עבור לתוכן

OC ל- Zotac 9500GT עם ספק 350W, לעשות או לא?

Featured Replies

פורסם

קניתי היום את הכרטיס הנ"ל, הרכבתי והכל עובד חלק :)

בדקתי יחד עם המוכר בחנות והוא אמר שהספק שצריך זה מינימום 350W, ויש לי אחד כזה, של ENERMAX 353W) ENERMAX אפילו. פינקו אותי בעוד 3W המטורפים האלה :silly: )

קיצור, אני יכול לעשות OC לכרטיס המסך? אני יודע שכשעושים OC לכרטיס המסך אז כשמופיעים כל מיני קווים וצורות מוזרות יודעים שהגענו למקס' ושצריך להוריד את התדר, אבל כשאין מספיק WATTS לכרטיס, מה קורה? איך יודעים שזה מה שקורה?

פורסם

כשאין מספיק וואט זה או קורס, או VPU REOCVER. אני לא חושב שיפיעו לך ארטיפקטים, למרות שיש מצב, כי אחרי הכל הם מופיעים כשאין יציבות, וחוסר בהספק בהחלט מוריד יציבות.

תנסה, בכל מקרה. אני לא חושב שיהיה איזשהו נזק לכרטיס.

פורסם

1. מה שאר המפרט שלך ?

2. מה הדגם הספציפי של הספק ?תבדוק כמה A הוא מספק במסילת ה12V..

3. בגדול הספק צריך להחזיק..לא צריכה להיות בעיה..אם תענה על השאלות ששלתי למעלה יהיה אפשר לוודא את העניין..

כמו כן לגבי OC לכרטיס מסך יש לך מדריך באתר..והמון מידע בפורום...

http://hwzone.co.il/guides/oc_vga/

פורסם
  • מחבר

תודה :) עוד משהו;

1. אז אם אני עושה OC ואין מספיק מתח והמחשב קורס, כשאני מפעיל מחדש הוא לא יעלה או מה? ומה אני אצטרך לעשות אז?

2. ומה זה VPU RECOVER?

3. שאר המפרט:

AMD Athlon 3200+ 2.25GHZ

Motherboard: WinFast 6100K8MA CORE SERIES

זה הכל. לא ניראה לי שעוד משהו חשוב.

בקשר לספק, הדגם הוא Enermax EG365AX-VD(G) 353W. וניראה לי שהוא מספק 26A במסילת ה- 12V. יש מין טבלה כזאת על המדבקה עם שתי שורות, ומתחת ל- 12V כתוב 26A.

מקווה שהנתונים יעזרו, הייתי מעלה תמונה של המדבקה אבל המצלמה הדיגיטלית שלי מסרבת לצלם משום מה :|

דבר נוסף, הורדתי COOLBITS והוספתי את ערך הרישום, אבל במנהל ההתקן אני לא רואה אפשרות של Clock Frequency Settings!

הנה תמונה להמחשה איך זה ניראה אצלי:

http://i44.tinypic.com/dd0pph.jpg

פורסם

קודם כל, נזק לכרטיס המסך לא יהיה. גם לא תהיה בעיה להעלות את המחשב, היות והאוברקלוק לכ"מ מתבצע מתוך מערכת ההפעלה ולא מהביוס, כלומר המחשב צריך לעלות את מערכת ההפעלה לפני שהוא מיישם את האוברקלוק. פשוט תדאג להגדיר בתוכנה (RIVATUNER אני מניח) שלא תפעיל עצמה אוטומאטית עם עליית המחשב.

דבר שני, הדרישות של הכרטיס שלך אינן גבוהות, ואין סיבה שהספק לא יספיק.

דבר שלישי, אני מקווה שאין לך את הכרטיס בגרסת קרור פסיבי (כלומר, בלוק קרור מוגדל אך ללא מאוורר). כרטיס שכזה לא יעמוד באוברקלוק, לפחות לא באופן מתקבל על הדעת.

ודבר אחרון - לדעתי האישית אתה נאבק סתם. 9500 הוא כרטיס חלש למדי, ותוספת הביצועים שתקבל ע"י אוברקלוק תהיה זניחה לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

כל כך זניחה שלא יורגשו הבדלים בביצועים בכלל? אני לא מדבר איתך על להריץ משחקים הכי חדישים (גם אם אני רוצה זה לא יילך....) אלא משחקים סטנדרטיים כאלה, לא משהו גדול, אפילו מלפני שנתיים ככה, כי המחשב הזה עובר לאחי הקטן כי אני קונה מחשב חדש בקרוב.

ואין לו קירור פסיבי, יש מאוורר.

פורסם

OC לכרטיס המסך מתבטא בד"כ באחוזים בודדים, ולא עשרות אחוזים כמו למעבד. 7-8% כבר נחשב לאוברקלוק משמעותי. תעשה את החשבון לבד :)

פורסם
  • מחבר

באסה :|

טוב ננסה בכ"ז

תודה רבה לך ולכל מי שעזר.

שבת שלום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים