבנתי כלום מהתגובה שלך אז מה אתה ממליץ בעצם?לגבי שרידה אני מחפש מחשב שישרוד לי לפכות לשנתיים וחצי משהו כזה כי אחרי 3 שנים אני יקנה חדש....

מבחינתי זה המחשה האחרון שאני קונה עבורי כי אני עוד מאט מתגייס והאחים שלי הקטנים יקחו אותו והם לא משחקים במשחקים חזקים ולכן עוד 3 שנים משו כזה אני גם ככה יקנה מחשב חדש אני מאמין בשביל האחים שלי!

עכשיו אמרת שמשחקים מתחילים לתמוך 4 ליבות!!! אז זו סיבה למה לקחת את ה Q9550 אני לא מבין בזה כל כך אבל מי שמכיר את השוק של המשחקים בשנה וחצי הקרובים אתם מאמינים שהמשחקים יתחילו לתמוך 4?...

הפחד שלי להביא את ה E8400 ואני לא רוצה לעשות לו O.C (בגלל שהאחריות יורדת ובגלל שאין לי מושג בזה וכל העסק נשמע מסובך מידי...) ואז הוא יחזיק לי לפחות זמן ויהיה חלש יותר מה Q9550 משום שמשחקים יתחילו לדרוש 4 ליבות......

חוץ מזה שמשחבים זה עסק שמתפתח מהר מאוד אחרי חצי שנה המחשב שלך מעבד מערכו! לכן אני לא יודע על מה ללכת מבחינת המעבד שהרי הוא כלי חשוב מאוד לא פחות מכרטיס מסך!

אז עוד עצות בבקשה! ואני ישמח אם תוכל להסביר את התגובה שלך ^

לגבי התגובה של !_Nike_! תשמע אחי הכסף לא גדל על העצים אני הולך להשקיע 4500 שקל עכשיו ובעוד חצי שנה- שנה אתה חושב אני ישים עוד פעם כסף...בסביבות ה 1000 שקל ואז מה אני יעשה עם המעבד E8400 ?? חמוצים מי ירצה לקנות יד שנייה? ומי בכלל ישבור את הראש בשביל למכור אותו?! אני ממש לא בנוי לזה במיוחד שיהיה עדיף לי כבר להביא מעבד אחר(שיהיה יותר מתקדם מה Q9550 כי יצאו מעבדים חזקים יותר) . השיקול שלי הוא חד משמעית כלפי הזמן שלנו עכשיו יחד עם אופציה לעתיד מה שאומר שאני מחפש מעבד סוס שיריץ לי את המשחקים העכשווים ויוכל להחזיק מעמד עם כל הדרישות למשחקים שיצאו לפכות עד השנתיים וחצי הקרובות!נכון אני לא עובד עם תוכנות גראפיות וכו' אבל אני מחפש מעבד שייתן לי מקסימום ביצועיים למשחקים לגבי התקציב שלי וה Q9550 דווקא ניכנס אני שואל אם משתלם להביא אותו או שה E8400 יסיפיק לי ל 2 וחצי עבור משחקים ולא יקרטע/יעשה בעיות/יצריך שידרוג בפרק הזמן הזה לפכות עבור משחקים!

פורסם

KSP לא מוכרים G.SKIL.

קירור כדוגמת הFREEZER 7 PRO, זה לא דחיפה מיותרת רק למי שעושה OC, עם מעבד יקר כמו Q9550 זה רק הגיון בריא, במיוחד בהתחשב במחירו.

זיכרונות יקרים זה בטח זיכרונות CL4, שאם זה חריגה של כמה עשרות שקלים זה גם מומלץ.

כאמור למסך כמו שלך אין יתרון בכרטיס עם 1GB זיכרון, הזיכרון נצרך יותר ככל שהרזולוציה גבוהה יותר בדרך כלל.

לגבי בחירת המעבד, אני הייתי הולך עם הQ9550, כי:

1. זה כן נכנס לתקציב שלך.

2. בתקופה הקרובה יותר ויותר משחקים ויישומים ירוויחו ממנו שיפור בביצועים.

3. הפרש הביצועים לטובת הE8400 ביישומים שלא תומכים בריבוי ליבות הוא לא מהותי כמו שזה נשמע.

לגבי ספק, אין סיבה לקחת מעבר לHEC 550W, עם מפרט כזה אפשר להסתדר מצוין גם עם הCORSAIR VX 450W.

פורסם

אם אתה רוצה ל3 שנים לך על בטוח קח את Q9550 . אני משאר שתוך פחות משנתיים יצאו משחקים שהמערכת המומלצת זה מרובעי ליבות . GTA IV הוא ה1 שהמערכת המומלצת לו היא מרובע ליבות . אני לא מאמין ש E8400 ישרוד את השנתיים האלה .

פורסם
  • מחבר

אחלה חבר'ה תודה רבה!

דרך אגב מי שמעוניין מוזמן לעבור לפורום מפרטי מחשב שם פתחתי תרד בנושא של מפרט ביקשתי לבנות מפרט שיכלול את ה Q9550 + TEMPEST והשאר אני נותן יד חופשית ב 4500 שקל ולהגיב בנושא!

לגבי המעבד קיבלתי החלטה אחרי מה שאמרתם ללכת על ה Q9550 זה נראה לי יותר חכם ונכון לעשות כרגע כי זה לא חוכמה לקחת בחשבון את מה שקורה היום ושנגיע למחר אז נפתור תבעיה אני אוהב להקדים תרופה למכה ולהיות מרוצה גם כרגע וגם בעתיד מהמערכת! ;D

אז תודה חבר'ה ואם מישהו רוצה להוסיף עוד חוות דעת או המלצה מוזמן :xyxthumbs:

לאותו בחור שהזכיר את הקטע לגבי הזכרונות שהם לא מ KSP אני החלטתי בסוף לקנות ממשהו פרטי שאני סומך עליו לכן אני יכול לבחור לי חלקים מכל מיני מקומות מה שיהפוך את המערכת והמפרט לאפקטיבי יותר ולכן בחרתי את הזכרונות האלה כי הם הכי טובים בשבילי עבור התקציב שאני מעוניין להשקיע מכל חברות המחשבים!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים