עבור לתוכן

מחפש עכבר לעבודה גראפית. 400-500 שקל.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש המלצה לעכבר שישמש לעבודה גראפית. בעיקר עם תוכנות תלת מימד (מאיה-לייטוויב-זיבראש וכו') אבל גם דו.

נוחות עבודה חשובה מאוד שכן הוא ישמש לעבודה במשך רוב היום. גם דיוק חשוב כמובן.

התקציב הוא כ400-500 שקלים. כמובן שאני מעדיף לשלם כמה שפחות אבל איכות מעל הכל :xyxthumbs:

אם ניתן, אשמח לקבל יותר מהצעה אחת.

המון תודה מראש!

פורסם

כל העכברים בעלי DPI טובים לעריכה..

אבל יש עכברים טובים יותר לעריכה , לייזר וכאלה.

ממליץ -G5

פורסם

גמאני הייתי ממליץ על הG5/G7, יש לי MX1100 וכמה שהוא נוח הוא לא משתווה לG7/G5 מבחינת נוחות עבודה ודיוק בפוטושופ

עד כמה שהבנתי גם שאר העכברים ה"משרדיים" יותר לא ממש נוחים לעבודות כאלה, אז הייתי ממליץ להתרחק מהMX1100 ומהרבולושן

פורסם

עבודה גראפית = עכבר ללא תיקון תנועה = microsoft intellimouse optical 1.1a.

פורסם
  • מחבר

את המיקרוסופט האופטי הפשוט שהיה לי מזמן אני אכן זוכר לטובה בעניין הדיוק בעיקר בעבודה "איטית" ועדינה על ניואנסים קטנים.הוא באמת היה ממש טוב. מצד שני באותה עבודה בדיוק היה לי קשה לעבוד איתו מעבר לכמה שעות בודדות. אפילו המיקרוסופט לייזר 6000 המעצבן נהיה נוח יותר ביד אחרי שש שעות.

אולי יש לי יד דפוקה (:

מה שכן, עם מחירו הזול אני חושב שאלך גם על הG5 וגם עליו.

לגבי ה MX1000. אני ממש לא אוהב אלחוטיים כי מנסיון העבר (הרחוק מאוד, אני מודה) שיש לי איתם תמיד הרגשתי שאין לי שליטה מלאה עליהם ובכל זאת שמעתי מכמה אנשים שהוא אפשרות טובה. תודה על הביקורת. חיפשתי משהו שישכנע אותי לוותר עליו :xyxthumbs:

כנ"ל לגבי הG7

אנצל את הבמה לומר שכבר כמה חודשים אני מפנה לפה לא מעט חברים ועמיתים ששואלים שאלות לגבי חומרה.

עזרתם לי מקצועית וחסתכם לי כסף אישית

המון תודה ושבת שלום!

עריכה:

למרות שאני לא מתכוון לקנות עכבר אלחוטי אשמח לקבל תגובה כלשהי לפסקה הנוגעת בנושא. תמיד נחמד להתעדכן

עריכה נוספת:

נראה לי שלא אעזוב אתכם (:

בנושא הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=394610.0

מזכירים את השוני בין G5 כחול לרגיל. מישהו יכול לפרט בבקשה?

בנוסף מזכירים את ה518. אני כבר כמעט סגור ולא ממש בא לי לבלבל את עצמי אבל אשאל בכל זאת. מה אתם אומרים עליו לעומת הG5 בנוגע לעבודה גראפית עם דגש במידה שווה (עד כמה שניתן) בנושא הדיוק\נוחות לאורך זמן?

ודבר אחרון. מזכירים שם פד לעכבר. אני לא גיימר ולמרות זאת אני מרגיש שאני עובד טוב יותר ערימה של דפים לבנים מתחת לעכבר (:

האם שווה לקנות איזה פד "זול" ב70 שקל או להסתפק בערימת ניירות\פד ב 20 שקל?

שוב המון המון תודה לכם!

פורסם

לG5 הכחול יש עוד כפתור של forward, לרגיל יש רק אחורה, והגריפ של הכחול יותר נוח

בשביל עבודות גרפיות הייתי אומר לך ללכת יותר לכיוון הG5 מאשר הMX, אני אישית מצאתי שהגריפ של הG5 יותר נוח מהגומי של הMX, ויותר נוח לי שאני יודע על איזה מצב אני נמצא עם הDPI

מה שכן טוב בעכברים האלה זה שאתה יכול לכוון את הכפתורים שהופכים לחסרי שימוש בכל התוכנות עריכה ולתת להם פעולות שיעשו לך חיים טיפה יותר קלים (להפוך את הקדימה ואחורה לביטול ושחזור בפוטושופ, לדוגמא..)

הG7 הוא פשוט גרסא אלחוטית של הG5, הבעיה איתו זה שהזמן סוללה שלו יספיק לך בעבודה אינטנסיבית ליומיים-שלוש (מה שכן, אתה מקבל איתו 2 סוללות ליתיום ומטען להם, ככה שברגע שאחת נגמרת אתה מחליף בינהם וממשיך), מבחינת ניתוקים לא חוויתי אחד מאז שקניתי אותו, כנל לגבי שאר האלחוטיים של לוג'יטק שהיו/יש לי, אז לא נראה לי שזה משהו שאמור להדאיג אותך..

בנוגע לפאד, אם אתה לא רוצה להוציא יותר מדי, יש לך את הQCK בכל מני גדלים במחירים לא גבוהים מדי, אחלה פאד שבעולם, גם מתנקה בקלות

פורסם
  • מחבר

עניין האחיזה אכן מאוד חשוב לי כך שאדאג לקנות את הכחול.

עדיין מפריע לי נושא אחד:

MX518 וזה בדוק.

לייזר פחות יציב מאופטי. הוא מדלג על פיקסלים / קופץ במהירויות פחות גבוהות מאשר אופטי.

ההבדל ב DPI הוא 200. גם ככה לא נראה לי שמישהו צריך יותר מ 1800DPI, וגם אם כן, זה כולה 200, לא משהו רציני.

הקטע של היציבות הרבה יותר משמעותי, במיוחד למי שמשחק על רגישות נמוכה.כמו שכתבו מעלי, יש השוואה שלהם ושל עוד המון עכברים ב esreality.

אולי תסתמו ותקשיבו לאלו שמבינים הרבה יותר מכם? לי יש mx510 וגם G5, ב-G5 אני לא משתמש יותר כי למרות החיישן הרגיש יותר בתנועות מאוד מהירות הוא לא קולט את כל הפרטים הללו ולכן מספק עקיבה נחותה יותר מאשר החיישנים האופטיים של עכברים כמו ה-mx518.

ה-G5 אינו נחשב לעכבר הכי טוב בעולם וכל מי שאומר כך מתעסק בבולשיט. אני שחקן cod ותיק והייתי כמו כן ב-ins, esr, mj12 ויש לי מספיק ניסיון במה נדרש מעכבר ייעודי לגיימינג. חלק מהשחקנים הכי טובים במשחקים כמו quake ו-cs בכלל מסתפקים בעכברים פשוטים כמו ה-ms explorer שמצויידים בחיישנים מעולים בתמורה לעלותם.

הלוואי ומישהו באמת היה מביא את המאמר המאלף מ-esreality שמוכיח חד משמעית שחיישני לייזר נחותים יותר מה-LED. ואני בספק אם רוב הקשקשנים פה בכלל התנסו בעכברים שהם מדברים עליהם.

ואל תקנה עכבר כמו mx518 ודומיו אם אתה לא מתכוון לשחק איתו על פאד נורמלי כמו steelpad S&S. הרגליות של העכבר נשחקות כמו כן גם הציפוי של העץ וזה יוצר לכלוך שחור שנדבק לרגליות.

אולי אני דואג יתר על המידה אבל הרבה פעמים העבודה שלי כוללת תנועות מאוד עדינות ואיטיות ברמה מאוד מאוד "נמוכה".

או שאני סתם מתבלבל בין דברים או דואג יותר מידי? (:

פורסם

nucleo, כפי שאמרתי:

עכבר לעבודה גראפית = עכבר ללא תיקון תנועה = לא Logitech G5/MX518/WHATEVER.

אם ה1.1a נהיה לא נוח כעבור מספר שעות, תזמין מחו"ל את הMicrosoft IntelliMouse Explorer 3.0, שיש לו צורה ארגונומית יותר המותאמת ליד ימין בלבד ולא לשתי הידיים כמו ה1.1a.

בנוגע לפאד, לעריכה גראפית עדיף להשתמש במשטח קשיח. יהי זה השולחן שאתה עובד עליו, יהיה זה משהו יקר יותר נוסח הicemat.

פורסם

wacom intuos 3 :xyxthumbs: תעזוב עכברים.

פורסם

מה זה אומר ללא תיקון תנועה, איך אתה יודע שלאלו שציינת יש את זה ולשל מייקרוסופט אין

ובמה זה מתבטא ,כלומר מה באמת ההבדלים ביניהם במילים פשוטות ואיך זה מתבטא בעבודה ?

אולי גם אתה יכול לספק לינק שמסביר על זה ?

אני עובד אינטנסיבי על 3DSMAX ולעיתים MX518 מציק לי, אני לא יודע לזהות את הבעיה אבל עד עכשיו הנחתי שזה בגלל

שאני לא עובד עם פאד מתחת ונוצר לכלוך על הגומיות שלו מה שמפריע לזרימה.

וכאן נכנסת השאלה השניה

מה היתרונות של הפאד הקשיח (כגון: Icemat) לעומת ה - Cloth (כגון: Steelseries) לעבודה גרפית ?

למרות שהמחיר שלו פי שלוש זה לא מזיז לי אם זה יקל על העבודה שלי אני יקנה אותו

אודה מאוד על תשובות בהירות

Phobus:

בנוגע ל - wacom intuos 3, יש לי אותו

הוא נועד ל - ZBRUSH / MUDBOX ופוטושופ ...

כלומר יותר לתוכנות פיסול בתלת ולא Hard Surfacing

ולכן MAYA , XSI , MAX וכו' לא יעבדו איתו בצורה אופטימלית

לנסות לעבוד עם זה בתוכנות אלו זה לעבוד 100% קשה יותר.

פורסם

הG9 יכול להתאים לך.

הוא מיועד לגיימרים אבל הבנתי שיש גרפיקאים שחושבים שהוא נוצר דווקא בשבילם.

יש לו חיישן ליזר עם טווח רחב מאוד שיכול להגיע לרגישות גבוהה במיוחד.

יש לו משקולות שאפשר להתאים לעשות אותו קל כבד או איפה שהוא באמצע.

ויש לו שני כפתורים מיוחדים שמחליפים בין סטים שונים לרגישות תזוזה שאתה קובע בתוכנה שלו.

פלוס כפתור מתחת לעכבר שמחליף PROFILES.

הגלגלת שלו מאפשרת לך להזיז ל4 כיוונים.

יש לגלגלת כפתור מיוחד בתחתית העכבר שמחליף בין גילגול קליקים לגילגול חלק.

העכבר מגיע עם שני גופי אחיזה שאפשר להחליף בניהם שמתלבשים על הבסיס הפנימי של העכבר.

אחד גומי רך ומפנק, והשני פלסטיק מחוספס.

העכבר עובד טוב על הרבה סוגי משטחים אבל כדי לא לשחוק עד מוות את כריות הטפלון מומלץ לעבוד על פד (קשיח או בד).

אני עובד על פד מבד שיושב על שולחן עץ והתחושה קלילה חלקה ונהדרת.

חשוב לציין שהעכבר קטן יותר מעכברים כמו הG5 וMX518 ולא מיועד שכף היד תישען עליו באופן מלא.

כף היד התחתונה אמורה להישען על הפד ורק כף היד העליונה והאצבעות יושבות על העכבר.

לקח לי קצת זמן להתרגל לזה בהתחלה כי הייתי רגיל לעכברים בצורה העגולה הגדולה של הMX518 ודומיו שבהם רוב כף היד נשענת בעיגול רחב ועמוק.

פורסם

נעשה קצת סדר.

לעריכה גראפית לא יהיה הבדל בין לייזר לאופטי כי ההבדל ביניהם בא לידי ביטוי כשאתה מזיז את העכבר במהירויות גבוהות, כמו למשל סיבוב עצבני כי יורים עליך מאחורה במשחקי רשת. בגלל זה גם כתבתי רגישות נמוכה, כי ככל שהרגישות יותר נמוכה תצטרך להזיז את העכבר יותר מהר כדי להגיע לנקודה מסויימת על המסך.

בעריכה גראפית אתה עושה תנועות עדינות ולא מהירות במיוחד, כך שהעכבר בכל מקרה לא ידלג על פיקסלים ולא יקפץ.

פשוט קח את העכבר שיושב לך ביד הכי טוב. אפשרות לבחור DPI גבוה יותר זה בונוס, ויכול להיות משמעותי, תלוי בסגנון שלך.

בכל מקרה הנושא הכי חשוב זה הנוחות. לי אישית יש את ה MX518, והוא הכי נוח לי, גם יותר מה IME 3.0 של מייקרוסופט שכולם משבחים אותו.

יש לי ידיים גדולות, והלוג'יטקים גדולים יחסית, יותר מהמייקרוסופטים.

ל G5 ול MX518 יש אותה צורה בדיוק, ככה שמבחינת הנוחות הם אותו הדבר. שניהם באותה רמה לשימושים שלך.

תבדוק את ה G9 גם כמו שאמרו מעלי.

בקיצור, קח מה שהכי נוח לך.

פורסם

בוא נעשה קצת סדר באמת.

לגרפיקאי (לפחות לחלקם, ואחד ספציפי שאני מכיר שבשבילו זה מעולה) זה מאוד שימושי לשנות מהירות תזוזה של העכבר בקלות תוך כדי עבודה.

DPI גבוה שלעצמו אולי לא ממש נחוץ.

אבל טווח הDPI בG9 מאפשר לך ליצור סטים של מהירויות תזוזה שונות בטווח רחב מאוד ועם דיוק מירבי.

אתה משתמש בכיוון הSPEED כדי לקבע את הטווח באיזור מסוים ואז יש לך טווח רחב נוסף של מהירויות שאתה משיג בעזרת שינוי הDPI.

למשל עם SPEED מכוון על 1 אז עם 400DPI יכול להיות תזוזה מאוד איטית באופן מוגזם לחלוטין לשימושים רגילים אבל מעולה למי שמחפש לזוז פיקסל פיקסל בלי לעוף מהקו.

במהירות כזאת איטית על 400 DPI, גם 3200DPI לא יזיז את הסמן מהר בכלל.

לכן הטווח של הDPI הוא כלי שימושי מאוד כדי ליצור טווח יפה של מצבי מהירות שאפשר לעבור ON THE FLY בעזרת הכפתורים המיוחדים של הG9 שיושבים במקום נוח לשימוש תוך כדי עבודה.

הכל כמובן בשילוב עם הגדרת הSPEED בתוכנה של העכבר שקובעת איפה כל הטווח הזה יהיה על הסקאלה של המהירות הכללית.

בG9 אפשר ליצור 5 מצבי מהירויות שמבוססים על DPI בין 200 ל 3200.

אתה יכול לכוון את המצבים בכל קונפיגורציה שתרצה, 200 300 400 800 2000 לדוגמא.

ובנוסף לכל זה אתה יכול לכוון פרופילים שונים.

פורסם

הייתי שמח לקבל תשובה על השאלות הנ"ל בעיקר מ - Shipwrecked Frontier Pioneer

מה זה אומר ללא תיקון תנועה, איך אתה יודע שלאלו שציינת יש את זה ולשל מייקרוסופט אין

ובמה זה מתבטא ,כלומר מה באמת ההבדלים ביניהם במילים פשוטות ואיך זה מתבטא בעבודה ?

אולי גם אתה יכול לספק לינק שמסביר על זה ?

אני עובד אינטנסיבי על 3DSMAX ולעיתים MX518 מציק לי, אני לא יודע לזהות את הבעיה אבל עד עכשיו הנחתי שזה בגלל

שאני לא עובד עם פאד מתחת ונוצר לכלוך על הגומיות שלו מה שמפריע לזרימה.

וכאן נכנסת השאלה השניה

מה היתרונות של הפאד הקשיח (כגון: Icemat) לעומת ה - Cloth (כגון: Steelseries) לעבודה גרפית ?

למרות שהמחיר שלו פי שלוש זה לא מזיז לי אם זה יקל על העבודה שלי אני יקנה אותו

אודה מאוד על תשובות בהירות

פורסם

לדעתי הבד יעשה עבודה מעולה אם המשטח שמתחתיו ישר לחלוטין.

המשטח הקשיח טוב למצב שבו אתה צריך יציבות שלא קיימת במשטח שמתחתיו (חלקית או באופן מלא).

יש משטחים קשיחים שעולים יקר ויש לך צד אחד קשיח וצד אחד גמיש כדי להשיג יציבות גם על משטח עם בליטות קטנות או שטויות כאלה.

שוב, לדעתי אין לך צורך ביותר מבד אם אתה שם את זה על שולחן.

אני קניתי QcK+ של steelseries שזה משטח בד ענק! וזה באמת תענוג לעבוד עליו.

יש כל כך הרבה מקום עליו לזוז, ויש לי גם שני עכברים שיושבים עליו שאני מחליף מידי פעם לפי החשק.

מומלץ. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים